חדש במדף

melancholy man

New member
חדש במדף

יום מקסים עבר על כוחותינו בלונה פארק, הפעם הלכתי לסבב התקליטים שלי לא לבד, אלא עם ליווי נפלא ונאה להפליא, יצאתי גם עם שלל גדול ונעים מאוד לאוזן, או בקיצור ומהר מכפי שדימנתי, הנה חדש על המדף נוסף. רציתי בסך הכל לקנות את הניל החדש והמגניב שבארמלי חירמן אותי עליו, אבל מה לעשות, לא היה במקום זה, קניתי קלאסיקה מקומית, פסיכדליה ארגנטאית מופלא ואיזה קלאסיקה בריטית אצילה במיוחד. מלכת האמבטיה מלכת האמבטיה היה המחזה הכי שערוריתי שהועלה על בימות בארץ, ואחד הטקסטים הכי קשים שנכתבו כאן, זה מתחיל בשיר "אנשי בסדר", שמדבר על כל האנשים האלה, שמרכיבים את המיינסטרים של החברה הישראלית, ומסתכל עליהם במבט אמיתי נוקב בצורה הכי בוטה שאפשר: אנחנו אנשי- בסדר אנשי בסדר גמור דור הולך ודור בא ואנחנו עומדים לעולם אנחנו אנשי- בסדר, אנשי בסדר גמור אצבע בתחת ושיר בגרון כי טוב מסריח וחם. כן, זה היה קצת יותר מידיי בשביל החברה הישראלית, פחות מ 20 הצגות החזיקה הבימה עם המחזה הזה, שבעט במיינסטרים הישראלי איפה שכואב ואז הוסיף צביטה בשביל שיכאב עוד קצת אנחנו אחים צ'מבלולו אנחנו נופלים על הראש אנחנו נופלים לנו בשלווה בחיים רעים וחסרי תיקווה כי אנחנו אחים צ'מבללו אנחנו נופלים על הראש פעם בעשר שנים עושים לנו מלחמה ורגע אחד קטן וחולף אנחנו איתכם כתף אל כתף כי אנחנו אחים צ'מבלולו אנחנו נופלים על הראש. ב 1970 שנייה אחרי הולדת האימפריה הישראלית, כשנראה היה שכור ההיתוך הישראלי הצליח, שהחברה הישראלית הכי יפה והכי חזקה והכי צודקת בעולם (עובדה ניצחנו וכבשנו ואנחנו שרים הורה ביחד), אף אחד לא היה מוכן להתמודד עם השאלות של חנוך לווין שזוהר לוי הלחין כל כך יפה (וזוכה אגב ליופי של ביצועים) בדיעבד, השאלות של לווין עדיין רלוונטיות, האימפריה היפה שלנו התנפצה למול המיצאות והאחים צ'מבלולו, היום עושים את אותו דבר לאחים ורסלבסקי או אבבה (או משהו כזה) החברה שלנו לא פתוחה הרבה יותר ובעצם, כמה שהמחזה היה חשוב כמו כמעט כל דבר אחר שעשו כאן, לא שינה כלום, אבל יפה עשתה האוזן השלישית שהוציא מחדש את הטקסטים החשובים האלה של אחד היוצרים הכי חשובים שידעה העברית המודרנית ואת הלחנים המדליקים של זוהר לוי, לא יודע אם כולם יוכלו להזדהות עם הטקסטים או יואהבו את הלחנים, אבל זה מסוג המסמכים ההיסטורים כל אחד צריך בבית. free- live at the BBC לא הספקתי לשמוע את זה, אבל זה נראה מאוד מבטיח ונדמה לי שכבר פורט כבר תוכן האלבום הזה שיצא עכשיו ללהקה הענקית (שמשום מה לא זוכה ליותר מידיי איזכורים אצלנו וחבל) בכל מקרה, אחרי כמה האזנות בטח גם אכתוב איזו מילה או שנים או אלף.. almendra 2 את אלמנדרה הכרתי בערך לפני שבוע הודות לבארמלי, זה כבר האלבום השני שלהם שיש לי, לא בטוח שיש לי אוצר מילים מספיק בשביל לתאר כמה הג'אמים הפסיכדליים האלה מארץ הצ'ריטוס עושים לי את זה, אבל זה מגניב וזה טוב וצריך להיות אצל כולם. אז מה חדש אצלכם?

