חדשות 20.12

חדשות 20.12

מתקרבים לקריסמס...בימים הקרובים יהיה תזוזה אבל השבוע בין חג המולד לסילבסטר הוא שבוע מת מבחינת בייסבול...בקושי קורה משהו. בעקבות זאת, יש ספקולציה שדברים אולי קצת לזוז בגזרת סנטנה לפני קריסמס, או שכלום לא יקרה עד השנה הבאה. תמונת מצב: הטווינס רוצים 2 מאלסבורי/לסטר/באקהולץ, הרד סוקס נשארים עם ההצעה שלהם (לסטר/קריספ/לאורי/מסטרסון) כי אין להם סיבה לשדרג אותה. היאנקיז עדיין בפנים. לטווינס יש 39 שחקנים על ה40 מאן רוסטר, אז יש מצב שהם יצטרכו להוסיף שחקן לטרייד כזה. קרלוס סילבה קרוב לסיכום במרינרס. 4 שנים ו44 מיליון הוא הניחוש. הוא יצטרף לפיליקס הרננדז, וושברן ובטיסטה ברוטציה. ברנדון מורוו או הוראסיו רמירז יילחמו על הסטארטר החמישי. גם הפייראטס מסתכלים על אוקטוביו דוטל. הפאדרס הם האופציה הראשונה של מארק פריור, אבל כמו בעבר הם לא מוכנים לשלם כמו קבוצות אחרות - זה תלוי בכמה פריור ירצה לבוא. הריינג'רס והאסטרוס הם המובילים כרגע, וכמובן שיש עוד כמה קבוצות במירוץ. הדיבורים על בדארד נרגעו, כי האורילוס לא מתרשמים מהצעות של קבוצות אחרות. המרינרס (גם אם סילבה יבוא), רדס והמטס עדיין מובילים במידה ו... האורילוס צפויים לשמור על לוק סקוט. דיווחים סותרים אם הפיליז הציעו ללוהש הצעה של 4 שנים או לא... הטייגרס מדברים (לבקשתו) עם דונטרל וויליס על הארכת חוזה. הרוקיז מתעניינים במרכוס ג'יילס ל2B. ג'יילס יכול לחזור לעצמו בקורס פילד. הרוקיז גם סיכמו רשמית עם ויזקאינו, רדמן וקיפ וולס. הם צפויים להחתים את ויקטור זאמברנו על חוזה מיינור ליג. הפיליז מתרכזים על מייק קמרון וג'ף ג'נקינס, עם הצעות של שנתיים ל2 השחקנים. השחקן הראשון שיקבל - יזכה. קני לופטון הוא אופציה אם שניהם יסרבו. הקאבס דיברו עם האורילוס על בדארד ורוברטס, אבל שום טרייד לא סוכם. הם מעדיפים להביא את רוברטס על בדארד. הפייראטס החתימו מחדש את היפני קאווטה.

ג'נקינס וצ'אד דארבין לפיליז, מהאיי לרויאלס

צ'אד דארבין בחר בפיליז על הפייראטס וחתם שם. ג'ף ג'נקינס הצטרף אליו, חוזה של 2/13 עם אופציה ל7 מיליון בשנה השלישית שמתבססת על תוצאות בשנתיים הראשונות. הרויאלס החתימו את הרילבר רון מהאיי לשנתיים ו8 מיליון. לא גרוע כמו שחשבו... מייקל בארט סיכם עם הפאדרס לשנה ו3.5 מיליון, לקח הפחתה במשכורת אחרי 4.7 מיליון שנה שעברה. הוא בטח יותר אטרקטיבי עכשיו בדיבורי טרייד. יש התקדמות בדיבורים על הארכת חוזה בין הטייגרס לוויליס. העוזר GM של הפיליז הודיע שהקבוצה כבר לא במירוץ קייל לוהש. כנראה שהוא רצה 4 שנים והם לא היו מוכנים לתת, אבל מוזר פשוט לצאת ככה. המטס כנראה בהובלה. הקאבס לא הכי מודאגים מעניין הסטארוידים של בריאן רוברטס. הפייראטס שמו את הדיבורים על טרייד לניידי "בהמתנה". הפאדרס החתימו את ג'ף דבונן ורוברט פיק...הם עדיין רוצים את אוטסוקה. טוד ווקר (איזה ישן הוא...) הוא אופציה לרוקיז ב2B. שימו אותו בקורס וזה יכול להיות לא רע. היאנקיז לא בדיוק חזק במירוץ לפריור, אז כנראה שהוא ימצא קבוצה אחרת.

