חדשששש!!!!

חדשששש!!!!

שלום לכולם/ן!
אז הנה, גם תורי הגיע...
אני קורא בפורום הזה כמעט מיום הקמתו עם הרבה הפסקות באמצע. לאחרונה חזרתי לשרוץ פה, ואני ממש קורא באובססיביות כל הודעה והודעה. אני נהנה ומוקסם מהידע הנרחב ומהעושר הלשוני של רבים מחברי הפורום. שאפו

קצת על עצמי: הספקות, קודם באידיאולוגיה של החוג אליו אני שייך ולאחר מכן בתורה וביהדות בכלל, התחילו אצלי מוקדם מאוד, אולם עד היום (סוף שנות העשרים שלי) אני לא סגור על עצמי מי ואיפה אני רוצה להיות.
מבחינה רגשית אני מרגיש קשור לחברה החרדית, אוהב חלק גדול מההווי, מחובר להיסטוריה להשקפה ולתרבות החרדיות, אולם מבחינה הגיונית ברור לי שאין שום ודאות שהאמת נמצאת בחברה הזאת ו/או ביהדות בכלל.
לאחרונה, בעקבות חוויות שעברתי, וגם בעקבות קריאה כאן ובפורומים ואתרים נוספים, החלטתי לנסות לברר יותר עם עצמי מי אני ואיזה בית אני רוצה להקים (כן, אני רווק, והסיבה, אולי העיקרית לזה, היא הנושא הדתי).
כבר היום, למרות שגדלתי בבית חרדי לכל דבר וענין, אני לא מתנהל בכל דרכיי בהתאם לחוקי השו"ע, ולמעשה אני חסיד של רבי נח
.
אני חושב שהפורום הזה יכול בהחלט לשמש לי קבוצת תמיכה לצעדים הלא פשוטים מבחינתי שאני עומד לבצע. אודה שקשה לי עם נימת התיעוב שיש פה לפעמים כלפי יסודות היהדות, אך, גם בתור חרדי אדוק, תמיד האמנתי בזכותו של כל אדם לגבש לעצמו דעה ולהשמיע אותה, גם אם היא שונה מאד משלי.
אמנם אני לא רואה את עצמי כרגע, עובר לאורח חיים חילוני ממש, אך גם המעבר מחרדי לדתי לייט או משהו בסגנון טומן בחובו קשיים לא מעטים, בעיקר בתחום התעסוקה והזוגיות.
אני מקווה להתערות בהצלחה בפורום ושהוא אכן ישמש לי מקפצה ותמיכה לשינויים דרסטיים בחיי

בּוֹא בְּרוּךְ יהוה

לָמָּה תַעֲמֹד בַּחוּץ, וְאָנֹכִי פִּנִּיתִי הַבַּיִת, וּמָקוֹם לַגְּמַלִּים׃

(מתוך פרשת השבוע),

מה שטוב לרבי נוח טוב לכולם

רק שלפ]עמים צריך לזכור "שוירא מנוחה כי טוב והארץ כי נעמה, ויט שכמו לסבול ".
כדי שיהא אפשר לנוח כמו שצריך צריך לפעמים קצת להתאמץ....

תלמדו ממנו

הוא רווק. הוא הבין שהוא לא סגור על עצמו, אז הוא לא התחתן כמו אדיוט ונשאר בכלא עד סוף ימיו.
החיים לפניו.

מה שהייתי ממליץ לך זה לא לחכות יותר מדי. נכון שלא כדאי לעשות צעדים פזיזים וכו', אבל דע לך (מנסיון אישי) שגם המתנה ארוכה מלעשות צעדים היא מסוכנת, ויש לה מחירים.

לגבי דתי-לייט - לדעתי לא מומלץ. דתיים לייט הם חבר'ה עם היסטוריית חיים מאוד מסויימת: בני עקיבא, ישיבה תיכונית, ישיבת הסדר או מכינה. יש להם את השפה שלהם, הסגנון שלהם וההתנשאות שלהם (כמו לכולם). ובכלל - אם אתה לא מאמין אז למה להיות דתי לייט?

תודה על קבלת הפנים החמה

חן חן!

