חדש אם כמה שאלות

חדש אם כמה שאלות

היי אני חדש(צופה,בינתיים אין לי כונה לשחק) ויש לי כמה שאלות: 1 האם הבתים בnfl קבועים או מוגרלים מחדש כול שנה? 2 הג'ינטס והג'טס שתיהן קבוצות מניו-יורק,נכון ?האם יש עוד קבוצות שבעות מאותה עיר ? 3 כמה משחקים יש בסך הכול בפריסיזן? (לא כמה כול קבוצה משחקת אלה כמה יש ביחד) והאם כול משחקים הפריסיזן רשומים איפה שהוא ? 4 האם כול המשחקים מצולמים? האם כולם משודרים? אתם רואים בדך כלל את כולם או רק את החשובים והמעניינים ומתעדכנים בתוצאות לגבי השאר? 5 איזה ערוצים בארץ משדרים משחקים? 6 זה חוקי שמסירה קדימה (הבנתי שמותרת אחת בדאון )לא תתבצע ע"י הQB ?לQB מותר לרוץ בעצמו?עד כמה בערך שני הדברים האלה נדירים ? תודה מראש לכול מי שיאנה

roei90210

New member
תשובות

1. הבתים קבועים. 2. רק הג'ייאנטס והג'טס מאותה עיר. 3. יש 65 משחקים בקדם העונה. 16 משחקים כל שבוע פלוס משחק היכל התהילה בשבוע הראשון. 4. כן, כולם מצולמים אבל לא כולם משודרים. בארה"ב כולם משודרים אם אתה קונה חבילה מיוחדת. אנחנו רואים בטלויזיה מה שנותנים לנו. ואם זה לא מספיק או לא מעניין, מסתדרים עם שידורים מהאינטרנט בכל מיני דרכים. 5. METV - משדרים בד"כ 2 משחקים ביום ראשון. ESPN - משדרים את 2 משחקי הלילה, אחד בראשון ואחד בשני. FOX - משדרים בד"כ משחק אחד ביום ראשון. 6. כן, כל מה שרשמת חוקי. הכדור יכול להימסר על ידי שחקן שהוא לא QB ול-QB מותר לרוץ בעצמו. פעם זה היה נדיר, היום כמעט כל QB שני ירוץ על מנת להשיג כמה יארדים.. ואם קוראים לו וינס יאנג או מייקל ויק, הוא ירוץ גם להשיג 1000 יארד בעונה.

Yo-man

New member
ברוך הבא רך-כף

1. לא. הבתים קבועים ומשתנים רק אחרי שמבנה הליגה משתנה (כשמצטרפות קבוצות חדשות או כשמחליטים לפרק את הבתים ולחבר מחדש, מה שקרה בפעם האחרונה לפני 5 שנים לדעתי) 2. יש קבוצות מאותה מדינה אבל לא מאותה עיר - טמפה ביי באקנירס, מיאמי דולפינס וכ'קסונביל ג'גוארס כולן מפלורידה. סן פרנסיסקו 49ers וסן דיאגו צ'ארג'רס מקליפורניה. סינסנטי בנגלס וקליבלנד בראונז מאוהיו. וממדינת ניו-יורק יש את הג'טס, הג'איינטס ובאפלו בילס. 3. באתר של www.nfl.com יש קטגוריה Scores, ושם יש לוחות זמנים (Schedules), שם מפורטים כל המשחקים של העונה, כולל משחקי טרום העונה. תעשה חשבון לבד... אין לי כח לזה עכשיו. 4+5. כולם מצולמים לערוציפ פרטיים אמריקאים. כולם משודרים באותם ערוצים, מעטים מגיעים אלינו. אני רואה את אלה שמשודרים ב-ESPN, FOX ו-METV. את משחקי הלילה אני בדרך כלל מקליט ורואה למחרת, ועד אז מתנזר מחדשות, פורמים או שיחות לא מבוקרות על פוטבול. 6. נכון שמותר מסירה אחת קדימה בכל מהלך. לא רק ה-QB יכול לבצע את המסירה הזו. נדיר שיתנו לרץ או רסיבר למסור, אבל זה קורה בערך פעם ב-2 משחקים. מותר ל-QB לרוץ בעצמו עם הכדור. זה קצת מסוכן ולא תמיד ריווחי, אבל יש אנשים שעשו מזה קריירה וכשכל קו ההגנה קורס לפעמים אין ל-QB ברירה אחרת. זה קורה כמה פעמים במשחק ל-QB ממוצע (וקרה 50% מהזמן למייקל ויק...) יש בספריית המאמרים של הפורום כמה מאמרים שמאוד יעזרו לך להיכנס לעניינים. תשקיע בקריאה ותראה שיהיה לך יותר ברור.

