חדש במועדון

rut41

New member
חדש במועדון

שלום לכולם אני חדש במועדון הסכרת ומאחל לכולם בריאות עד 132 שאלתי היא א. מזה היפו ב.האם חייבים לקחת את הכדורים שהרופא נתן לי גלוקמין 2 ביום או שיש אפשרות אחרת להוריד את הסוכר מערכים של 300 בערך עד 500 ומרוב פחד אני ממעיט לאכול כי התרגלתי כל חיי לאוכל מתוק ו"בריא" כאילו אודה לכם על תשובותכם!!!
 
ברוך הבא ../images/Emo141.gif

היפו זה מצב בו מגיעים לערכי סוכר נמוכים (בד"כ מתחת ל 60) - עלול להיות מלווה ברעד, הזעה, דופק מהיר, ולעיתים אף איבוד הכרה. קורה בד"כ כתוצאה בשימוש בעודף אינסולין לעומת כמות המזון הנצרכת. לא יודעת לענות לשאלתך השניה - אבל רמות סוכר 300-500 הן גבוהות ולרוב מצריכות טיפול תרופתי (או אינסולין) ולא מספיק פעילות גופנית ותזונה נכונה כדי להתגבר עליהן.
 
לגבי היפו

היפו זה כאשר הסוכר יורד מתחת לערכים הנורמלים שהם אם (איניני טועה בין 90 ל120) כאשר היפו ממש מתחיל בערכים של 60 ומטה ויכול להגיע גם למצבי איבוד הכרה ועילפון בערכים נמוכים יותר אותי אישית זה אחד המצבים המפחידים יותר שמהם אני מנסה להימנע לגבי הכדורים אני אישית לא מכיר דרכים אחרות אני יודע מאמא שלי שגם היא חולת סוכרת אומנם סוג 2 בניגוד אלי והיא כבר שנים מטופלת בכדורים האלה אבל כול מה שאמרתי הוא לא מידע מדוייק בהיתחשב בשתי עובדות א.אני לא רופא ו ב. אני גם כן די חדש בעסק
 
wellcom to the club../images/Emo13.gif

היפו זה ירידת כמות הגלוקוז בדם. כאשר יש ירידה חדה מידי, אתה מרגיש סימפטומים שונים. הסימפטומים יכולים להיות סחרחורת, טישטוש, רעידות ובמקרים קיצוניים אובדן הכרה ואף מוות (אני מדגיש שוב 2 הסימפטומים האחרונים הם מקרים מאד מאד קיצונים). ע"מ להגן עליך מהיפו מומלץ לדאוג, שתמיד יהיו לך בארנק גלולות גלוקוז. ברגע, שאתה מתחיל להרגיש סימנים של היפו (ותאמין לי גם שזה בה בפעם הראשונה, מזהים את זה), פשוט לקחת גלולת גלוקוז. אם לאחר מספר דקות עדיין מרגישים רע ניתן לקחת עוד גלולות (לפי הצורך) השיא שלי אגב היה 3 גלולות
. הורדת הסוכר נעשית באמצעות מספר דברים. לקיחת תרופות היא רק דבר אחד. בנוסף צריך לשמור על תזונה נכונה. במידה ועוד לא קבעת תור לתזונאית, אז תקבע בהקדם האפשרי ע"מ שתנחה אותך לגבי התזונה שלך. במידה ואתה עוד לא מעודכן, אז מרגע, שהסכרת שלך מתגלה, אתה חייב לשנות את הרגלי התזונה (דרך אגב מנסיון אישי, זה ממש לא נורא כמו שזה נשמע). בנוסך ללקיחת התרופות ושינוי התזונה, אתה צריך לבצע פעילות גופנית באופן קבוע. יכול להיות שלאחר, שתקפיד על תזונה נכונה, תבצע פעילות גופנית באופן קבוע ורמת הסוכר שלך תתיצב על ערכים נורמאלים, תוכל להוריד את מינון התרופות ואולי גם תוכל להפסיק לקחת את התרופות, אבל בשלב הזה, שבו הערכים שלך כל כך גבוהים, אתה חייב לקחת את התרופות. בנינו 2 גלוקומין ביום, זה לא ממש נורא.
 

rut41

New member
תודה רבה

לכל המשיבים חן חן על התשובות המקצועיות !!!!!!!!!!!! יום מלא שמחה ואהבה לכולםםםםםםםםם
 
למעלה