וויליס והטייגרס מסכמים על הארכה

3 שנים ו29 מיליון. הברורס מתעניינים בקני לופטון, עם המחשבה להעביר את ביל הול ל3B ואת ראיין ברוון לLF...אפגרידי הגנתי סביר... Carlos Gomez, Aaron Heilman, and Kevin Mulvey זה המחיר להביא את ג'ו בלנטון למטס. הקאבס שוקלים להחתים את סו טגוצ'י לפי "THE SCORE"...כנראה קשור לפוקודום. (לא שווה..תחתימו איזה רילבר יפני שיהיה החבר הכי טוב שלו ואז בסוף יש פוטנציאל שייצא לכם איזה אוקג'ימה ממנו...) הכלב של פפלבון ("Boss") אכל את הכדור האחרון של הוורלד סיריס
ובקשר לרוברטס/קאבס: According to the Baltimore Sun's Roch Kubatko, rumors of a completed Brian Roberts-to-the-Cubs deal have been shot down by a few sources. A Chicago radio station reported that the Orioles and Cubs had come to an agreement. It appears that the teams have continued to talk despite Roberts' name coming up in the Mitchell Report and his admission that he used steroids. Sean Gallagher, Eric Patterson, Matt Murton and Ronny Cedeno are candidates to be involved in any trade that gets done.