Barmelai

New member
אין לי אלא להסכים לגבי אלמנדרה 2

שאגב היה מתוכנן להכתב כאופרת רוק ולא הסתייע, אבל מה לנו כי נלין? הסרג'נט לא היה אמור להכתב כאופרת רוק? אמור היה. האם מאחרי כל אופרת רוק כושלת מסתתר מאסטרפיס פסיכדלי? לזאפה פתרונים.

AeroTom

New member
Free at the BBC ../images/Emo45.gif

הנה, עוד אזכור להם
מאחל לך שתהנה מזה לפחות כמוני
יופי של הוצאה (כתבתי כאמור על זה בזמנו יותר בהרחבה). לאט לאט ועוד ידברו כאן עליהם...זה ייתפס.

frucht1

New member
חדש על המדף אצלי...

סוף כל סוף מצאתי את התקליט שסוגר לי את כל הדיסקוגרפיה של ג'טרו טול - too young to die.... לצערי אני בעבודה ולכן אני לא יכול להאזין לו...אבל נתאפק עוד כמה שעות (7 שעות ליתר דיוק) כמו כן, 5 בוטלגים של פינק פלויד...יש שם כמה דברים מעניינים....הרוב משנות ה 60....

melancholy man

New member
אכן, בזכותך זה נרכש

ועכשיו אני יכול בקלות להגיד, שאכן הגירסא עדיפה על הבוטלג שהיה לי ושזה אחד מסאשני ה BBC היותר טובים שיש ללהקה כלשהי.

melancholy man

New member
AeroTom ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

שמעתי שמגיע לך מברוק, הפורום שלך זכה בפרס..

AeroTom

New member
אכן ../images/Emo9.gif

תודה רבה
מהיכן הגיעה השמועה?
"סרטים וקולנוע". זכיה ראשונה של הפורום בפרס, וזה קרה אחרי שהצטרפתי שם לניהול רק באפריל האחרון. אז ממש מגניב. ואגב בדיוק היום, 30 בנובמבר, אני שנה מנהל בתפוז. ביום הזה לפני שנה נכנסתי לניהול בזפלין. מקווה מתי שהוא לשוב לאשכול המוזיקה... המון תודה!

Mr Mustard

New member
שניים אצלי

מלכת האמבטיה- גם אני הייתי חייב את הדבר הזה אצלי, בכלל בלי להתחשב במוזיקה שנמצאת שם, ובאמת בעיקר כמסמך היסטורי ורגע חשוב בתרבות הישראלית. אחרי כמה הקשבות, זה אלבום חביב ביותר. המילים חזקות במיוחד, והמוזיקה שהיא נחמדה דווקא קצת נזרקת הצידה, שזה חבל. עוד מילה לגביי המילים. כמו שכל אחד ששמע את האלבום- מילים חזקות, בלתי מתפשרות וכל כך רלוונטיות עוד היום. מדהים. Cuckooland של Robert Wyatt- כבר הרבה זמן שאני בונה על האלבום הזה, ומה אני אגיד? אדיר. יש שאומרים שזה קצת ארוך, אני עדיין לא בטוח שאני אסכים. אלבום של וויאט עם הסאונד שהוא פיתח בShleep פלוס הסאונד המאוד ייחודי שקארן מנטלר מוסיפה לאלבום. בנוסף לוויאט ולמנטלר מופיעים באלבום ירון סתווי וגילעד עצמון (שני ג'זיסטים ישראלים) שמוסיפים המון לאלבום ונותנים לו תחשוב ג'אזית שלא הייתה בShleep, ובנוסף אליהם מופיעים באלבום בהופעות אורח קצרצרות גם בריאן אינו ודיוויד גילמור. הטקסטים נעים בין רומנטיקה וויאטית, טירוף ופוליטיקה. השירים הפוליטיים לטעמי הם פחות טובים, בעיקר מכיוון שהם יותר מידי פוליטיים ויותר מידי מתרכזים בחלק הזה של השיר, אבל גם הם, בסופו של דבר טובים למדיי.

