חדש בעסקי ה-PHP...

CaptainOok

New member
חדש בעסקי ה-PHP...

מראש אני מצטער על השאלה, אני בטוח שכבר שאלו את זה מיליון פעמים. אני אשמח אם לפחות תפנו אותי לקישור עם התשובה המתאימה. יש לי אתר שאני עובד עליו ומותקן עליו שרת אפאצ'י ו-MySQL. עד עכשיו, כדי לבדוק איך קובץ PHP שהכנתי עובד, נאלצתי להעלות אותו לשרת ואז להעלות מחדש את האתר ולראות איך יצא. אני רוצה להתקין PHP על המחשב. אז לפי מה שהצלחתי להבין, אני צריך להתקין את PHP (התקנתי גרסה 5) ואפאצ'י (התקנתי איזשהי גרסה, בלי באמת להבין מה אני מתקין. הידע שלי בנושא קצת מוגבל כרגע). מה עכשיו? איך אני מריץ את קבצי ה-PHP שאני יוצר? האם יש איזשהי סביבת עבודה בסגנון .NET שאפשר לעבוד עליה? איך אני גורם לאקספלורר שלי (או פייר-פוקס) "להכיר" את קבצי ה-PHP ולהריץ אותם, במקום להראות ג'יבריש? תודה מראש!

pantery1

New member
אז, כעיקרון אחר שהתקנתה

את גרסאת התמיכה בphp את יכול להריץ את הקבצים באמצעות הדפדפן, אתה יכול להתקין סביבת עבודה ולקשר אותה לתיקיה שבה מותקנים קבצי התמיכה, כיוון שphp היא שפה שמתבססת על רשיון gnuת וכרוב השפות המתכננות להרצה על לינוקס היא שפת קוד פתוח, כל אדם יכול לכתוב סביבת פיתוח לphp, בעוד שבמידה ותפתח את אותו הממשק עבור asp אתה תפר את זכויות היוצרים של מיקרוסופטת הביריונים האיומים ביותר בעולם התוכנה כיום, אני ממליץ על עורך שניקרא php export editor. תוכל למצוא את התוכנה+קראק, הקלות באחת מתוכנות השיתוף, אין מקומו של ווארז בפורום מכובד כשלנו
.

CaptainOok

New member
בקשר לאפאצ'י...

איזה גרסה של אפאצ'י אני אמור להוריד (Ant APR Avalon Cocoon Perl...) כדי שאני אוכל להשתמש ב-PHP? הורדתי את HTTP Server ואני לא מצליח להבין איך משתמשים בזה...

shanor

New member
מממ...

היות ואתה עובד על XP, אני הייתי מציע להוריד את גרסת ה- BIN של APACHE, הנה הלינק הישיר מתוך האתר של APACHE:
http://mirror.mirimar.net/apache/httpd/binaries/win32/apache_2.0.52-win32-x86-no_ssl.msi​
תוריד את זה ותריץ את ההתקנה. כדי לבדוק האם זה עובד, תקרא קצת את הדוקומנטציה המצורפת ובעיקר תנסה לגלוש באקספולרר שלך או בכל דפדפן אחר, לכתובת LOCLHOST (או 127.0.0.1 שזה מבחינתך אותו דבר) ותראה מה כתוב שם. עד כאן זו היתה התקנת APACHE. עכשיו צריך להסביר ל- APAHCE איך לקרא את קבצי ה- PHP. בשביל זה תצטרך לקרא את הכתוב בפרק ההתקנה (INSTALL) של המניואל של PHP
www.php.net/install​
מקווה שעזרתי בברכת הצלחה, שנאור.

למעלה