omrili77

New member
יש עוד, אגב

גם הריידרס מקליפורניה, יש את יוסטון ודאלאס בטקסס, הראמס והצ'יפס במיזורי, פילדלפיה ופיטסבורג בפנסילבניה, וגם הרדסקינז והרייבנז משחקים בעיקרון באותה מדינה. אני די בטוח (בלי לבדוק, אבל זה היגיון פשוט אם לוקחים בחשבון שלפחות 18 מתוך 32 קבוצות משחקות במדינה שבה קבוצה נוספת) שיש יותר מדינות שאין בהם קבוצת NFL מאשר כאלה שכן... הכל עניין של ביקוש והיצע בשילוב עם גחמות של בעלים... אגב, כמעט תמיד קבוצות מאותה מדינה יהיו שייכות לחטיבות שונות. אני מניח שזה מכוון.

DEJ

New member
ברור שיש יותר מדינות שאין להן קבוצות

זה נכון בכל ענפי הספורט בארה"ב, שם החשיבות העיקרית היא היכולת הכלכלית. מרבית הערים בארה"ב אינן גדולות או עשירות מספיק בכדי להחזיק קבוצות מקצועניות, ומבין אלו שכן מסוגלות, רק מספר מצומצם מצליח להחזיק סגל שיהיה תחרותי בליגה. הייתה כתבה על ה-N.B.A בעניין הזה, לפני מספר ימים (על אף שיש בה מספר אי דיוקים, כמו כל כתבת ספורט בערך, יש בה מן האמת). צריך בסיס אוהדים רחב, ומקורות פיננסיים מספיקים (אחת הסיבות העיקריות למעבר של סיאטל סופרסוניקס לאוקלהומה הוא חוסר היכולת של הקבוצה להקים איצטדיון איכותי מספיק בעיר), כדי לשרוד בליגה. מישהו באמת רואה קבוצה ממרילנד קמה? מאידהו? מוירג'ינה המערבית? ברור ששם לא ניתן להקים קבוצה. לפני שאתם קופצים לי עם גרין ביי, זו אנומליה. מקרה יחידני שלא מעיד על הכלל. צריך מחוייבות של כל העיר לפרוייקט כזה, ואני די משוכנע שיש לא מעט שמותחים ביקורת קשה על ההשקעה של העיר בקבוצה הזו. בכל אופן, זה ממש לא מעיד על הכלל. אגב, אם וושינגטון ובולטימור משחקות באותה מדינה, אז גם הנטס והניקס הם בעצם מאותה מדינה?

DEJ

New member
הכוונה לרוד איילנד. לא יודע למה כתבתי מרילנד

שם דווקא יש קבוצות מקצועניות

omrili77

New member
באמת מצאת לך למי לתת דוגמה של מרילנד ../images/Emo13.gif

לא הבנתי את השאלה על הנטס והניקס. הנטס משחקים בניו ג'רזי, במדולנדס, באותו קומפלקס שבו משחקות קבוצות הפוטבול של ניו יורק (ולכן ג'רזי A ו-B). הניקס משחקים בגארדן, באמצע מנהטן. לא ממש אותה מדינה. וושינגטון, לעומת זאת, משחקים בלנדובר שבמדינת מרילנד (שלא לדבר על זה שהשטח של וושינגטון הבירה היה שייך במקור למרילנד), וכך גם בולטימור, שמן הסתם נמצאת גם היא במרילנד. מה שכן, כמו שנאמר כבר הקבוצות הניו יורקיות הן היחידות בליגה שמייצגות את אותה עיר ממש, אבל יתרה מכך שתיהן לא משחקות בעיר (או במדינה) הנ"ל, וייחוד נוסף הוא בכך ששתיהן משחקות באותו איצטדיון (מסתבר שגם בארה"ב יש לפעמים שכונה כמו בארץ...)