fenriz

New member
תתחדש על מלכת האמבטיה,

בקשר לתגובות מעלי, גם אני לא התחברתי בהתחלה למוזיקה עצמה והתמקדתי יותר בצד המילולי, אבל עם הזמן מגלים שגם הצד המוזיקלי ענק, וזוהר לוי והלהקה שלו מראים שהם גם יודעים לבצע רוק אנד רול ברוח התקופה כמו שצריך, ולא פלא שכיף התקווה הטובה באה טיפה אחרי. רוב השירים מומלצים, במיוחד בצד א' המקורי של התקליט עם 'אנשי בסדר' שכיף לשיר איתו, 'היה זה בגיל שלוש' הבלדה העצובה, 'הגטו שלי' עם המוזיקה השמחה והמילים ההפוכות למנגינה עצמה, והסוף עם 'רגעים יפים' שאם המילים שלו היו יותר מתונות (ופחות על אנשים שמתים בדרך לבית השימוש), היה מוצא מקום במינסטרים של אז לפחות כמו החלונות הגבוהים. החלק השני של הדיסק גם מאוד מומלץ, ובכלל מזל שסוף סוף זה יצא בפורמט הפופולרי. ד"א, בקשר לאחים צ'מבלולו, לא מדובר בבני מיעוטים שנכנסים לחברה הישראלית כמו אתיופים או רוסים, השם צ'מבלולו (דוגמא לשם לא ישראלי) מתייחס לכל הגויים שבאים בזמן מלחמה, תומכים בישראל ובורחים בסוף המלחמה - "רגע אחד, קטן וחולף, אנחנו איתכם כתף אל כתף". במחזמר עצמו היה קטע בשם צ'מבלולו שבו 2 ישראלים צוחקים על הבעיות של אותם האחים צ'מבלולו הגויים, שלא נהנים ממלחמות של עצמם.

melancholy man

New member
תודה

(ועל השאר לא להתחדש?) אני שוקל אם לכתוב משהו ארוך על מלכת האמבטיה או לא (כרגע אני נוטה ללא מפאת הצינעות, אבל זה בטח יעבור לי מפאת הגרפומניה..) אבל אי אפשר ללוין כפשוטו, אני לא רוצה לנתח את הטקסט עכשיו, אז אני רק אגיד שמבחינתי לווין מביא את האחים צ'מבלולו, בין השאר בשביל להאיר את היחס לאחר בחברה שלנו, זה לא משנה אם זה דרוזים, רוסים, מרוקאים או סתם לא אשכנזים מבית טוב יש עוד דברים שקשורים ספציפית לאחים צ'בלולו, שבהם נגעת, אבל בגדול, זה היחס לאחר בחברה שלנו, יחס שלא השתנה כמעט בכלום בשלושים ומשהו השנים שעברו.

טולייצ

New member
יש חדש

אך כרגע לא נוגע לתקופה בה עוסק הפורום רק רציתי להוסיף כמה מילים בנוגע לחנוך לוין לאחרונה יצא לי לשמוע אנשים רבים לאו דווקא מהחוג החברתי שלי (הכולל אנשי תאטרון) שמתעניינים דווקא ביצירותיו של חנוך לוין,ואף לראות במפתיע אנשים קוראים את המחזות שלו אמנם אני לא יודעת עד כמה המצב היה שונה לפני כמה שנים אך אני מאמינה שרמת אהדה כזו לא הייתה מבחינתי,המצב בארץ הוא זה שהחזיר את הישראלים להביט אחורה,ולמצוא סימנים בולטים בכתיבתו של חנוך לוין,שהם כ"כ רלוונטים לתקופה של היום,כאילו שנכתבו בימים אלו ממש כתיבתו של חנוך פשוט יוצאת דופן,הוא יוצר משובח ושנון,וכמותו לא נראו הרבה! ובנוגע למלכת האמבטיה את מרבית השירים כבר זכיתי להכיר,את השאר נמשיך מאוחר יותר פשוט מקסים

John Barleycorn

New member
מסע

עם דיויד קרוסבי הגיע בדואר שלשום. 52 שירים על שלושה דיסקים עם חוברת מושקעת, וחבל שלא עם קצת יותר חומר עלום, למעט מספר ביצועים לא מוכרים לשירים ישנים בדיסק השלישי. חוץ מזה נחמד להתעמק קצת ב- CPR שמספר שירים שלהם מופיעים בדיסק השני. במסגרת חידוש המלאי הישן יש עוד הרבה "חדשים", רק בגלל שמצאתי חנות מקוונת בה בעל הבית השתגע. אם יהיה זמן אפרט בהמשך.

למעלה