תגובה + עדכון של סטיב סטון

(העדכון קשור להודעה) נתחיל עם העדכון, אחרי זה נראה לאן זה יקח אותי : סטיב סטון התראיין ל-"XM" (עוד תחנת רדיו? לירון היחיד שיכול לגלות את זה
) ואמר שאנחנו נראה את הקאבס מחתימים את רוברטס בכל יום מעכשיו , וסביר להניח גם טרייד שיביא את ג'ו בלנטון. סטיב סטון מי זה ? עיתונאי שיקאגואי , אחד מהחזקים בכל מה שקשור לדעת קהל . אם אני לא טועה (כנראה שלא, אבל אני לא בטוח ב-100%) לפני ימים אחדים סיכם על קבלת תפקיד הפרשן במשחקי הוויט סוקס. לפי מה שאני יודע הוא יחסית נייטרלי, גם תומך של הוויט סוקס וגם של הקאבס, אבל מקורב יותר למה שקורה מאחורי הקלעים בקאבס, וככל הנראה גם אוהד את הקבוצה (אך לא מצהיר על כך מסיבות מקצועיות כמובן). כנראה שהמהלך הזה משרת את האינטרס שלו להיכנס אל מאחורי הקלעים של הוויט סוקס ולהגדיל את הקשרים שלו באירגון. סתם הערכה שלי, אבל נראה שזה המצב. בכל מה שקשור לסטיב סטון - אין אחיזת עיניים, אין בולשיט. הבנאדם אמין. תסמכו עליו שאם הוא לא יודע משהו הוא לא יוציא אותו החוצה, בטח לא לתקשורת בשיקאגו שצמאה לדם (או לסקופים...) . הוא לא מודיע חד משמעית שנראה את רוברטס + בלנטון בקאבס בעונה הקרובה, אבל הוא שולח מסרים שהסיכויים טובים. נכון, הוא לא הראשון שמדבר על הנושא הזה, אבל טוב לשמוע אותו מאשר שהנושא הזה אכן על הפרק. בהודעת העדכון הקודמת דיווחתי שאנחנו נראה את רוברטס לקאבס בתמורה לגאלאגר, מורטון ופטרסון. לירון הוסיף שגם סדיינו בתמונה. זה נשמע יותר הגיוני עם סדיינו כי בולטימור הביעו בו עניין מההתחלה. אבל אפשר לומר שהדיווח האחרון מאשר את מה שכתבתי - סיכמו על טרייד. לא ידעתי מה המקור ("בולטימור סאן" נשמע הגיוני), אבל עכשיו, אחרי הדיווח הזה, אין לי ספק שלא טעיתי במה שקראתי בפורום של בולטימור. אחרי הכל החבר'ה האלה ידעו יום לפני על הטרייד של טהדה. גאלאגר, מורטון, פטרסון וסדיינו - יותר מדי אם אתם שואלים אותי. אבל לא הייתי שובר את העסקה. לא מפסידים הרבה : *גאלאגר - אמנם מדברים על הפוטנציאל שלו להיות 2-3# עתידי ברוטצית מיג'ורס, אבל לא התרשמתי מהיכולת שלו. צעיר, סטאף לא רע, ,יד חזקה ונטולת פציעות, אבל לא סיפק את הסחורה במה שיצא לי לראות ממנו (קיבל משהו כמו 9 אינינגים... נכון זה כלום, אבל הוא השתייך לסגל המורחב של ספטמבר ולא קיבל אפילו לא הזדמנות אחת - אם פינאלה לא מאמין בו, למה שאנחנו נאמין בו ? נלך עם פינאלה גם במקרה הזה. הוא מספיק שנים בתחום והוא יודע לבחור את השחקנים שלו. כנראה שגאלאגר לא היה חלק מהתכניות, מה שנותן לנו עוד סיבה להעביר את גאלאגר בטרייד). * מורטון - עבר הרבה זמן מאז הימים שבהם נחשב לפרוספקט. פאוור יפה, מעלה מספרים לא רעים, בעיקר נגד LHP, נגד RHP עדיין חלש מדי. לא יקבל גם העונה את תפקיד ה-RF , הצד השני של ה-OF שייך לסוריאנו. גם ככה הוא לא שווה RF בקבוצת פלייאוף עם ההגנה החלשה שלו. כל קבוצה שתיקח אותו ב-AL תצטרך לדעת שמורטון זה ה-DH שלה. אין לו לאן להתפתח. העונה יכולה להיות עוד עונה בין התפוצצות ב-AAA לבין בקושי 200 AB במיג'ורס. למען העתיד שלו - הוא חייב לעזוב לקבוצה אחרת. * פטרסון - הוא חובט טוב נגד LHP, הגנה מעל הממוצע, מהירות על הבסיס, אוורג' ו-OBP ממוצעים שיספיקו לתפקיד בבוטום אוף דה אורדר, שווה מקום בליינאפ של קבוצה שאין לה כוונות פלייאוף או לחילופין שהיא קבוצה עם תקציב נמוך. אני חושב שהוא הרבה יותר טוב ממה שאנשים מצפים ממנו להיות, אבל שוב, אין לאן להתפתח. ה-OF סגור, ב-2B/SS הוא אופציה רביעית אם לא חמישית. אולי אם הוא יגיע לבולטימור הוא ישכנע את אחיו, קורי, לחתום על חוזה חדש בבולטימור. * סדיינו - הפספוס הגדול בשנים האחרונות אם תשאלו את הנדרי. סדיינו הגיע לקאבס בלי לדעת אנגלית, האירגון תמך בו, האירגון השקיע בו כסף. אבל בסוף לא הגענו לשום מקום אחרי יותר מ-3 שנים של מאמץ. פאוור יפה למימדים שלו, ויותר מזה אין מה להגיד... הגנה מהגרועות שראיתי בשלוש העונות שלי עם הקבוצה - לא יכול לשחק SS, יסודות הבייסבול שלו ב-2B לוקים בחסר ולא בטוח אם יצליח להפוך ליותר מ-2B מתחת לממוצע. תוסיפו לזה את האוורג' הנוראי ששואף להגיע לקו מנדוזה, ובשיא לא עובר את ה-300. . OBP מביך. יכול להיות סוג של קונטקט היטר בשלב כלשהו בקריירה שלו, אבל אני לא יודע אם זה שווה מקום בליינאפ או אפילו על הספסל. לכן אני מופתע מזה שבולטימור כל כך רוצים אותו. מוזר מאוד בעיני. אסכם את זה כך: טרייד של כל ה-4 לא משהו שיוציא אותי עם חיוך גדול בסוף היום, אבל יספיק כדי לקבל את האישור שלי כאוהד. טרייד של 3 מהנ"ל יהיה מצוין מבחינתי ויעלה חיוך על פניי, כאשר המגמה היא להשאיר או את גאלאגר או את מורטון, עם עדיפות לגאלאגר מן הסתם. אף אחד מה-4 הנ"ל לא יקבל הזדמנות בקבוצה, ואם אנחנו שואפים לבנות קבוצה מלאה בכוכבים ובתקציב גבוה אז נעשה את זה עד הסוף - לא צריך לבנות על שחקנים כאלה שלא הוכיחו את עצמם, ושגם הם תוצאה של הפארם סיסטם הרקוב שלנו מימי דאסטי בייקר. זה בנושא של רוברטס. ---------------------------------------- עכשיו לנושא של The Score. תשמע, אני לא יודע מי זה סו טאגוצ'י או מה זה הרעיון הטיפשי הזה. זה סו טאגוצ'י של הוויט סוקס או זה של הקרדינלס עם הפנים המפחידות ? לא משנה...
פוקודום נשאל על העניין הזה והוא אמר שהוא לא צריך עוד יפנים בקבוצה. הרי כבר הסוכן שלו אמר שאחת מהסיבות שפוקודום חתם בקאבס זה בגלל שהוא רוצה להיות היפני הראשון בקבוצה. מספיק שיש קהילה של יפנים בשיקאגו, זה יעשה את העבודה. מצטער, אבל אני פשוט לא רואה החתמה של טאגוצ'י. אני פשוט לא רואה את זה קורה. בוא נשלול את זה מהיסוד לפני שהנושא יתפוס תאוצה. ואם הנדרי חם על הנושא הזה אז בוא נקווה שהוא לא יחליט החלטות מטופשות עד חג המולד ואז אולי זה יעבור לו
. ברצינות אבל, אני חושב שזה שמועה ותו לא. אני לא רואה את טאגוצ'י בקאבס בעונה הבאה.

XM זה ידוע../images/Emo3.gif

אני מכיר את הרדיו הזה... פוקודום צריך חבר, למרות מה שהוא אומר
חח סתם... חשבתי שפטרסון קצת יותר טוב מזה האמת...

