חדשים בתוכנית

Eladf2

New member
שאלה ליעל

יעל שלום אני גם מחפש שינוי בחיי וקראתי ספרים כמו "דרך האומן" ו"הנזיר שמכר את הפרארי שלו", ומאוד מעניין אותי לדעת איך בדיוק את כותבת את המאמרים שלך, האם קראת ספרים ובחרת מכל אחד את מה שמתאים לך ? ואיך ידעת מה לבחור ? האם כתבת את הכל בעצמך ? אני גם החלטתי שהגיע הזמן לעשות שינוי בחיי ואני כרגע בהתלבטות על פי איזה תכנית לעבוד עם עצמי, על פי הספרים, על פי התכנית שלך או שילוב של הכל ביחד ? או שבעצם זה לא משנה ופשוט צריך לפעול ? מצפה לתשובה...

שיוואנה

New member
איזו תוכנית נפלאה

אני מאוד מעוניינת להשתתף. התחלתי את כתיבת הבוקר ואתחיל את השלבים שעשיתם עד כה ואראה אם נכון לי להדביק את הפער ולהצטרף אליכם או לעבוד לפי הקצב ולפגר קצת.

שלום אלעד,

כדי לחולל שינוי אצלך בחיים, האמת היא שלא ממש משנה מה תעשה, העיקר שתעשה משהו, ושזאת תהיה עשייה יומיומית שתקדם אותך מדי יום למקום שבו אתה רוצה להיות. המטרה והצורך לשנות, חייבים להיות כל הזמן בתודעה שלך וחייבת להיות התעסקות כמעט יומיומית בה כדי להשיג אותה. המאמרים שאני כותבת נועדו כדי להניע ולדרבן לעשייה, ומעבר לתוכנית עצמה, הם מהווים תזכורת שבועית לכך שלא מספיק לחשוב אלא צריך גם לעשות. זאת הסיבה שיש בכל אחד מהם לא רק חומר לקריאה, אלא גם לעשייה, ומעבר לכך יש את הפורום שמלווה את התוכנית כתזכורת יומיומית לעשייה הזאת. את המאמרים אני כותבת בעצמי, מתוך נסיון שלי בדרך של עשייה שאני הולכת בה כבר כמעט שש שנים. בעקבות העשייה הזו, החיים שלי היום שונים לחלוטין, הם מלאי תוכן ומהנים הרבה יותר, וההרגשה הכללית שלי היא שהיום אני מסוגלת להגיע למקומות שבחיים לא חלמתי שאצליח להגיע אליהם. כמובן שקראתי ספרים. קראתי המון ספרים, גם פגשתי ואני עדיין פוגשת המון אנשים שעשו שינוי משמעותי בחייהם, ליוויתי בעבודה שלי אנשים בדרכם לשיקום ולצמיחה, ומכל החומרים האלו עלתה התוכנית שאני כותבת. הכתיבה בכלל והנעת אנשים בפרט, זה שילוב של שני חלומות שליוו אותי בכל הזמן הזה שעברתי את התהליך האישי שלי, והשנה החלטתי לעשות איתם משהו ולפרסם את המאמרים בשילוב עם אתר האינטרנט והפורום. אם אתה שואל אותי, אז אני מציעה לך לבחור בדרך שנראית לך המתאימה ביותר עבורך. אם המאמרים מעניינים אותך, ונראים לך מתאימים - תבחר בהם, אם קראת ספר כלשהו שמאוד נראה לך, תבחר בו. או תעשה מן שילוב מהכל. זה בעצם לא ממש משנה כי בסופו של דבר תהליך השינוי שלך יהיה אישי וייחודי לך. לכל אחד יש נתיב אישי שהוא הולך בו, אפשר לשים לב לכך אפילו כאן בפורום, כשאנשים שונים לוקחים דברים שונים מהתוכנית ומיישמים בחייהם, כל אחד לוקח את מה שמתאים לו לכיוונים שרלוונטים לו כרגע ועושה את השימוש הטוב ביותר עבורו - וטוב שכך. מאחלת לך המון בהצלחה, ואתה כמובן מוזמן להישאר, לעדכן אותנו ולהיעזר בנו בכל דרך בה תבחר.

