חדשות...

חדשות...

דרך פורטל SOFAR בהונגרית, מצאתי כמה עולים חדשים נחמדים... ציונים עם רצון טוב, וצרות של הבורוקרטיה שלנו... הם בצפון, אם משהו יכול לעזור להם, גם טוב, אבל יש להם רעיון לעשות איזה ישוב הינגרי, בצפון... דיברתי איתם, ולפי דעתי אפשר לעשות משהו... ישנם צעירים בהונגריה, שהוי עולים לערץ, אבל את התחלה הקשה ומצבם הנוח שם לא ניתן לגשר. אז ככה: אתם יודעים על קיבוצים וותיקים בצפון, שמצבם הכלכלי ירוד, החברים רובם מבוגרים...? חשבנו, שאפשר לחבר בעיות שונות... בצורה סכמטית: נגיד, ישנו קיבוץ עם רוב של מבוגרים, שקשה להם כבר לעבוד, ומגיע להם הכבוד להזדקנות, בלי דאגות... בשטח הקיבוץ היו מקימים את הישוב ההונגרי, למשפחות, לצעירים, רובם עולים חדשים, אבל, אם משהו רוצה להצתרף, ולא הונגרי, כמובן, יכול. לא על בסיס גזעני רוצים לקום, אלא על בסיס עזרה הדדית. הרעיון, במקום לקנות אדמות יקרות, המשפחות החדשות היו משלמים לאנשי הקיבוץ. לא רוצים על בסיס אידאולוגי של הקיבוץ לארגן את קבוצה החדשה, אבל כן לתת את מקסימום הכבוד למבוגרים, בעצם להקים ישוב חי, לחדש את פעילות ההכלאי, לפי דרישות העכשיויות, וכן לתת ביתוי גם לתרבות ההונגרית. אני, הוותיקה, ותל-אביבית, בשמחה משתפת פעולה איתם, כי לפי דעתי היוזמה הזאת יפה, ומתאים לציונות אמיתית, ויכול לתת דוגמה להתחדשות הקיבוצים, לתת את מלאו הכבוד לוותיקים, שבנו את הארץ. מה דעתכם חברים? מי יכול לעזור באנפורמציה? אולי יש לכם רעיונות נוספים? אשמח, אם נוכל לעשות משהו טוב...

sabajakov

New member
אני חבר קיבוץ ותיק בצפון עם חלק

מהאוכלוסיה, דוברת הונגרית. כמובן תמיד יש על מה לדבר, אבל בשביל זה צריך להפגש או לפחות לשמוע יותר.

ישרון

New member
ממש לא בצפון

מקום מצויין באמצע הארץ,קיבוץ יד חנה מספר לא קטן של יוצאי הונגריה שניקלעו למשבר-כלכלי-חברתי קשה.ממש סיפור עצוב,מחפשים בנרות מי שיקום להרים שם את הכפפה. ב ה צ ל ח ה לכל מי שרק יכול להצליח. גם אצלם כבר קרס בניין הקרמלין

ronnymp

New member
אני מכיר קיבוץ כזה פה בצפון ../images/Emo104.gif

קיבוץ ותיק עם מבוגרים דוברי הונגרית לא ממש יודע כמה צעירים שם - או כמה אחוזים הם המבוגרים קיבוץ עם בעיות כלכליות לא פשוטת ( בסוף עוד יסתבר שסבא יעקב משם ... ) ואני מדבר על קיבוץ ש-"כיכב" בעיתונות - בשל מצבו הכלכלי הגרוע ממש דובר על פירוק , על חרפת קופה ריקה וזה קיבוץ מצובה רוני

agibagi

New member
sabajakov מהצפון,גם אני

מכירה זוג מקסים דוברי הונגרית שחיים בקיבוץ קרוב לעכו. פעם בקיבוץ הזה היו הרבה דוברי הונגרית, היום אולי כבר פחות. מאיפה אתה סבא יעקב ?

ronnymp

New member
אגב - יש באיזור כמה קבוצים הונגריים

חלקם מבוססים כלכלית יותר - חלקם פחות
כעיקרון - רב הקיבוצים שרויים בבעיות כלכליות - כמו משקי הבית העירוניים קיבוצים לדוגמה באיזור בהם יש הונגרים ותיקים : מצובה , געתון , יחיעם , כברי , עברון , שמרת , כפר-מסריק , עין המפרץ ועוד ....