רוברטס התראיין לרדיו של הקאבס - עדכון מדהים

השעה: חמישי (אתמול) בלילה. המקום: תחנת הרדיו של הקאבס (WGN AM 720) הנוכחים: בראיין רוברטס, אול סטאר ו-2B של בולטימור אוריולס התארח. המארח היה דייויד קפלן, שבין היתר גם המחליף של רון סנטו בעמדת הפרשן של הרדיו במשחקי הקאבס (כשסנטו לא יכול לפרשן) . רוברטס נשמע במהלך הראיון כאילו ההתעניינות של הקאבס בו היא הדדית, כלומר גם שלו בקאבס. כמו כן, הוא התייחס לזה ששמו עלה בדו"ח מיטשל שבדק את נושא השימוש של שחקנים בחומרים אסורים. כשדובר על זה שהוא דמות לחיקוי עבור ילדים ושהוא מביא דוגמא רעה עם השימוש בחומרים אסורים, רוברטס אמר : "אני מבין שאני אתלט מקצוען. אני מבין שיש לי את התפקיד הזה. אבל אני אנושי, אז אפילו שילד יסתכל עליי, זה לא בהכרח הדבר הכי גרוע בעולם בשבילם לראות שאתה אנושי, בגלל שגם הם הולכים לעשות טעויות. ואם הם "ירביצו" לעצמם בגלל הטעויות שלהם במחשבה שאנחנו מושלמים, אז זה לא אמת וזה לא נכון" . רוברטס המשיך : "ניסיתי לטפל בעניין, בתקווה שילדים יגידו 'כשאני עושה טעות אני צריך להיות גבר מספיק כדי להיות אחראי למעשיי, לבקש סליחה ולהודות שעשיתי טעות' ". אגב, כשג'ים הנדרי, הג'נרל-מנג'ר של הקבוצה, נשאל בימים האחרונים על מה האירגון יעשה במידה ושחקנים שבהם מתעניינים יעלו בדו"ח מיטשל, הוא ענה : "אנחנו נבחן כל מקרה לגופו" - כלומר, אין הכחשה גורפת שיורדים מהטרייד של רוברטס בגלל ששמו עלה בדו"ח. רוברטס אמר למקורבים שלו שהוא יקבל בברכה טרייד לקאבס. רוברטס היה נוכח בעבר בריגלי פילד, זה היה במשחק מספר 7 של גמר ה-NL בעונת 2003 (קאבס/פלורידה). "זה היה אחד מהאווירה ומהמשחקים הכי מדהימים שאי פעם ראיתי. זה מסוג האווירה בבייסבול שכל שחקן ירצה לשחק בה" , אמר רוברטס. מסקנות דו"ח אליקו (
) שעולות בעקבות הראיון: * רוברטס מגיע לריאיון ברדיו של הקאבס. שימו לב, מדובר ברדיו הרישמי של הקבוצה - התחנה ששייכת ל-Tribune co. החברה שבבעלותה הקבוצה. אין זאת תחנת רדיו של אוהדים או תחנה לא רישמית. מדובר בתחנה הרישמית של הקבוצה. מה זה בעצם אומר? זה אומר שרוברטס מרשה לעצמו להתראיין בתחנה הרישמית, בידיעה שאוהדי הקבוצה שומעים אותו, ועוד הוא "מעז" לדבר על רצון (אמנם בצורה סמויה) לקאבס, ולריגלי פילד ("מסוג האווירה שכל שחקן ירצה לשחק בה"). * כל העניין של הקאבס ברוברטס התחיל לפני חודש. בפעם הקודמת שהקאבס הביעו בשחקן עניין בתקופה כל כך ארוכה - הם זכו בו. השחקן הזה היה קוסוקיי פוקודומיי , ה-RF היפני שחתם בקבוצה ל-4 השנים הקרובות תמורת 48 מיליון דולר. אגב, אחד מהדברים שהרשימו את פוקודומיי ואת סוכנו היה ש"הקאבס הביעו עניין בשחקן מההתחלה". השחקן בחר בקבוצה למרות שהיו הצעות טובות יותר מקבוצות אחרות, גם מהיריבה העירונית - שיקאגו וויט סוקס. גם במקרה הזה אני חושב שההתעניינות הבלתי פוסקת של הקאבס ברוברטס, ועוד במיוחד גם אחרי ששמו עלה בדו"ח מיטשל, זה מה שיגרום לו לרצות להגיע לקאבס. והרי אין כזה דבר שקבוצה/הנהלה תשאיר בכח שחקן בקבוצה. הבעלים של בולטימור אוהב את רוברטס, אבל הוא לא יכול להחזיק אותו בכח. רוברטס רוצה להגיע לפוסט סיזן, רוברטס רוצה לזכות באליפות, ואת זה הוא יעשה בקבוצה גדולה כמו הקאבס ולא בקבוצה כמו בולטימור. * רוברטס מנסה לשקם את התדמית שלו. יהיו כאלה שיאמרו שזה עניין של מה בכך בגלל שרוברטס הוא עדיין שכיר, והוא עדיין רוצה להשיג תמיכה מהאוהדים, אלו שקונים את החולצה שלו, והוא עדיין צריך את האוהדים כדי להרוויח כסף גדול. אבל אני חושב ששיקום התדמית זה גם חלק חשוב מהרצון שלו להגיע לקאבס. רוברטס יודע שבשיקאגו זה יהיה אחרת מאשר בבולטימור. קהל יותר גדול, איצטדיון מלא ב-40 אלף צופים בכל משחק, משחקים רבים שמשוחקים ביום (בשעות הצהריים) ולכן זה גם מאפשר להביא ילדים יותר מאשר למשחקי לילה שנגמרים בשעות מאוחרות. רוברטס צריך לשקם את התדמית שלו למען השתלבות טובה בשיקאגו. הוא יודע שמי שמקבל את ה"אור הירוק" מהקהל - עושה את הכסף הגדול, מקבל אהדה שאין שניה לה באזור ואולי אחת הגדולות והחזקות ברחבי ארה"ב כולה, פירסום ותהילה, כניסה לקבוצה עם מסורת שבמשך שנים על גבי שנים הביאה לעולם הבייסבול כוכבים ששלטו בליגה. אני חושב שאם רוברטס לא היה חושב על מעבר לשיקאגו הוא לא היה מתאמץ לשקם כל כך את התדמית שלו בעיני הקהל. הקהל של בולטימור יאהב אותו גם ככה, בגלל שרוברטס שחקן בית ובגלל שהוא אחד מהיחידים בקבוצה שיכול לנצח משחקים. אבל בשיקאגו הוא יגיע כבורג אחד במערכת שלמה. הוא לא יהיה יותר ה-ALL STAR שבונה את הקבוצה. הוא יהיה עוד שחקן מצטיין שמגיע לשחק בקבוצת פלייאוף, ומסביבו יהיו שחקנים שלא מתרגשים ממעמד של ALL STAR, ושלא מתרגשים אפילו ממעמד של פרסים אחרים - MVP , סילבר סלאגר , גולד גלאב , באטינג צ'אמפ .