בוקר טוב שיוואנה - וברוכה הבאה

שמחה שהצטרפת אלינו, שיהיה המון בהצלחה - וקחי לעצמך את כל הזמן שדרוש לך להנות מהתהליך ולמצות אותו עד תומו. שיהיה שבוע נפלא,

שלום ליעל

אני מצטרפת לשרשור זה כי גם אני "חדשה" לפחות בכתיבה בפורום למרות שאני קוראת אותו מיום "היוולדו". אני עדיין לא כותבת את כתיבת הבוקר. פשוט אין לי זמן! מה שכן, אני כותבת בערב, או בזמן אחר שנוח לי, אבל לא כל יום, וכאן המקום לשאול האם זו בעייה מבחינת התהליך? אבל לעומת זאת כן כתבתי לעצמי את המשימה הראשונה, ולגבי המשימה השנייה אני דיי עומדת בה אם בגלל שבמקום עבודתי מחייבים אותי לכתוב בכל שבוע תכנון שבועי מפורט (ואני דיי עומדת בו) ולגבי משימות פרטיות, אני בהחלט מסכימה שאם כותבים מהן המשימות, אח"כ קל יותר גם לדעת מבחינת סדר עדיפויות מה לעשות קודם. קצת על עצמי: אני נשואה ואמא, בשלב לא קל גם מבחינת קריירה(כרגע אני מנסה לעשות מהלך של שינוי בקריירה, שלא ישנה לגמרי את אופי העבודה,כי קשה לי במצב הנוכחי של המשק לוותר על קביעות ותנאים סוציאליים, אבל יוריד ממני קשיים משמעותיים)והן מבחינת הזוגיות והמשפחה (בנוסף האם להגדיל את המשפחה או לא וזה בעיקר קשור למצב הכלכלי!)ותודה ליעל, על כל הנכונות והעזרה!

שלום שירי לי, וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

קפצו לי לעין הדברים שלך על כך שבמקום העבודה שלך מחייבים אתכם לכתוב תכנון שבועי. אני משערת שהם מחייבים רק בנוגע לעבודה, ובכל זאת זה מעניין לדעת לגבי יכולות התכנון וגם הביצוע, האם את מוצאת שהן משתפרות בעקבות הרישום, או שזה סתם מעצבן כי מחייבים? לגבי התהליך בכלל והכתיבה בפרט - כבר כתבתי כאן בעבר ואני אשמח להגיד את זה שוב: לכל אחד יש דרך משלו לבצע את השינוי, והתהליך מאוד אישי. תסתכלי על זה בדרך הזאת, ואז בעצם כל עשייה למען עצמך נהיית נכונה בשבילך. הכי חשוב בעיניי זה לזכור שני דברים: האחד, את העשייה השוטפת למען המטרה שלנו, והשני, את ההתמקדות בדבר אחד או לכל היותר שניים, כי קשה לחולל שינוי בכל החזיתות. שמחה שהחלטת להצטרף, להתראות,

אני דווקא הייתי בעד כתיבת תכנון

שבועי,שלא כמו חלק מעמיתיי שראו ועד היום רואים בזה סוג של ניג'וס ואו שהאח הגדול מכריח אותם לעשות דברים שהם לא רוצים. מבחינתי כתיבת התכנון השבועי, היא חובה אך כזו שתורמת לעבודה, כשאני כותבת את המטלות שיש לי לעשות השבוע אני מוצאת את עצמי מארגנת גם בראש את הזמן שיידרש לי לארגן ולהערך לכל מטלה. בדרך כלל אני עומדת ב כ 90% ממה שכתבתי. גם במישור הפרטי כשאני כותבת מטלות בדרך כלל מהדחופה ועד להכי פחות, זה עוזר לי להתארגן.

כן, אין ספק שזה מנג'ס, במיוחד כשזה

מגיע כחלק מדרישת העבודה ולא מתוך צורך פנימי. ויחד עם זאת, יש תוצאות ברורות לפי מה שאת מספרת, כך שאין לעמיתייך על מה להתלונן בסופו של דבר :) באופן אישי אני רואה את אחד מתפקידיו החשובים של מנהל בארגון, להדריך את העובדים שלו ולהעשיר אותם גם מעבר לעבודתם המיידית. אם הוא רוצה שיהיו לו עובדים טובים, זה תפקידו להשקיע בהם. לדעתי השקעה מסוג זה, לא רק מלמדת אותם משהו חשוב על עצמם אלא גם מוסיפה ערך מוסף לחברה שהם עובדים בה. יכול להיות שמי שנמצא בתוך הסיטואציה (עמיתייך למשל), לא רואה את זה כך, אבל תכנון שבועי זו מיומנות שמתפתחת ומשתפרת עם הזמן והם רוכשים כאן כלי מצויין לניהול זמן, גם לתפקידים הבאים שלהם ובכלל לחיים. תודה שהכנסת אותנו למקום העבודה שלך לרגע. אצלי במקום העבודה אני ממש צריכה להיאבק על כך שישקיעו בי כעובדת, אם הייתי רואה בזה את מקום עבודתי הקבוע אין ספק שהייתי בהחלט עושה הרבה יותר בכיוון הזה, גם לטובתי וגם לטובת המקום שבו אני מבלה הרבה שעות ביום.

למעלה