חדש בעסק

thebeaver

New member
חדש בעסק

אהלן אני מתגורר בת"א ומתחיל לימודים בשנה הקרובה בחולון. עד עכשיו הסתדרתי נהדר בעזרת אופניים ותחבורה ציבורית... אני שוקל כרגע לעשות רשיון A2 ולקנות קטנוע 125 סמ"ק בגלל הפקקים והיעילות בתנועה שהקטנוע יכול לאפשר. הייתי שמח אם מישהו היה מוכן לתת לי כמה עצות בנושא בחירת הקטנוע ובכלל למה כדאי להתייחס. דגמים מומלצים כמובן יתקבלו בברכה...(מדובר על תקציב של כ15K לקטנוע עצמו - כמה עוד צריך לאביזרים?) חוצמזה יש לי עוד שאלה קטנה: שמתי לב לאחרונה לקטנועים עם צמיגים בקוטר גדול (16" אם אני לא טועה), איזה יתרונות יש לקטנועים כאלה? תודה מראש

בועז בר

New member
ביטוח לקחת בחשבון?

זו ההוצאה הנלווית הכבדה ביותר. כ-3300 ש"ח. תוכל לחשב בדיוק כמה כאן. אביזרים: קסדה (400 ומעלה), מעיל (כ-600 ומעלה), כפפות (150 ומעלה), מנעולים (150+) בסה"כ אפשר ב-1000-1500 למצוא דיל טוב על כל הציוד. היתרון של גדולי הגלגלים ("16) הוא ביציבות משופרת, בליעת מהמורות טובה יותר וכושר טיפוס מדרכות עדיף. החיסרון הוא במרחב איחסון מצומצם יותר ותדמית 'טוסטוסית' לא מוצדקת שמובילה לסחירות נמוכה יותר. כל קטנועי ה-125 יתנו פתרון תעבורתי מעולה לת"א-חולון. דגמים מועדפים: מבין גדולי הגלגלים הרוב (הרזה) במבחן בפולגז העדיף את ה-HD. אם אתה כבד משקל (כמוני למשל
) אולי גם אתה תעדיף את הפיפל של קימקו. מבין ה'רגילים' בתקציב של עד 15K ההעדפה שלי היא ה-VS בגלל הלוק המודרני יותר, הנוחות וההרגשה האיכותית יותר.

thebeaver

New member
עוד בקשה אם אפשר

תודה רבה. קלעת לאותם קטנועים שגם ככה מצאו חן בעיני בטווח מחירים הזה. לקחתי לתשומת ליבי את ההוצאות הנלוות... תוכל אולי להצביע לי על אתרים בהם יש ביקורות\כתבות על הקטנועים הנ"ל, אולי על ההשוואה שעליה דיברת?

עוד כמה דברים ששכחת

באביזרים---סבל,ארגז,כיסוי לקטנוע מהשמש,אזעקה-חיוני לביטוח! שרשרת חסומה+מנעול דיסק או שאפשר מנעול כבל במקום שרשרת--תלוי מה הביטוח מבקש. כל זה יכול לצאת יותר מ1500..... כמובן יש כאלה סוכנויות שאם קונים אצלם חדש מקבלים מתנה--קסדה וארגז(שים לב שלא מקבלים סבל) ויש כאלה נותנים 15 אחוז הנחה על המוצרים בעת קניית קטנוע חדש.

למעלה