תודה רבה על העידכון לגביי טיגרס

ויש אצלהם החתמות משהוא פשוט אני לומד עכשיו ואהיה פה פחות וקונים לי כפפה כבר

כאילו זה מדד רציני. ../images/Emo3.gif

סתם איזה עיתונאי בדולר וחצי שמחליט לקבוע על דעת עצמו מי הרוטציות הכי טובות. מילווקי מקום 3 ?! גיב מי א ברייק , וויל יא ? אנחנו מקום 9 ? טוב שלא. |פתיח לציניות| טוב שלא סיימנו את העונה שעברה עם הרוטציה השניה הכי טובה ב-NL |סגירת ציניות| . ספורט אילוסטרייטד זה בדרך כלל מגזין מוכח , אבל כנראה שההבנה שלהם בבייסבול זה לא ההבנה שלהם בביקיני.

והנה כתבה מג'ייסון סטארק...

בעיקר על הAL וכאלה...אבל כולל ציטוט מאוד מעניין: We can sum up the difference between the National League and the American League these days with one little winter meetings anecdote. We were speaking with a high-ranking official of an NL contender. We asked about a potentially earth-rattling trade we'd heard his team had kicked around. It was there to be made. This official admitted that. His team could use the player. It had the players it would take to make the deal. But it wasn't happening. Not unless his team got realigned to the American League in the next 30 seconds, anyway. "If we played in the other league, I'd probably do that," he said. "But in this league, I don't have to do it. If we keep the guys we'd give up, we have just as much chance to be playing in October as we would if we made the deal. So why do it?" קאבס-בדארד? דודג'רס-קבררה? רוב הסיכויים שקבוצה אחרת

