חדש בעניין...

omriDH

New member
חדש בעניין...

טוב אז אני חדש בנושא האופנועים... יש לי עוד שבועיים יומולדת 16 ואני עושה רישיון ל אופנוע 125 סמ"ק... ההורים ואני נקנה ביחד אופנוע... אני חשבתי על honda CBR125R(ראיתי את ה2011 וממש אאהבתי את המראה) או על ימאה YZF R125 שגם אותו אהבתי... אני אשמח לדעת אם הייתם ממליצים לי על אחד מהם ועל היתרנות וחסרונות של הכלים(מכניקה, איכות, אמינות והכל) או בכלל ללכת לכיוון אחר כמו קטנועים, שטח או דו"ש עד 125 סמ"ק כמובן... ממש אשמח לתשובות בהקדם:)

rusti james

New member
ברוך הבא

ויומולדת שמח
דו"ש מומלץ מאוד לרוכב מתחיל בדרך כלל. מאיפה לאיפה אתה מתכנן ליסוע בד"כ? בכל מקרה ממליץ על מיגון מלא
קסדה שלמה, מעיל ממוגן, כפפות, מגיני ברכיים, מגפי רכיבה. עולה הון קטן
אבל חוסך כאב ועוגמת נפש - שלא תדע
המלצה שניה - אחרי שכבר תקנה - ולא משנה אם קטנוע/דו"ש/אופנוע כביש - קורס רכיבה מתקדמת. עושה הבדל של שמיים וארץ בשליטה בדו"ג. שווה כל לירה!

fazer_1000

New member
הצעתי אליך - לך על דו"ש.

ההבדל בתנוחת הישיבה בין הדו"שים לבין אופנועי (דמויי) ספורט הוא משמעותי מאוד והשליטה בדו"ש זקוף עם כידון רחב טובה בהרבה, לפחות לרוכב מתחיל. זה חשוב כי זה יקל עליך ללמוד לתמרן, בין אם במהירויות איטיות ובין אם בזמן הרכיבה עצמה. יתרון נוסף הוא שאופנוע 125 הוא לא באמת אופנוע ספורט (למרות שהפוזה שלהם ובמיוחד הימאהה היא אליפות, ממש כמו אופנועים אמיתיים) אבל עם דו"ש בנפח 125 אפשר בהחלט להכנס לעולם השטח ולהתמקצע ברכיבה שרף הסיכון בה נמוך באופן משמעותי ויתן לך כלים להתמודד עם מצבים שונים בכביש - שליטה בהחלקות, בלימות חירום, הטיות וכו'. לא מכיר דגמים רלבנטים לעומק, אני די בטוח שאומרים על הWR125R של ימאהה שהוא מוצלח (יותר מאשר הXT125 שלהם, כנראה). כמובן - ציוד רכיבה וקורסי רכיבה מתקדמת הם הדרך הטובה ביותר לשמור על עצמך, מלבד מוח בריא וחושב.

gamgam

New member
קודם כל ברוך הבא

בדר"כ נוהגים להתחיל עם דו"ש בגלל היתרונות שציינו לפני. זוהי המלצה טובה אבל זה לא אומר שאם מה שלגמרי עושה לך את זה זה האופנועים דמויי ספורט - שצריך לפסול אותם כאופציה. רק צריך להתייחס לעניין בחרדת קודש ולהבין שזה לא משחק, ולמרות ההתלהבות הראשונית לדעת שלא יודעים וללמוד איך לשמור על החיים. (כאמור - קורסי רכיבה. בין אם בחרת דו"ש ובין אם כביש). המלצה נוספת שלי: אם אני לא טועה לימודים על 125 (A2) הם על קטנוע אוטומט. (טעיתי?) אם זה כך אני ממליצה לך בשניה שאתה מסיים את הרישיון לבחור מישהו בעל ניסיון (אולי אפילו למצוא מתנדב פה בפורום מאזור מגורייך) שיסביר לך ויילמד אותך העברת הילוכים. (או למצוא מורה שכן מלמד על הילוכים (יש??)) לא נראה לי שכדי לך לעלות על אופנוע בלי הידע איך לבצע זאת - למען חייך וחיי האופנוע החדש שלך. נראה לי שלא תהיה לך בעיה למצוא מישהו שישמח לעזור להכניס בחור צעיר שבדם זורמות לו כדוריות דו"ג אדומות לעולם הרכיבה..... תשקיע בציוד מלא וטוב! ערכו לא יסולא בפז. כל הכבוד לך על הבגרות ולהוריך על התמיכה. שיהיה המון בהצלחה ותשמור על עצמך!! תחזור לעדכן.......

omriDH

New member
קודם כל תודה רבה!!!

