חדש בעניין.

בלופלד

New member
חדש בעניין.

שלום. אני וחברי אוהבי פנטזיה מושבעים. החלטנו לנסות לשחק במבוכים ודרקונים. כמה שאלות: 1. מה מספר הילדים הרצוי למשחק מהנה? 2. מהן הקניות הבסיסיות שצריך לעשות והאם כל חברי הקבוצה צריכים לעשות את זה? 3. איזה קוביות צריך? 4. הסבר פשוט על מהלך המשחק ואולי דוגמא של קטע.. בתודה מראש בלופלד. "אתה חי רק פעמיים מר בונד!" (1967 , שון קונרי, אתה חי רק פעמיים)

Break Dance BoY

New member
או קיי

1. לא ממש הבנתי מה השאלה. 2. הייתי ממליץ קודם להוריד את הספרים למחשב והשתמש בהם, כי אולי המשחק הזה לא ממש יעניין אותכם בסוף וזה יהיה די ביזבוז של כסף.. כי הספרים והכל די יקרים! אבל אם אתם בכל זאת רוצים. אתם צריכים להתחלה רק שתי ספרים את ה- players handbook 3.5 ואת ה- monster manual 3.5 ואחר כך אפשאר לקנות את ה- dungeon master guude 3.5 [לא יודע, אנחנו אישית שחקנו במשחק ממש מזמן בלי הספר dungeon master guude 3.5] וכמובן צריך קוביות!.. 3. יש תמונה בצד! 4. די מסובך לכתוב את זה במילים ואני די ממהר אז אתן את זה למומכים פה! :p אגב לא משנה מה תעשי, אל ו

Break Dance BoY

New member
אופס שלחתי בלי ההמשך ו...

התמונה!.. D: ... לא משנה מה תעשי, אל ואני חוזר אל תקשיבי לשום מילה של ASP zone תאמיני לי זה לא יעזור לך!.. ו- LORE יתמוך בי.. P: ויש לך קישור לאתר שבוא אפשאר לקנות את הדברים אם את רוצה. נ.ב. כן כן חזרתי לפורום.. והפעם באמת! D:

אני חושב שזה בחור, לא בחורה

אבל חוץ מזה, אני חייב לציין שאתה כותב ממש ברור, עם סימני פיסוק והכל - הרבה יותר טוב מבעבר. המשך כך
, וברוך השב!

למה חתימה דווקא מהסרט עם לזנבי?

הרי מדובר בסרט הפחות מוצלח בסדרה - בונד אשכרה מתחתן שם!

בלופלד

New member
זה לא לזנבי!! זה קונרי!

רשום בפירוש 1967 שון קונרי (שהוא דרך אגב הכי טוב.) זה הסרט האחרון שלו. אחריו ב-1969 היה לזנבי עם הסרט בשרות הוד מלכותה ואחריו קונרי חזר לסרט אחרון באמת: יהלומים לנצח 1971!

DDN

New member
אמת.

לזנבי היה ב"שירות הוד מלכותה" (הרג אותי שחצי סרט ניסו להימנע מתקריב לפנים שלו, כדי שיחשבו שזה עדיין שון קונרי. בכל מקרה, איש איש והדעות שלו. אמא שלי ואחותי לדוגמא, טוענות שרוג'ר מור היה יותר מוצלח (יש לו יותר סרטים), יש את אלה שסוגדים לפירס ברוסנן. . . . אני חסר החלטה בנושא.

וואלה נכון.

יצאתי אהבל :) אבל רגע - מה עם הקאמבק של קונרי ב"לעולם אל תאמר לעולם"? (נדמה לי מ86, עם קים בסינג'ר) אמנם זה רימייק של "כדור הרעם" ולא ממש מחשיבים אותו כחלק מהסידרה, אבל בכל זאת...

naring

New member
תשובות +-

1. האופטימלי, מהצלבת תשובות עם הרבה שחקנים זה בין 4 ל5 שחקנים + מנחה. 2. אם אתה נעול על מבוכים ודרקונים, הספר לשחקן מספיק בשביל זה. 3. שוב, תלוי בשיטה. מבוכים ודרקונים צריך ככה: קובית 4 צלעות, קובית 6 צלעות, קובית 8 צלעות, קובית 10 צלעות, קובית 12 צלעות וקובית 20 צלעות. הכי טוב זה כמה קוביות מכל סוג. 4. המנחה מתאר לשחקנים מה הדמויות שלהם רואות/שומעות/מריחות וכו', והשחקנים מגיבים בהתאם בשאיפה לעשות את המשחק ריאלי ככל הניתן (זה נתון למחלוקת, אבל בגדול זה זה.) עכשיו שאלה, למה החלטתם לשחק מבוכים ודרקונים? לא שזו שיטה גרועה, להיפך, זו שיטה שאני די מחבב, אבל מצד שני, אני התחלתי ישר עם מו"ד ולקח לי הרבה זמן לצאת מהמסגרת שהשיטה הזו יוצרת וללמוד ולשחק בשיטות אחרות.

