חדשיםבפורום

חדשיםבפורום

שלום לכולם. הבן שלי (בן 9) אובחן לפני מספר ימים על ידי נוירולוג כסובל מטוראט. בחיפושי אחרי תשובות הגעתי אליכם וקיויתי לקבל את עצתכם ולשמוע את חוויותכם בנושאים הבאים: 1. מרפאות - איזה שירותים מרכזות המרפאות והאם יש חשיבות להיות משויכים למרפאה. 2. פסיכולוגיה התנהגותית - המלצות באיזור תל אביב. טיפים, רעיונות וכו'. 3. הוראה מתקנת - המלצות באיזור תל אביב, טיפים רעיונות וכו'. 4. ריטאלין - הנוירולוגית המליצה על ניסוי בריטאלין. מה החוויות שלכם בנושא ? אני יודעת שריטאלין מגביר את הטיקים, האם מישהו התנסה בריטאלין ? האם התגברות הטיקים היא הפיכה ? כפי שאתם רואים אני מרגישה שהאבחנה היא רק ההתחלה ואני לא כל כך יודעת איך להתקדם הלאה ומרגישה מאד מאד מתוסכלת עם כל יום שעובר שבו אני לא עושה דבר. תודה מראש לכולכם.

ברוכה הבאה לפורום אמא מאד דואגת

יש חשיבות רבה להשתייכות למרפאה...ולרצף הטיפול התרופתי וההתנהגותי גם יחד. היות ואתם גרים באיזור ת"א, ממליצה לך מאד לקבל טיפול פסיכולוגי בבי"ח שניידר בפ"ת אצל הפסיכולוגית חנה וייסמן, וכן טיפול קונבנציונלי באותה המרפאה בראשותו של פרופ' אלן אפטר. לגבי הוראה מתקנת, תפני בבקשה לד"ר מיקי אברמוביץ, אצלה תוכלי לקבל תשובות. לגבי כל השאר את יכולה לפנות לגב' בת שבע גרניט יו"ר עמותת א.ס.ט.י והיא תעזור לך.

ד"ר מיקי אברמוביץ../images/Emo27.gif

הלנה

New member
טיפול קונבנציאונלי

להבדיל מטיפול משלים או טיפול אלטרנטיבי הוא הטיפול שמקובל אצל רופאים מערביים....תרופות, טיפולים פסיכולוגיים וכו'...

הלנה

New member
שלום אמא - ברוכה הבאה

קודם כל כדאי שתרגעי....דאגות לא יעזרו לך וגם לא לבנך (אם כי זה טבעי ביותר כולנו הינו שם...). 1. לגבי מרפאות, תלוי היכן אתם מתגוררים... אנחנו טופלנו בזמנו בשניידר, מרפאה רב תחומית. 2. פסיכולוגיה התנהגותית - הבן שלי טופל, אבל אצלו זה לא עבד. לטיקים זה בכלל לא עוזר וזה אמור לעזור ל- OCD וחרדות (שוב, אצלנו זה לא עבד אבל יש כאלה שכן..). אני מכירה מישהי מעולה בארשל"צ. 3. הוראה מתקנת - לנו היתה מורה מעולה בחולון... 4. ריטאלין - אנחנו ניסינו במשך שבוע והיו טיקים קשים. מיד הפסקנו. וחוץ מזה, אני אמא של ערן בן 12 וחצי. כבר שנה שהוא לא מטופל תרופתית, אך מקבל תוסף מזון אומגה 3 בכמויות גדולות וזה די עוזר לו... חוץ מזה אני מרגישה שהוא מתבגר והתופעות הולכות ומתמעטות. אצלו בקושי היו טיקים, אך יש לו OCD (טורדנות כפייתית), התרפצויות זעם (היום הרבה פחות) ולקות למידה.

magnolia1

New member
שלום לאמא! (עוד אמא)

לי יש ילדה בת 8 עם טוראט. אני מקווה שקיבלת המלצות לגבי פסיכולוגים, מידע על הוראה מתקנת באזור ת-א. אני יכולה לספר לך על נסיוננו עם ריטלין. קודם כל, באלון לצרכן של התרופה כתוב בהדגשה שאין ליטול ריטלין באם יש היסטוריה משפחתית של תסמונת טורט. אף על פי כן הרבה רופאים נוטים לנסות את הריטאלין כדי להוריד הפרעה של היפראקטיביות כאשר זה גורם לבעיה חברתית ולימודית אצל ילדים עם אוראט. אנחנו ידענו שלקיחת התרופה עלולה להגביר טיקים טבכל זאת הוחלט ע"י הרופאה על טיפול בה. עשינו ניסוי במשך חודש ימים - זה לא הוריד שום סימפטום של פעילות יתר. לא היתה שום השפעה חיובית. מעבר לכך, הופיע טיק חדש של התכווצות של כל הפנים כולל מיצמוץ ותנועת לסותת, ובעוצמה ותדירות רבה. כמוון הפסקנו שימוש בתרופה. כרגע המצב טיפה נרגע, כמעט אין טיקים, הילדים גם כמעט לא לומדים בתקופה הזאות: טיולים, חגים, חזרות. אז אני לא חושבת על תרופות נכון להיום. שיהיה בהצלחה.

למעלה