חדשות...

לא חשבתי לרגע לבנות ללא אישורים...

אם בקיבוצים המצב כל-כך טוב, אז יופי! אז, הם יבנו קיבוץ חדש לעצמם.

אווה גם אני לא הבנתי

כמו סבאיעקב, גם אני חברת קיבוץ וגם אני לא הבנתי איך בדיוק זה אמור לעבוד. אם האדמות של הקיבוץ והבתים של המתיישבים החדשים, למי אמור להיות שייך הנכס? על חשבון מי אמורים לבנות תשתיות? על מה אמורים לשלם ואיך זה יאפשר "להזדקן בכבוד?" אני לא מזלזלת ברעיון ואני משוכנעת שניתן למצוא דרכים ליישום אבל נראה לי שלפני שמגיעים לשלב חיפוש הקיבוץ המתאים, כדאי ללמוד הרבה יותר על הנושא ולהכין את המורכבויות שלו.

קודם כל, לפי דעתי, צריכים אנשים

שפתוחים לחשוב קצת אחרת... לכל קיבוץ ישנם שטחי הישוב, ואדמות הקלאיות. לא מקשים לשנות יעוד קרקע, לא מתכוונים לבנות למגרשים בודדים... עשיתי איזה סקיצה על שיטת בניה אחרת, מאשר בונים היום, יותר קרוב לסגנון הקיבוצי... אשקול של בתים עם פטיו פנימי,כל שטח הפרטי של אדם 15X15 מטר, ממנו 50 מ"ר לפחות הפטיו פנימי (כסלון פתוח לשמיים)175 מ"ר ברוטו שטח המגורים לא איזה בניה רבתני... בארץ קיים אדמה של המנה"ל עליהם בונים בתים... לפי דוגמה הזאת, המתישבים החדשים לא מקבלים בעלות על הקרקע, אבל על כל מרכיבי הבניה, כך גם תשתית - משלמים... אבל...עיקר השיטה, ששימוש במשבים זרים מינימאלי...שימוש במים אפורים (שימוש חוזר), יצירת אנרגיה מהשמש... רוצה להיות דוגמה לבניה לא יקרה, אבל חכמה... עבור שימוש בקרקע משלמים לחברי קיבוץ, כדי שיכולים להוציא מהתמונה את הבנקים. תמורת שימוש בקרקע התושבים משלמים ישר לחברי קיבוץ, בכל חודש, ולא בסכום חד-פעמי. כמובן, אם ישנם אנשים בקיבוץ, שמוכנים לפתרון אחר, מאשר ראו עדיין אז אפשר לפתור על בעיה בורוקרטית, אבל, אם אין אף קיבוץ, אז יעשו את זה על קרקע מנה"ל... הם יכולים לעשות את זה לבדם.

sabajakov

New member
ברכות מקרב לב!

אני שמח שכל הבעיות נפתרו. יש טכנולוגיה. יש אדמת מינהל. יש מתיישבים. ברכות מקרב לב ליישוב החדש!!

ברק 188

New member
נו אז סוף טוב הכל טוב, אבל רק תדיעו

האם ידעתם שבארכיון של נטו בארה"ב מתויקים כמעט כל דרכוני העולם אז הנה כאן גישה לדף אינטרנט שיראה לכן עד כמה אנחנו חשופים צריך רק שם שם משפחה ומדינה ותראו את הפרטים שלכם כפי שהוא מופיע בדרכון כולל התמונה מה שמדהים הוא שכמעט כל ממשלות העולם מנדבות מידע למאגר הזה !!! לכניסה למאגר "מידע הדרכונים" - לחצו כאן !!!

B T1

New member
ברקינו--לא מבין, למה בפספורט...

שלי, שמו את התמונה שלך.

vera2

New member
../images/Emo140.gif../images/Emo31.gifהתמונה מאוד מוצלחת,הצלחתה

למעלה