עדכונים מהקאבס(2)-ראיין סנדברג חוזר לעוד עונה

* פורסמו צוותי האימון של קבוצות המינורס. כזכור, דיווחתי על כך שהאירגון הגיע להסכמה על הארכת חוזה עם כל חמשת קבוצות המינורס (איווה AAA , טנסי AA , דייטונה A, פאוריה A - עליה אעדכן בהרחבה בהמשך , בויסה - A עונה מקוצרת). השם הגדול ביותר יהיה ראיין סנדברג שחוזר לעונה שניה ברציפות בפאוריה צ'יפס (A) . סנדברג, חבר בהיכל התהילה של הבייסבול (HOF), התחיל את קריירת האימון שלו רק בעונה שעברה. הוא הוביל את פאוריה צ'יפס למאזן של 71-68 (40-30 במחצית השניה של העונה) , עם שיוויון משולש, כלומר של שלוש קבוצות שונות בדויז'ן, למקום הראשון. פאוריה לא הגיעה לפוסט סיזן רק משום שהיא הפסידה במפגשים העונתיים בינה לבין Quad Cities. פאוריה רשמה גם שיא במכירת כרטיסים כשהביאה (או יותר נכון סנדברג הביא) 259,784 צופים ב-68 משחקים באו'בריין פילד. ראיין "ריינו" סנדברג (2B) , בן 47, נכנס להיכל התהילה של הבייסבול ב-2005. הוא שיחק בקאבס בין השנים 1982-1994 ו-1996-1997 , וזכה בתואר ה-NL MVP בעונת 1984. סנדברג אמר : "בעונה שעברה כשהסכמתי לתפקיד, לא ידעתי כל מה שקשור לתפקיד. אני חושב שאני אכנס לעונה הזאת הרבה יותר בנוח, מרוגש, חסר סבלנות להתחיל לעבוד עם השחקנים הצעירים, אבל כמובן שעם תחושה יותר טובה של מה שאני מנסה לעשות כמאמן. אני מרגיש ממש טוב לגבי זה. אני הרבה יותר בטוח כרגע, בדרך לתחילת העונה, מאשר הרגשתי בעונה שעברה". על הנושא של עד מתי הוא ימשיך לאמן הוא אמר : "נהניתי לשחק חלק גדול יותר באירגון ולהשתתף עם כל מי שמעורב בקאבס. נהניתי מכל זה. רק לחזור למשחק ולהיות מסביב לזה ולקבל הזדמנות להתמודד -- זה הכל כיף וזה מאוד ממלא. כל עוד זה המצב, אני אמשיך". בתמונה המצורפת -- ראיין סנדברג. הוביל את פאוריה למאזן 71-68 בעונה שעברה. --------------------------------------------- איווה קאבס (AAA) : -------------------------- את הקבוצה יאמן פאט ליסטאץ', מי שהיה אחראי על הובלת טנסי סמוקיז (AA של הקאבס) למאזן של 73-65 והופעה בפוסט סיזן בעונה האחרונה (2007). הוא היה בעבר באיווה קאבס (AAA) כששימש כמאמן ההיטינג בין השנים 2001 ל-2005. הפעם הוא חוזר כמאמן ראשי. מייק מייסון, שחקן עבר של הקאבס, יצטרף לאירגון ויהיה מאמן הפיצ'ינג. מייסון מגיע עם 17 עונות ניסיון ברויאלס ובפיליס. וון (Von) ג'ושוע יחזור בעונתו השלישית ברציפות באיווה כמאמן ההיטינג. טנסי סמוקיז (AA) : --------------------------- באדי ביילי יאמן את הקבוצה, לאחר שבעונה האחרונה הוא אימן את איווה קאבס והגיע איתה למאזן של 79-65. ביילי נמצא בקאבס מאז עונת 2006. דניס לווליין (Lewallyn) יהיה מאמן הפיצ'ינג. ברברו גארביי יהיה מאמן ההיטינג. דייטונה קאבס (A) : ------------------------------ ג'ודי דייויס,ששיחק בקאבס בין השנים 1981 ו-1988, יחזור בעונתו השניה ברציפות כמאמן דייטונה, ועונה שלישית כמאמן בפארם סיסטם של הקאבס. אליו יצטרף דייויד רוסאריו כמאמן הפיצ'ינג, ואאוטפילדר עבר במיג'ורס, ריצ'י זיסק, שיהיה מאמן ההיטינג. פאוריה צ'יפס (A) : ----------------------------- ראיין סנדברג בעונתו השניה כמאמן הקבוצה. ריצ' בומבארד, מי שהיה מאמן הפיצ'ינג של הקבוצה ב-2006, יחזור אחרי היעדרות מעונת 2007. ומאמן ההיטינג יהיה כרמלו מרטינז, שחקן ותיק לשעבר במיג'ורס. בויסה (A) - עונה מקוצרת : ------------------------------ טום ביירס יאמן את הקבוצה עונה שניה ברציפות. טום פראט יהיה מאמן הפיצ'ינג, וריקרדו מדינה יהיה מאמן ההיטינג. מייסה (R) - ליגת הרוקיס : ------------------------------- פרנקלין פונט, ששיחק בפארם סיסטם של הקאבס בין השנים 1996 ו-2000, יתחיל את עונתו הראשונה כמאמן הקבוצה. פונט היה מאמן ההיטינג של בויסה (A) - עונה מקוצרת ב-2007 , לאחר שאימן את הקבוצה של הקאבס בליגה הדומיניקנית ב-2005 וב-2006. ריק טרונרוד יחזור כדי להיות מאמן הפיצ'ינג של מייסה. כמו כן, הקאבס יריצו עוד שתי קבוצות בליגת הקיץ שברפובליקה הדומיניקנית. חואן קאברז'ה יהיה המאמן של קבוצה אחת. ליאו הרננדז יהיה מאמן הפיצ'ינג של הקבוצה בעונתו ה-13 במועדון. ראמון קאראביו יהיה מאמן ההיטינג. פרנקלין בלנקו יהיה המאמן של הקבוצה השניה. אנדרסון טאברז יהיה מאמן הפיצ'ינג, ולוקרסיו ואלס יהיה מאמן ההיטינג.

עדכונים מהקאבס (2) - המשך.