היום אחרי בית ספר הלכתי למקום שעושים בו רשיונות נהיגה לאופנועים(בכפר סבא באצטדיון למי שמכיר) וקיבלתי קצת מידע אם על הוצאת הרשיון ואם על אופנועים שונים... הוא נתן לי הצעת מחיר של 1500 ש"ח ל10 שיעורים+טסט+ הכנה לפני כחצי שעה ביום הטסט... ללא אגרה שמשלמים בדואר...(133 ש"ח) אשמח לדעת אם זה מחיר טוב ואם לא, האם אתם מכירים מורים טובים בכפ"ס שהם לא יקרים כלכך... והציעו לי היום במקום גם על אופנוע דו"ש נדמה לי זה היה kawasaki klx 250 שאמרו שישנו הדגם גם ב125 ואשמח אם תתנו לי הצעות לאופנועי דו"ש 125 טובים אך לא יקרים יתר על המידה (חדש\יד שניה במצב טוב)... אני אישית בא מעולם האופניים רכיבת דאונהיל תחרותית אגרסיבית כך שיש לי טיפה ידע בשליטה למרות שהדברים שונים ב"מקצת" האחד מהשני...חחחח בכבישים כמובן אני לא עושה שטויות\עובר על החוקים\נוסע כמו משוגע מהפחד מהתחבורה כי כמובן שזה עסק עם סיכון גבוה(וגם אם אמא שלי תשמע על כך היא תמכור לי את האופנוע שיהיה לי...) בשטח אני אהיה פעם ב... וכן צדקתם בנוגע לרשיון אני עושה על קטנוע 100 סמ"ק אוטומט ואם אני עושה אצל אותו האדם שהייתי אצלו אני מקבל חצי שעה הסבר על הילוכים כאשר אסיים עם הרשיון... תודה מראש וסליחה על כמות השאלות...

omriDH

New member
...

וציודד כמובן שאשקיע בו לשטח יש לי חלקי(צביצב וחלפ"ץ) ולכביש אני אקנה מעיל ומכנס... ולשאלה הראשונה... אני ארכב בבקרים לבית הספר מהישוב שאני גר בו כ 20 דק נסיעה עם כל התזוזות בין המכוניות... ואחהצ לכפר סבא הרצליה ותל אביב(אגב אשמח לדעת אם אני יכול לסוע בכבישים מהירים עם 125 ואיך אוכל לסוע לתל אביב או מקומות שונים אם לא...)

avi elbaz

New member
תשאל את עצמך אם תוכל להיות תמיד מהיר מהתנועה.

בתור רוכב מתחיל אל תעלה על כבישים מהירים, אל תקפוץ מעל הפופיק, תכיר את הכלי ותעשה הכל בהדרגתיות. בהצלחה.

omriDH

New member
תודה רבה

יש לך אולי תשובות לשאלה הקודמת?? ואיך הKLX125 של קוואסקי?

rusti james

New member
משמועות ולא מנסיון...

ימאהה WR125 הונדה XR125 על הקוואסקי - לא מכיר, לא שמעתי. הכי טוב סיבוב מבחן על כל אחד מהם, אחרי שתוציא רשיון כמובן, מה שירגיש לך הכי נוח,חזק ויציב... מצטרף להמלצה לא לעלות לכבישים מהירים עם 125, בטח לא בהתחלה.

rusti james

New member
ועוד 2

לסוזוקי יש DRZ125 סופרמוטו - שזה סוג של דו"ש עם צמיגי כביש, יתאים גם הוא ללימוד שליטה טובה ו Van Van חמוד אמיתי ונראה לי כמו פלייבייק.

Tao9

New member
עוד סיבה למה דו"ש כאופנוע ראשון

שלא ראיתי שקיבלה התייחסות - חס וחלילה לא עליינו ולא עלייך - נפילה / החלקה עולה הרבה, הרבה פחות כסף. בד"כ את הדו"ש אפשר יהיה להרים ולהמשיך לרכב ועם אופנוע "ספורט" רק ההערכת נזקים תיקח לך שעה... וזה קורה. אתה כבר מכיר את עולם השטח מרכיבות הדאונהיל. אתה יודע לזהות מכשולים, להתנהל איתם ולהמשיך הלאה. כמובן שבאופנוע זה שונה, אבל הידע הזה יעזור. בנוסף, רכיבת שטח מסייעת המון לרכישת בסיס חזק לתפעול מצבי קיצון באופנועי כביש (שליטה באיבודי אחיזה בכניסה / יציאה מסיבובים, בלימות וכו'). לך על איזה דו"ש נחמד בתור התחלה. זו המלצתי. (רוכב כ9 שנים, שנה ראשונה על דו"ש, ומאז רוכב על אופנועי כביש. כרגע עם GSXR750 וKTM דיוק 640, ולקראת החלפת הדיוק לאופנוע שטח).

למעלה