טומי*

New member
כמובן גם קיבוץ פרוד הונגרי...

לפחות מייסדיו היו, ביניהם גם דודים שלי.

לא הרעיון שלי... אבל שמחה שאתם

חושבים שזה לא רעון אבסורדי... הקיבוץ לא חייב להיות רק דוברי הונגרים, כמובן עוד יותר היו שמחים אם כן, אבל עיקר, שנוכל ליצור קשר הוגן לשתי הצדדים. לא מתכוונים לעשות נדלן... מודה לכם את תגובתכם, וכל אחד שיש להוסיף בעיניין הזה יכול לשלוח לי מסר או להתקשר לטלפון: 5210920 - 054

sabajakov

New member
חסרות כמה פיסות מידע חיוניות להבהרת

התמונה. בכמה אנשים מדובר? האם רוצים להיות חברי הקיבוץ? אם לא האם להקים את ביתם במקום? על ידי בניית יחידות מגורים? שכירת דירות? קטנות, גדולות? איפה יעבדו? ילדים בגיל בית ספר או צעירים יותר? אין סוף שאלות טרומיות שמבלי לדעת קצת תשובות, אי אפשר להתקדם. (אגב אני לא מאחד הקיבוצים שהוזכרו על ידי אחרים)

אתה צודק, ועובדת על זה...

לגבש איזה תכנית ראשונית, ואחר-כך נחשוב ביחד, מה צורת הקשר, שטוב לכולם... מה שעדיין הבנתי, וחשבנו עליו: קיבוץ, שידיים העובדות הזדקנו, והצעירים רובם עזבו, לכן יש להם קושי כלכלי, ומשבים לא מנוצלים... לקחת איזה קבוצה של 15-20 משפחות, או אנשים בודדים צעירים, שהגיעו לארץ, יש להם קצת כסף, אבל עיקר רצון להתאקלם כאן... לבד זה די קשה, אני יודעת, רובנו כאן, בפורום יודעים... בהונגריה ישנם צעירים ציונים, שבשמחה היו עולים לארץ, אבל פוחדים מכל הבלאגנים עם הסוכנות... ישנם דוגמאות לא נעימות.... מצד אחד, כמובן רוצים לגור באיזה קבוץ, מצד שיני, רוצים לעבוד, כמה שיותר קשור למקום המגורים... מוכנים לעבוד בהקלאות, ובכל דבר אחר, כאשר זה גם עסק טוב. רוצים לקחת את הדבר הגדול של הקיבוץ - קהילה על בסיס עזרה הדדית, אבל לא לחזור לטעות של שוויון מעלה...לכן, לא רוצים להכנס למערכת הקיבוצית, הקיימת, אבל לא מתכוונים רק לגור בטבע, ולעבוד בעיר. הקשר שלהם לקיבוץ הקיים, שהשטח, שתופסים מבנים המגורים, ישלמו בצורה של תשלום חודשי לקיבוץ. בערך על דבר כזה: כדי לבנות את הביתים, שיכולים לגור, צריכים X שטח, שבמקומות של בני ביתך היו קונים בעשרות אלפי דולרים, לכל יחידה... אין להם הרבנ כסף, אבל אלה אנשים שמוכנים לכל עבודה, לכן, במקום לשלם במקום אחר סכום כלשהו, ישלמו Y ש"ח כל חודש לקופת הקיבוץ (להוציא את מתווכים בדרך). חוץ מהבתים, רוצים נגיד להשתמש באדמה, שכבר לא בשימוש הכלאי, לגדל ירקות אורגנים או כל דבר, שאפשר להרוויח בזה כסף, ויכולים לעבוד שם. תמורת כל שטח, שהם כאילו משכירים, אפשר לעשות הסכם, כמה הם צריכים לשלם לקיבוץ. כך, לפי כוונתם יכולים שם לגור צעירים, אולי יותר ויותר, ותמורת שימוש באדמות הקיבוץ ישלמו סכומים, שהמבוגרים יכלו להזדקן בכבוד. אך אפשר לעשות את זה, במסגרת החוק, עדין לא יודעת, קודם צריכים למצוא את הקיבוץ, שמוכן ללכת לכיון הזה... אני יודעת, שהרבה אנשים לא יוהבו, שהחדשים לא רוצים להיות קיבוצניקים של פעם, אבל, ביננו, זה כבר לא ממש הולך, הרבה קיבוצים עברו שינוי דומה בכוחות עצמם. אלה צעירים, שחשוב להם יהדותם, אבל לא רוצים לבטל את כל התרבות ההונגרית. לכן, חושבים לעשות צימרים אולי, מסעדה הונגרית טובה (יש משפחה של טבחי) לעשות מרכז תרבות - סופרים, ציירים.. יהודים הונגרים, וכאלה... מצד שיני , החלק שלי, שלבנות בתים אוקולוגים, עם מערכת יצור חשמל משמש, שימוש חוזר של מי אפורים, עם ניקוי במקום, זאות אומרת, טכנולוגיה אכי מתקדמת בשמירת הסביבה.... ועוד כל מני רעיונות משוגעים, שאתם כבר מכירים את חלקם.. בקיצור... לקחת את הטוב ביותר ממה שיש בישראל, להוסיף תרבות הונגרית, וצעירים הונגרים, ציונים... זה כבר המניה הפרטי שלי, שאפשר לחבר את הדורות, לצעירים ללמוד מהוותיקים, ולתת אווירה נעימה למבוגרים... משהו כזה..

