חדשים

frenki

New member
חדשים../images/Emo23.gif

אנו חדשים לביתינו בת השנתיים גילו צליאק איך מתמודדים אם זה? מה עושים כשהיא מתקפלת מכאבי בטן? האם השלשולים מפסיקים מתי שהוא ולמה בפסח היתה לה כיבה טובה ויום אחרי פסח המשיחו השלשולים אם יש לכם תשובות נשמח לשמוע בתודה עדי

נסיון לעזור

איך מתמודדים? כמו כולם מתנזרים מגלוטן אם הילדה כל כך רגישה אז מגייסים את כל הבית להתנזר מגלוטן יכול להיות שבגלל פסח לא בישלתם עם קמח, או שלא הסתובבו פירורי לחם בבית ובגלל זה היא הרגישה יותר טוב. או לחילופין היא הייתה כל הזמן בהשגחה שלכם שלא תכניס משהו לא טוב לפה. (עוד הצעה שיכולה להיות היא שאתם לא יודעים על משהו עם גלוטן שאתם נותנים לה לאכול, משהו שלא נתתם לה בפסח ובגלל זה היא הרגישה טוב יותר- ואם זה כך אז תחזרו לבדוק טוב טוב את האוכל שנכנס לה לפה) מנסיון שלי (ואני היחידה בבית עם צליאק) כל הבית עבר לאוכל ללא גלוטן. אימא שלי הייתה מבשלת הכל עם תחליפים וכך לא נוצר מצב שאכלתי משהו שאסור וגם הבית לא היה מלא פירורים של דברים שעלולים בטעות להכנס למזון. שימו לב שבאתרים שונים וגם בפורום יש מתכונים לאוכל שיוצאים מצוין. וכיום בכל חנויות הטבע מוכרים מזון מיוחד כך שזו לא צריכה להיות בעיה גדולה מדי. בהצלחה, ובתקווה שהיא תרגיש טוב יותר שני

עדי בוקר טוב. מוסיפה כמה דברים על

דבריה של שני. ממליצה להצטרף לעמותה. השלשולים ייפסקו כשהדיאטה נטולת הגלוטן תתחיל להשפיע וזה יכול לקחת כמה חודשים, אז סבלנות. אם היא במסגרת כלשהי, לא להתבייש ולעמד על כך שישגיחו שהיא לא תקבל אוכל שאסור לה.

ויקי30

New member
ילדה עם צליאק

גם לביתי גילו בגיל שנתים. אז קודם כל מקפידים על התפריט. אם תירצי אשמח לבנות לך תפריט מתאים. היא נמצאת בגן? צריך להנחות את הגננת בבירור בקשר לתזונה ולדאוג לה לחלופות מתאימות בגן. אצל הבת שלי די מהר נגמרו השילשולים ונראה לי שאם אחרי פסח אצלכם חזרו השילשולים אז לא מדובר פה בעניין של זמן אלא במשהו לא מתאים שהיא אוכלת. חוץ מזה לפעמים יש דברים שאם מורידים אותם בהתחלה, הגוף מתאושש מהר יותר ואח"כ אפשר להחזיר אותם בלי תופעות לוואי כמו חלב לדוגמא או סוגים מסויימים של פירות. בקיצור קצת יותר פרטים וקצת יותר פירוט על מה שהיא אוכלת ואפשר יהיה לעזור לך.

למעלה