בלופלד

New member
דוגמאות?

אתה יכול להרחיב בנושא השיטות הנוספות? חשבתי כי הכל מבוסס על השיטה של מבוכים ודרקונים והשאר זה רק רקע אחר כמו עולם מלחמת הכוכבים וכו'.

naring

New member
אומרים (וכותבים) דוגמות, בלי א'.

אז ככה. השיטה הכי רווחת (לפחות בארץ) היא מבוכים ודרקונים לסוגיה ודורותיה. יש עוד עשרות, אם לא מאות, שיטות משחק טובות יותר ופחות ומסובכות יותר או פחות. מהמפורסמות שבהן: חופשיטה - שיטה בה אין חוקים מוגדרים, אלא המנחה קובע מה קורה בהתאם להתפתחויות בעלילה. עולם האפילה - מס' שיטות המבוססות על העולם שלנו בשינוי מהותי. מתחת לפני השטח מסתובבים יצורים אפלים כגון ערפדים, אנשי זאב ועוד. פראנויה - שיטה קלילה ומשעשעת בה השחקנים הם חברים בתנועות מחתרת הפועלות תחת איום מתמיד של המשטר הטוטאליטארי של המחשב. פארודיה על הקומוניזם. אקזולטד - שיטה המבוססת על אנימה, אנימציה יפנית. בשיטה השחקנים הם נבחרים על ידי האלים והם נלחמים אלו באלו כדי לשלוט בעולם. לא כתבתי פה על המון שיטות, אני יודע. רק התחלתי ופתאום צצו לי בראש כל כך הרבה שיטות, שזה רק טיפה בים. אני ממליץ לך לחפש ברחבי הרשת, יש המון אתרים על משחקי תפקידים. חלקם בעברית גם. וכמובן, יש את מאמרי הפורום. בהצלחה

BluePrint

New member
ומה אם הוא רוצה המחשה להסבר...

ולא שיטת משחק להאמין בה? לא משנה. החשוב כשמתחילים, הוא להנות, לא לקנות. בלופלד וחבריו אוהבים פנטסיה, אז במקום לומר להם מה לקנות, או לבלבל אותם עם יותר מדי שיטות, בוא נציע להם להתחיל לשחק, ולאחרכך נשאיר את ההחלטות. אז בלופלד, עצתי היא: "חופישטה". החלט עם חבריך מי יהיה "מספר הסיפור" שינחה את הדמויות לאורך העלילה, ותתחילו לשחק. אפשר לקחת קוביה או שתיים (רגילה, 6 פאות), כדי לקבוע אקראית אם מולוטוב הגנב הצליח לפגוע בעגלה הנעה, בעזרת בקבוק האלכוהול אותו הבעיר עם סחבה שתחב בצוורו... אבל לא חובה. אם כולם נהנים, אכזבה מתקבלת באותה התלהבות כמו הצלחה. (לא משנה אם מקורה בקוביה, או סתם בהחלטה) ומי יודע, עם הזמן אולי תתחילו להוסיף חוקים משלכם, וספר יהיה עזר לדמיון, לא חוקה.

t3h d00d

New member
אני ממש לא מסכים

בכל מקרה, ברוך הבא לפורום. לדעתי השיטה של מבוכים די פשוטה, ואני לא מבין מה כולם מתלוננים.. זורקים ק20 ומוסיפים מספר מתאים. מה קשה בזה? אני אישית הייתי ממליץ להוריד את ספר השה"מ. הוא נותן טיפים ועזרה איך לנהל משחק

BluePrint

New member
זכותך.

אבל אני מאמין בשיטת try before you buy, ולא להפך. אה כן, וגם לא לשכנע אנשים שלעבור על החוק זה רעיון טוב. בעניין הפשטות של "לזרוק ק20 ולהוסיף מספר מתאים" (כי ככה כתוב בספר שקנינו ב150 שקל, או גנבנו מהרשת), לעומת "לגלגל קובייה רגילה, או להחליט לפי ההגיון" (כי חשבנו על כך ביחד והסכמנו שזה טוב)... אפשר להתווכח עד אינסוף.

DDN

New member
ברוך הבא לפורום!

אני מקווה לתת לך תשובה מפורטת יותר לשאלות שלך בערב כשיהיה לי זמן.

למעלה