sabajakov

New member
נראה אם הבנתי נכון?

1) רוצים לחיות בקיבוץ מבלי להיות חברים בו. 2)רוצים לבנות שכונה אקסקלוזיבית, אם אפשר מבלי להשקיע כסף, 3)מותרים על ההטבות השונות שהסוכנות מעמידה לרשות העולים. (בעצם מדוע?) 4)רוצים אפשרות תעסוקה במקום. עד עכשיו הבנתי נכון?

בכלל לא!

לא רוצים שום קשר עם הסוכנות. הסוכנות שיקר להם מספיק. הם אוהבים את הארץ, בלי פקידי הסוכנות! רוצים לבנות בתים ולא ווילות, אבל הביתים האלה יהיו בטכנולוגיה מתקדמת משולבת עם טכניקות ישנות אבל טובות,עם הרבה מאוד עבודה עצמית, מפני שאין להם כל-כך הרבה כסף! טכנולוגיות החדשות בחשיבה אוקולוגית, כאשר הכוונה כמה שפחות לפגוע בטבע... את האנרגיה מייצרים עם השיטה הפוטוולטרית,משולבת עם יצירת מיים חמים, שהיא פטנט ישראלית, ודי בושה לנו, שבהולנד מייסמים, ולא בישראל! את הבתים תכננתי בשיטה פסיב סולרית, ללא מזגן, וכל מני דברים שהיום עושים, כי מאמינה באפשרות ללמוד משיטות בניה ישנות שהיו טובות אלפי שנים. כל התפיסה להתמזג עם הטבע.... בשיטה של התפתחות מבוקרת... בקיצור השקעה גדולה בשכל, כדי לחסוך בחומרים ובכסף. אך הבנת בלי כסף? הם משלמים לכל דבר, לא מבקשים כלום ללא תשלום! הם בונים בעצמם, עם הכסף ועם כוח עבודה שלהם! הם משלמים את ערכם המעלה של האדמה הקיבוצית, אבל לא רוצים לשלם ליזם זר, ולבנקים! רוצים לשלם ישר לקיבוצניקים, שאין להם ממה להיות! לא משלמים, כי גם לא יכולים לשלם את הסכום כאשר מקבלים את האדמה, כי אז, הם צריכים לקחת משכנתאות יקרות, וגם הקיבוץ ישלם מיסים! הם לא נדלניסטים! הם רוצים לגור, לעבוד שם, במקום הילדים, הנכדים של הקיבוצניקים, שעזבו את הקיבוץ, אבל לא רוצים להכנס לכישלון ידוע מראש, לכן, מסגרת העבודה שלהם לא על פי שיטה הישנה, כי בקיבוץ רעיון יפה העזרה הדדי, אבל האגליזציה הורג את הרצון בריא של בן-אדם להצליח! הקיבוצים היו טובים עד שלאף אחד לא הייה דבר, וכולם עבדו, כולם היו צעירים... שיטה הקומוניסטית כשלה, לכן, לא רוצים להכנס לזה. הם לא מבקשים מהוותיקים לשנות את אורך חייהם, אלא לתת להם את הכנסות השותפות, שמאפשרים להזדקן בכבוד! בעצם, רוצים להמצי את הקיבוץ של מאה עשרים ואחד. הם יכולים לעשות את זה לבד, בלי להתחבר לקיבוצים הישנים, אבל השגעון שלי, שלא אנושי לתת למות לדור, שבה את המדינה, כך, שאף אחד לא סם זין עליהם! מצתארת, לא הבנת את כוונותינו... וחבל.

