חדשים...

assafe2

New member
חדשים...

צהריים טוביםלכולם! בני בן 10 מאובחן כpdd nos מזה שנתיים אך עד כה לא פנינו לביטוח לאומי בגלל חששות ..הגענו להחלטה כן לפנות ופנינו לפסיכיאטריתת שאבחנה בבקשה למכתב עבור ביטוח לאומי אך היא דורשת 4000 שקל ועל זה יש להוסיף מעמ. האם מניסיונכם זה המחיר? תודה רבה מראש לעונים ואני שמחה להצטרף

Astroo

New member
קצת יקר

הפסיכיאטר שאבחן את הבן הצעיר שלי לוקח 800*4 מפגשים כולל מע"מ על אבחון מלא. מתוכם עבור 3 מפגשים אפשר לקבל החזר חלקי ממכבי מגן זהב.

assafe2

New member
המשך

תודה על התשובות. אבחון פסיכולוגית קלינית כבר עשינו וגם אבחון פסיכיאטרי שעלה כמה אלפים עשינו אך רק עבור המכתב עצמו היא מבקשת 4000 ועוד מעמ. השאלה האם רק סיכום האבחון מספיק לביטוח לאומי?גם אמרה= הפסיכיאטרית שייקח לה עד יולע להכין את המכתב שוב מדובר רק על המכתב. מה לעשות?

Astroo

New member
מתי היה האבחון הקודם?

אין לכם סיכום מאז? איך יכול להיות שהיא אבחנה את הילד אבל לא נתנה לכם סיכום?

assafe2

New member
תודה והברה של המצב

בני אובחן לפני שנתיים על ידי הפסיכיאטרית כpddnos בזמנו לא נגשנו לביטוח לאומי. הוא בכיתה רגילה ומקבל שעות שילוב. לבקשת בית הספר נגשנו לאבחון חדש עם הפסכיאטרית לפני 3 חודשים כי הם צריכים אבחון מעודכן לועדת שילוב. אותה פסיכיאטרית מבקשת כרגע 4000 ועוד מעמ עבור סיכום לביטוח לאומי,יש לנו סיכום אבחון רגיל ממנה אך לדבריה זה כתוב שונה ממה שדורשים בבטוח לאומי. אשמח להבהרת המצב ומה עלי לעשות,תודה רבה רבה

אני לא יודעת מה החוק , אבל

ההרגשה שלי שהפסיכיאטרית היא ....

אין לי מילים עדינות לומר את זה, אולי סחטנית כספים?

הרי את האבחון היא עשתה, ורק צריך לרשום את זה.

אני, במקרים כאלה, ההגיון שלי לא תמיד עובד. אני לאדם כזה לא הייתי חוזרת.

יש פסכיאטרים של קופת חולים, למשל, ואני הייתי מעדיפה ללכת אל אחד כזה. אם אפשר דרך התפתחות הילד, גם טוב.

זה סכום גבוה ממה שמשלמים בדרך כלל על אבחון פרטי!

לכן גם אבחון פרטי במקום אחר, לדעתי, בא בחשבון.

במקומכם הייתי מנסה לקבוע תור בכמה מקומות, אצל נוירולוגים או פסיכיאטרים של קופת חולים. (או פרטיים, אבל לא כאלה יקרניים!)

גם לנו אמרו עכשיו שאבחנה זה משהו אחד ומכתב

לביטוח לאומי זה משהו אחר. שניהם עולים בסביבות 4000 שח.
למה זה ככה, למה איאפשר מן ההתחלה שהאבחון יהיה מוכר גם לבטוח לאומי ???????
למה לעבור את כל הדרך הזאת??

אל תסכימו לשלם סכומים כאלה!

בטח אין החזרים על הביקורים האלה.

בשערי צדק למשל משלמים קצת יותר מאלפיים ש"ח על אבחון פסיכולוגי ואבחון נוירולוגי אפשר לעשות שם תמורת טופס 17 מקופת חולים.

אני לא יודעת איפה אתם גרים, אבל אני בטוחה שאפשר למצוא מקומות יותר זולים.

שלומות0

New member
למה? שאלת את שאלת מליון הדולר

יש עוד הרבה מאוד שאלות ששאלתי במשך עשר השנים שאני מגדלת את הבת שלי
בכל תחומי מעגלי החיים,
יש הרבה מאוד מה לשאול, ולא רק שאין תשובות אלא להפך בקרוב יהיו עוד הרבה שאלות חדשות בעקבות שינוי בקביעת קריטריונים חדשים לאבחונים,

dina199

New member
במקרה הספציפי שאלה של 8000 ש"ח.

שזה סכום מוגזם לחלטין . זה לא איש מקצוע, זה עלוקה.

שלומות0

New member
מסכימה איתך

אבל בל נשכח שזה רק ראשית הדרך וכל אוסף הטיפולים הנכבד שלא על פי רשימת קופת חולים
גם מסחטת כספים לא קטנה..

dina199

New member
נכון מאוד. אבל אלה דברים שמתפזרים

בין הרבה אנשי מקצוע . ובהחלט לא תקין , כי המערכת הציבורית אמורה לספק פתרונות (הרי שום דבר לא חינם, אנחנו אלה שמתחזקים אותה).
וכאן אכן נשבר שיא. איש מקצוע רוצה כל כך הרבה כסף על כמעט כלום ...

שרון123

New member
מנוולת. לא הייתי חוזרת אליה בשום אופן

4000 ש"ח רק בשביל להתאים את נוסח הטפסים בשביל בט"ל?
רודפת בצע מגעילה

galitkm

New member
זה נשמע לי ממש רוע לב

הפסיכיאטרית רודפת בצע. אפשר לחשוב איזה מאמץ דורש ממנה לכתוב את הסיכום שזה מצדיק סכום כזה

שלומות0

New member
ואז?

דווקא בגלל זה אין לה זכות לבקש מחיר מופקע!
כמובן אם מדובר במישהי בתפקיד כזה

למעלה