לאן אליוט: אני חושב, וכפי שכבר דובר פה בפורום, שקשיי היציאה מהעולם החרדי די זהים הן במקרה שהיוצא מחליף צד לגמרי והן במקרה שהוא נשאר במסגרת דתית כלשהי (במיוחד אם היוצא רוצה לחוות כל מיני חוויות שאינן מקובלות במגזר החרדי...).

צדיק וקם: כפי שכתבתי, אני לא סגור על עצמי מבחינת אמונה, והעיקר, קשה לי להזדהות עם העולם החילוני, אני מרגיש ניכור מסוים להרבה צדדים שלו. לעומת זאת, יש דברים בחברה החרדית, על כל מגרעותיה, שאני אוהב ומתחבר אליהם ואין לי שום רצון להתנתק מהם.

אתה משווה את הקושי

של מי שרוצה לצאת ואינו יכול למי שמתקשה לחוות חויות שאינן מקובלות במגזר החרדי??
בכל מקרה לראשונים מיועד הפורום הזה לאחרים מיועדים כל שאר הפורומים ברחבי הרשת...

טוב, אני מתנצל אם נגעתי בנקודה רגישה..

אני לא מדבר על אדם שנשאר חרדי לכל דבריו ומחפש יחד עם זאת חוויות שונות. אני מדבר על אדם שיוצא מהחברה החרדית כולל שינוי סגנון לבוש וכיפה (מי כמוכם יודע שזה ממש לא קל כפי שזה נשמע..), שינוי גדול בשמירת מצוות, שליחת הילדים לחינוך מתון יותר ועוד. יחד עם זה הוא שומר על דברים בסיסיים כמו שבת וכשרות וגם, שזה אולי תלוי אופי ורקע, מתחבר עדיין לדברים בעברו. כמו מוזיקה חסידית, נוסטלגיה לעבר, חפרנות והתפלספות, בקיצור נשאר חנון..

אתה מעיד על עצמך שאתה מחפף בשמירת

מצוות לא מתוך ספקות באמונה אלא מתוך נוחות.

הפורום הזה לא מיועד לכאלה. זה הכל.
הוא מיועד לבעלי ספקות באמונה באלוהים או בתורה.

כמובן שמבחינתי אתה יכול לחפש ואולי אף למצוא כאן תמיכה לקשיים שלך, אבלל אל תתפלא אם הם לא יזכו כאן לאהדה.

וזה לא קשור בכלל לנוסטלגיה, מוזיקה וחנוניות (נראה לי שכל המשתתפים כאן עונים בצורה כזו או אחרת להגדרה של חנוניות - לפחות ההגדרה החילונית שלה. יש לי הרגשה שדווקא אתה לא ממש חנון).

חוששני שלא קראת את כל ההודעה הראשונה שלי

כתבתי שם במפורש שיש לי ספקות ולא מגיל 20, והם עדיין מקננים בי. למעשה בחלק מהשקפותי אני נמצא היום בחברה הדתית לייט וצפונה. יתכן שאת הבחירה המעשית שלי מה לשמור ומה לא אני עושה מתוך נוחות, אולם זה לא משנה את הבסיס.

תראה,

אני לא היחידדה שקיבלה רושם כזה מההודעות שלך, ככה שאולי כדאי שתבדוק את ההתנסחות שלך.

בכל מקרה, אם אתה מרגיש שייך לפורום ויש לך מה לתרום לדיונים כאן, אז מבחינתי ברוך הבא ושהות נעימה

אם אתה לא סגור על עצמך

אז תיסגר כבר!
למה אתה מחכה? שתגיע לגיל 40 או 50 ואז תחליט אם אתה דתי או חילוני, או מסורתי או לייט?
הרי (אני מאחל לך ש)לא תהיה רווק כל החיים, ולכן אתה צריך להיסגר על עצמך, ולבוא לבחורה איתה תרצה להתחתן כאשר דרכך בחיים כבר ברורה.
בחורות לא רוצות מן רכיכה חסרת אופי ודרך חיים. הן רוצות גבר, וזה לא רק שרירים אלא בעיקר החלטיות ובטחון.

אני מקבל את הביקורת

כפי שציינתי, אני רואה בהצטרפות לפורום הזה צעד גדול בכיוון של הכרעה ומציאת מקומי בעולם.

בסופו של דבר הגענו להסכמה..

למעלה