סליחה על שגיות הכתיב הרבים, אבל

תגובה המזלזלת של סאבאיקוב פגע בי, והצבן אותי... רק את משפט האחרון: שלא לתת למות לדור שבנה את המדינה, שאף אחד לא שם זין אליהם... ממש לא העיקר, אבל החיפוש בין קיבוצים ההונגרים הייה בדיוק בגלל הוותיקים, יכלו להנות מתרבות ההונגרית שהם רוצים לתת לקיבוץ הזה... והם חשבו, שפעם, גם בארץ יכולים ליחד ההונגרים בפרויקט אחד, במקום להוציא את העיין של השיני... הרוסים, הרומנים, המרוקאים יכולים, רק ההונגרים לא מעניין לעשות משהו טוב ביחד!

sabajakov

New member
אני לא במיוחד אוהב לריב עם אנשים.

אם נשמעתי מזלזל, אני מתנצל. יחד עם זאת את מומחית לתכנון, ולא אביע דעה מקצועית בתחום שלך. את על פי התחושה שלי מבינה לא לגמרי טוב את הסיטואציה של חיי הקיבוץ. אני לא מכיר מצב, בו יש מחסור בידיים עובדות, באנשים שיגורו בבתים ריקים, ועוד. אפשר בודאי לבנות בתים בגדלים שונים ללא עזרת מוסדות ממנים, אם יש מימון עצמי. אי אפשר לבנות בלי לקבל אישורים של ועד בניין ערים, ואת זאת את יודעת טוב ממני. אני שמח שאת שותפה בפרויקט של בנין הארץ והבאת עלים למולדת! שבוע טוב.

עב

New member
חומר למחשבה

באופן כללי, כאשר יש בתים פנויים אז אין תעסוקה. בנגב יש בתים ריקים בכמה קיבוצים. לא אוהבים לדבר על זה אבל הם הפכו לקיבוצי רפאים. גם כאן אין מחסור בידיים עובדות, ההיפך הוא הנכון, קשה למצוא עבודה. במדרשת בן גוריון שעל יד קיבוץ שדה בוקר נעשו נסיונות של בתי בוץ. אני מציעה לך להיות בקשר עם היחידה לאדריכלות מדברית במדרשה, הם יוכלו לספק לך הרבה רעיונות וחומר בנושא זה.

בשדה בוקר יש דוגמה לתאים סולרים

המשולבים עם קולטי שמש, זאת אומרת את התאים מקררים עם מים, כך שיש מים חמים כתוצעה צדדית, אבל עיקר אפקטיביות התאים הפוטוולטרים גבה יותר. יש נסיונות כאלה או אחרים בארץ לבניה אוקולוגית, אבל לא עשו (לפחות לא יודעת עליו, למראות שהפשתי) כמה יחידות דיור ביחד, כאשר הנסיון גם טכנולוגי, גם אורבני (לא מגרשים בודדים באמצע המגרש בית, אלא פטיו כפול, שמתבסס על סגנון בניה המסורטי של האזור שלנו) אפילו חשבתי להשתמש בחומר חדש, פיתוח הונגרי, כדי שלא יתפסו שטח אדמה סתם המכוניות החונות. החלק שלי לייסם איזה חשיבה כוללת לבניה בר קיימה... לא טאורטית אלא במציות. בשביל זה צריכים אנשים פתוחים לדברים שונים, מאשר קיים היום כבניה... האימת, בשטח חדש כל יותר לעשות את זה, אבל בחשיבה שלי אין דבר כזה, שמעלמים מהסביבה אנושית.. מקירה מקרוב את ביות הקיבוצים, דרך קיבוץ מוצלח, גן שמואל... השינוי בניהול הקיבוץ בלתי נמנע.

למעלה