omrili77

New member
אגב, בסיס האוהדים של הקבוצות של וושינגטון

הוא מרילנד והווירג'יניות (ויש אומרים גם דלוור, אבל דלוור היא אחת המדינות האלה שחוץ מהמספר האסטרונומי של חברות שרשומות שם, לאף אחד לא היה מזיז אם היא לא הייתה קיימת), ופחות וושינגטון עצמה. נראה לי שהשם והמיקום הוא יותר עניין של כבוד לבירה (וגם גורם מאחד בין מרילנד לווירג'יניות), כי בוושינגטון עצמה אין יותר מדי תושבים קבועים (כלומר יש, אבל לרובם אין ממש כסף ללכת למשחקים או לרכוש מוצרים).

DEJ

New member
אני מניח שזה באמת עניין של תדמית ושיווק

כשם שהקבוצות מעדיפות לקרוא לעצמן "ניו יורק" ולא "ניו גרזי", גם אם הן לא משחקות שם (אפילו הנטס שוקלים לחזור לניו יורק), כך גם וושינגטון, שבה יש קצת מעל חצי מיליון איש (בעיר עצמה), שחלק ניכר מהם הם עובדי ממשל שמתחלפים כל פעם שמתחלף נשיא. האם באמת יש פוטנציאל לקבוצה מקצוענית עם שם כמו לנדובר רדסקינס?

laufgas

New member
ברוך הבא!! ../images/Emo13.gif

אין לי מה להוסיף לגבי כל מה שאמרו לך. כל מה שאתה צריך נמצא בהודעות מעלי. הגעת בעיתוי מצויין - אטוטו משחקי טרום העונה מתחילים. איך אני אוהב את האנשים שמגיעים לפורום עם מלא שאלות מוכנות מראש, כאילו הם עושים סקר. חחחח, סתם, אני דווקא מעריך אנשים כאלה מאוד. רק שלא יתחילו לבקש חתימות.

עוד קצת שאלות

אז לחטיבות והבתים אין קשר לקירבה גאוגרפית ? ואיצטדיון הבית של חלק מהקבוצות הוא לא במדינה שלהם? מה זה שבוע הכל התהילה ? מה זה שבוע הפרו בול? יש קבוצות שלא שיחקו מעולם אחת נגד השניה? תודה אל קבלת הפנים החמה מקווה להישתלב פה ולהנות יח איתכם

laufgas

New member
תשובות

באופן עקרוני יש היגיון מינמלי בחלוקת הבתים מבחינה גיאוגרפית (למשל בבית NFC EAST רוב הקבוצות אכן משחקות במזרח חוץ מדאלאס). לגבי חטיבות, נדמה לי שאין קשר בכלל. למשל ב AFC משחקות פיטסבורג (שהיא יותר במזרח) וב-AFC משחקת סן-דייגו שהיא בכלל נמצאת במערב. רוב האצטדיונים נמצאים לא רק במדינה אלא גם בעיר. חוץ מניו יורק שמשחקים בניו ג'רזי, לא נראה לי שיש עוד קבוצה שהאצטדיון שלה מחוץ למדינה שאליה היא שייכת (אבל גם ניו ג'רזי לא באמת רחוק מניו יורק - "כולה שעתיים" נסיעה ואתה בניו ג'רזי). שבוע הפרובול הוא משחק האולסטר של הליגה. כוכבי חטיבת ה-NFC משחקים נגד כוכבי חטיבת ה-AFC. את השחקנים בוחרים במהלך העונה והמשחק עצמו הוא שבוע לאחר הסופרבול. אין קבוצות שלא שיחקו אחת נגד השניה. הליגה קיימת עשרות שנים אז אין מצב שזה קרה ויקרה.
למרות זאת, יש לפעמים מצבים שקבוצות לא משחקות נגד קבוצת מסויימות במשך כמה שנים. לגבי היכל התהילה - אני לא סגור על זה במאה אחוז ולא רוצה לבלבל אז ניתן למישהו אחר לענות על זה. מקווה שהכל ברור, ואתה תהנה - אל תדאג!

למעלה