חדשים בעסק

פרח8

New member
חדשים בעסק

ביתי בת 8 לפני שבוע וחצי התחלנו טיפול בריטלין 20 מ'ג SR והיתה לו השפעה טובה הילדה היה רגועה ומרוכזת . חשבתי שאנו מתחילים תקופה חדשה. אולם,לאחר כשבוע וחצי נדמה כאילו היא שוב אינה רגועה ומרוכזת ויש לה התפרצויות זעם ותגובות אלימות כלפי בני כיתתה , ביוק כמו שהיתה לפני השימוש בתרופה. שאלתי היא , האם המינון איננו מתאים? או שזה נורמלי ?

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

יכול להיות כי המינון נמוך עבורה. מאחר ובהתחלה אכן צפיתם בתוצאות ושיפור, זו בהחלט אפשרות הגיונית. ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל, אולי יש טעם לנסות מינון שונה. במקביל- בררי עם הילדה אם לא היה משהו חריג, או הצקות מצד חבריה לכיתה. גם מקרים כאלו כבר ראיתי, אשר גרמו להחרפה במצב רוח הילד ובהתנהגות. אם שללתם את הרקע הזה, נותר לשוחח עם הרופא בהקדם.

zivadina

New member
ריטלין SR

היות שלא כל הרופאים יודעים זאת: ריטלין SR הוא מנה של 8 מ"ג, למרות שהכדור במשקל של 20 מ"ג!!! כדאי לשקול את הילדה ולחזור אל הרופא המטפל להתאמת מינון. (המינון תלוי מאוד במשקל הילד).

פרח8

New member
ריטליןSR ומינון

תודה רבה על ההתיחסות , האם רק נויירולוג משנה את המינון או שאפשר לבקש מרופא המשפחה. התור שלנו לנויירולוג הוא בעוד חודש.

רופא משפחה יכול

אם הוא רוצה. הרופאה שלי נותנת לי כמה שאני מבקשת ממנה. השאלה אם הוא רוצה לקחת אחריות. אני מניחה שבילדים זה קצת יותר בעייתי.

TikvaBonneh

New member
התפרצויות זעם תוך כדי טיפול תרופתי

בני בן 10 והתחלנו CONCERTA בספטמבר. גם אצלו היה שיפור גדול בהתחלה ואחר כך התחילו אצלו התפרצויות זעם שהלכו ותכפו והחמירו. הלכתי איתו לפסיכיאטרית ילדים והיא נתנה לנו את ההמלצות הבאות: 1. לקבל הדרכה מקצועית בסמכות הורית. 2. להגדיל את המינון- אפשר עד 2 מ"ג לכל ק"ג של הגוף. 3. ביופידבק.

zivadina

New member
זהו מינון גבוה לקונסרטה

אמנם בקונסרטה שישית מן החומר הולך לאיבוד, ואמנם הקונסרטה היא מינון תלת יומי (פי 3 מריטלין), אבל עדיין זה נשמע כמינון גבוה מאוד.

TikvaBonneh

New member
מינון של קונסרטה וטיפול התנהגותי

הפסיכיאטרית אמרה שהמינון הרצוי הוא בין 1 מ"ג ל 2 מ"ג לק"ג. הבן שלי שוקל 49 ק"ג והיא העלתה לו את המינון ל-76 מ"ג. היא ראש מחלקה בבית חולים שניידרת אז אני מניחה שהיא יודעת על מה היא מדברת. במקביל קיבלנו הדרכה בסמכות הורית ומאתמול אנחנו נותנים לו נקודות על התנהגות טובה. בינתיים זה התחיל לעבוד ואתמול היה היום הראשון שהכל הלך חלק: הוא הלך לבית הספר, אכל ארוחת צהריים, הכין שיעורים, הלך לרופא שיניים, הלך לחוג, לא הרביץ, לא שבר דברים, והלך לישון בזמן. כל הרשימה הזו נראית אולי טריביאלית, אבל מזמן לא היו לנו ימים שבהם אפילו פריט אחד מהרשימה נעשה.

TikvaBonneh

New member
מינון קונסרטה - תיקון טעות

כרגע בדקתי ואני מתקנת - הוא מקבל 54 מ"ג, ולא 72, שזה קצת יותר מ 1 מ"ג לק"ג.

למעלה