ההודעה גלשה יותר מדי אז העדפתי לכתוב את ההמשך בהודעה נפרדת. * יצאה הודעה רישמית שתהליך המכירה של הקאבס יתבצע באופן סופי עד תחילת העונה - סאם זאל, שעליו ארחיב בהמשך, קבע שעד ה-Opening Day . נלך קצת אחורה ונראה מה קרה בימים האחרונים. חברת Tribune Co., מי שבבעלותה אירגון שיקאגו קאבס, נמכרה לאיש העסקים סאם זאל (Sam Zell) . שווי העסקה הוא 8.2 מיליארד דולר ששילם זאל כדי לקנות את Tribune Co. הכוונה היא למכור את הקאבס, שהיא תחת בעלות של החברה מאז 1981, ולהרוויח בעסקה קרוב ל-1 מיליארד דולר בסך הכללי - זה כולל , כרגע בכל אופן, את קבוצת המיג'ורס + קבוצות המינורס על כל המשתמע מכך (חוזי שחקנים, חוזי מאמנים וצוות ניהול.....) , את המגרשים שבהם הקבוצות משחקות , רשתות טלויזיה , תחנות רדיו ועוד. בסה"כ מדברים על 1 מיליארד דולר. Tribune Co. נמצאת על סף פשיטת רגל. החברה בחובות של כ-13 מיליארד דולר. זאל מעוניין למכור את הקאבס ולהחזיר קצת הכנסות לחברה. חשוב לציין שההכרזה על מכירת הקאבס הגיעה כבר באוף סיזן שעבר, הרבה לפני שזאל התכוון לרכוש את חברת Tribune Co. זאל הבהיר שהוא מעוניין גם למכור את זכויות השם של ריגלי פילד, כי לטענתו "הערך שלהם יוצא מן הכלל טוב". בשבוע שעבר Tribune פנתה למדינת אילינוי (המדינה שבה נמצאת שיקאגו) בבקשה לבדוק את האפשרות לרכוש את ריגלי פילד, מגרשה של שיקאגו קאבס, דרך ה-ISFA , שהיא סוכנות ספורט של הממשל . הסוכנות נפתחה ב-1987 למען מטרה של בניית קומיסקי פארק חדש, U.S. Cellular Field - מגרשה הביתי של שיקאגו וויט סוקס. במקור, ההצעה שמדינת אילינוי תרכוש את ריגלי פילד היתה של מושל אילינוי, רוד בלאגוג'ביץ', שהוא גם אוהד שרוף של הקאבס. אוהדים רבים של הקאבס מרימים גבה כשהם שומעים את סאם זאל יוצא בהצהרות שכל מה שהוא עושה זה למען תושבי שיקאגו ולמען קבוצת שיקאגו קאבס. זאל הוא גם בעלים חלקי של קבוצת שיקאגו וויט סוקס. הוא אוהד שרוף של הוויט סוקס ושונא בדם את הקאבס. הוא יעשה הכל כדי להרוס את הקבוצה כמה שניתן ולהבטיח שהיא לא תזכה באליפות. כרגע, למרבה הצער, הוא מחזיק בקבוצה עד אפריל. לכן הוא גם יכול לקבל החלטות מעוררות מחלוקת שעלולות לפגוע במועדון, ואף אחד לא יוכל לעצור בעדו. אחד הרעיונות זה למכור את הקאבס במחיר גבוה מהרגיל , מה שכמובן מרחיק הרבה רוכשים פוטנציאלים, שרובם אנשים שרואים את הקאבס בצורה טובה. בנוסף, כרגע יש לו כח להחליט מי יקבל את הקבוצה - אחד שלא בטוח אם יעמוד בסטנדרטים זה מארק קיובן, הבעלים של קבוצת דאלאס מאבריקס ב-NBA, שנחשב ליריב פוליטי של ג'רי ריינסדורף, חברו הקרוב של סאם זאל. וקיובן, כידוע, ישקיע בקאבס מלא כסף כמו שהשקיע בהפיכתה של דאלאס לקבוצה מובילה ב-NBA (ועוד ב-NBA יש תקרת שכר שמונעת ביזבוז בלתי מוגבל של כסף) . * ביום רביעי קוסוקיי פוקודומיי הוצג במסיבת עיתונאים. פוקודומיי, RF חובט שמאלי בן 30, חתם ל-4 שנים בקאבס בתמורה ל-48 מיליון דולר. פוקודומיי יהיה היפני הראשון בהיסטוריה של אירגון שיקאגו קאבס. בשל כך, מומחים טוענים שהשוק היפני, ההולך וגדל, יכסה את 48 מיליון דולר בחוזה של פוקודומיי בשנה אחת בלבד מהכנסות של מכירות חולצות של פוקודומיי ביפן, מכירת זכויות שידורי טלויזיה של משחקי הקאבס, מוצרי מרצ'יינדייז של הקאבס, ועוד. ביפן פוקודומיי נחשב לגיבור. אחרי 9 שנים בליגה היפנית אפשר לומר שהוא שחקן השדה הכי טוב ביפן בשנים האחרונות. האהדה