חדש🌻-אל תגידו מי אני -ליאת רוטנר/ידיעות ספרים/ יולי 2022 /קטגוריה: ילדים ונוער, נוער בוגר

יעלקר

Well-known member
מנהל
1659615275193.png

תקציר

זאת עומדת להיות השנה הכי טובה שלהם בפנימייה... או כך לפחות נדמה להם.
איתי, ענבל, תומר, נועה, קובי ושירן מתחילים לממש את הכישרונות והשאיפות שלהם ונקלעים להרפתקת התבגרות מסחררת, כולל כל הקשיים, השאיפות והמחסומים. נועה, שתמיד חשוב לה להיות אהובה, זוכה בתפקיד בסדרה שאמורה להקנות לה מעריצים; ענבל מנסה להבין איך להתנהג כחברה החדשה של מי שהיתה מאוהבת בו בסתר זמן כה רב; איתי מקבל תפקיד חשוב שגורם לו לראשונה לרצות להיות פחות מצחיק; השירים של תומר יוצאים לאור, ומופעל עליו לחץ לשנות אותם, ואת עצמו; לקובי יש מישהי שמאוהבת בו, והוא מוצא את עצמו לכוד בינה לבין נועה; ושירן, הצעירה שבחבורה, מתגלה כהכי בוגרת, אף על פי שלא תמיד מקשיבים לה.
דווקא כשנראה שהחלומות מתחילים להתגשם, צצות החולשות ומתגלות החרדות.
זה מפחיד להבין שאנחנו שונים, זה מפחיד פתאום להרגיש. אנחנו הרי רוצים להיות כמו כולם ולהיענות לציפיות של החברה מאיתנו, אבל מנגד אנחנו מה שאנחנו. משהו אחר. אולי טוב יותר, אולי רע יותר. רק אל תגידו לנו מי אנחנו.
"אל תגידו מי אני" הוא הספר השלישי בסדרה אחרי "קיץ אחד ביחד" ו"תנו לגדול בשקט" ולפני "לנצח בגדול".
ליאת רוטנר, סופרת רבי-מכר מהמובילות בישראל, חיברה את הספר הראשון בסדרה "קיץ אחד ביחד" ואת המשכו "תנו לגדול בשקט" בהיותה תלמידת אולפנה דתית בת 14. מאז המשיכה ופרסמה 25 ספרים לנוער ולמבוגרים, שזכו באותות ספרי זהב ופלטינה. רוטנר מרצה ברחבי הארץ ומנחה סדנאות כתיבה-תרפיה בשיטה שפיתחה. בין ספריה: "מאלאדר", "זאבים", "תיכון ברנסון", "עד האופק", "כדברא" ועוד.

לקריאת פרק ראשון

1

יו־הוּ!

נועה דילגה לה באושר לאורך המסדרון. קפיצותיה הקטנות כמעט לא נשמעו על הרצפה, מה שהיה מוזר, כי כהרגלה היא נעלה נעלי עקב.

אני יכולה לעוף, חשבה בעונג, איזה כיף לי שהם הסכימו!

שעות, שעות לקח לה לשכנע את הוריה לחתום על המסמכים. ואיך יכלה לוותר על כך? החלום שלה אולי יתגשם, וסוף־סוף יגלו את כישרונה...

היא כבר החלה לזמר כשהגיעה לחדר שחָלקה עם חברותיה ענבל ושירן בפנימייה ונכנסה פנימה בשירה קולנית.

״תגידי שלום לכוכבת החדשה, שחקנית בסדרה 'אמיתיים'!״ הכריזה.

ענבל, שישבה על הרצפה מוקפת בחפצים שכבר שעה ניסתה להרכיב מהם פסלון, הרימה את ראשה. ״את לא רצינית,״ אמרה.

״רצינית! רצינית!״ זינקה אליה נועה, משכה אותה בשתי ידיים והרקידה אותה בחלל החדר. ״עברתי את הסינון הראשוני. בקרוב יהיה לי אודישן ויחליטו סופית אם התקבלתי ואיזו דמות אני בסדרה!״

״אז רגע,״ נחלצה ענבל מהריקוד אך בקושי ומיהרה להציל את הפסלון מרגליה המקפצות של נועה. ״התכוונת ברצינות כשאמרת שאת חולמת להיות שחקנית? זה לא יפריע לך בכל הפרויקטים והכתבות שרצית לקחת על עצמך באתר בית הספר?״

נועה הניפה את ידה בביטול. ״אז אני פחות אצלם ויותר אצטלם. מה, כל החיים לפני כדי לנצל את המוח ההיפראקטיבי שלי שחושב על מיליון דברים במקביל. למה לא לנצל עכשיו הזדמנות? וואי, תמיד חלמתי להופיע בסדרה... ואת יודעת מה? אולי אם אבקש יפה, הם יסכימו לעשות גם לך אודישן.״

״ממש,״ גנחה ענבל.

״למה לא? ג'ינג'י זה יפה! יש נשים שהורסות את השיער שלהן עם צבע כדי להגיע לכתום שלך, צריך המון מי חמצן, כי הוא אפילו כתום מדי.״ היא הבחינה בהבעת פניה של ענבל ומיהרה לשנות נושא: ״מה זה הדבר הזה?״

המשך https://www.e-vrit.co.il/Product/25613/אל_תגידו_מי_אני

1659615464020.png 1659615524629.png

למעלה