אליו עצומה ולכן המעקב של היפנים אחריו יהיה גדול. קצת מצחיק, משחקי לילה של הקאבס יהיו בשעה 7 בבוקר ביפן, ככה שהיפנים יוכלו לאכול ארוחת בוקר ולצפות במשחקי פוקודומיי. פוקודומיי שיחק את כל 9 העונות שלו כמקצוען בקבוצת צ'וניצ'י דראגונס מהליגה היפנית, איתה הוא חבט 305. אוורג', 397. OBP , ו-543. אחוזי סלאגינג ב-1,074 משחקים. הוא הוביל את הליגה היפנית 3 פעמים ב-OBP, וכן זכה 4 פעמים בגולד גלאב על הגנה מצטיינת. הוא היה ה-MVP של הליגה ב-2006 כשחבט 351. אוורג', 31 הומראנים ו-104 RBI. במסיבת העיתונאים, פוקודומיי אמר את הדברים ביפנית ולידו ישב מאט הידקה, מתורגמן, שתירגם את דבריו לאנגלית. הוא התחיל עם ההצהרה הבאה: "שלום, שמי קוסוקיי פוקודומיי. ואני מאוד שמח שהצלחתי סוף סוף לחתום על החוזה שלי ולשחק עם הקבוצה ההיסטורית הזאת, ואני מצפה לשחק בכזה מגרש בייסבול היסטורי לפני כאלה אוהדים נלהבים". אגב, פוקודומיי ילבש את החולצה מספר 1# . פוקודומיי לא ידע שהקאבס לא זכו בוורלד סייריס כמעט 100 שנה. זאת אולי ההזדמנות לספר שהקבוצה שלו ביפן, צ'וניצ'י דראגונס, לא זכתה 53 שנים באליפות עד העונה האחרונה ב-2 בנובמבר. כשנשאל אם יש לו מטרות אישיות עם ההגעה לאמריקה הוא ענה : "המטרה היחידה שלי היא לעזור לקבוצה שלי לזכות באליפות". הקאבס לא היו היחידים ששמחו מזה שפוקודומיי בחר בהם : "בשבוע שעבר קריאות עידוד ענקיות באו מהקהילה היפנית כשהחדשות יצאו שהוא ילבש מדים של הקאבס", אמר קנג'י שינודה, יועץ - ג'נרל של יפן, "כולם בודאי שמחים. הוא כבר שם ידוע בכל בית. הקהילה היפנית מאוד שמחה. אני חושב ש"האפקט של פוקודומיי" התחיל היום. דרכו, התדמית של הקאבס ושל העיר שיקאגו יעלו ביפן". עוד מדבריו של פוקודומיי במסיבת העיתונאים : "תמיד רציתי את האתגר של לבוא לכאן ולראות איך אני יעשה...אחרי שהכרזתי על יציאה לשוק השחקנים החופשיים, הקאבס היו הקבוצה היחידה שרצו לקחת אותי מההתחלה ועד הסוף בכל התהליך. הרגשתי שהם מאוד, מאוד רצו אותי, והם הבטיחו לי שאשחק בתפקיד שלי ברייט פילד (RF)". שלושה רגעים זכורים של קוסוקיי פוקודומיי : ----------------------------------------------- 1. מנע מהידקי מטסוי לזכות בטריפל-קראון ב-2002 , כשזכה בבאטינג טייטל עם 343. אוורג' (לעומת 334. של מטסוי). בהתחשב בכך שקבוצתו של מטסוי, יומיורי (טוקיו) ג'ייאנטס, נחשבה לקבוצה הרעה ביפן, פוקודומיי נחשב לגיבור בגלל שקילקל להם ולמטסוי. 2. שיחק עם יפן באליפות העולם ב-2006 וחבט כחובט 3# או 5# באורדר. הוא אמנם חבט לא טוב (105. בטורניר), וסופסל בחצי הגמר נגד קוריאה, אבל הוא עלה כפינצ'-היטר (PH) באינינג השביעי ושלח טו-ראן הומראן מידיו של הפיצ'ר ביונג-היון קים, הומראן ששבר שיוויון 0 , ולמעשה נתן ליפן את הניצחון. 3. עוד ב-2006, ב-10 לאוקטובר, במשחק המכריע על העלייה לפלייאוף, פוקודומיי חבט באינינג ה-12 נגד יומיורי (טוקיו) ג'ייאנטס RBI סינגל שניצח את המשחק. בתמונה המצורפת --- קוסוקיי פוקודומיי במסיבת העיתונאים בה הוצג כשחקן של הקאבס. עוד על קוסוקיי פוקודומיי - בשירשור שפתחתי לכבודו ב-5 בנובמבר : http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=616&firstmsg=90

הוא דומה לדייסקיי

מצד שני בשבילי כל היפנים נראים אותו דבר. הוא לא ידע על בצורת האליפיות של הקאבס?
נשמע לי מוזר...כאילו זה לא הדבר הראשון שאומרים לשחקן על הקאבס?

למעלה