חדשות רעות!

smailie

New member
אני מתעניין באמת באוניברסיטת חיפה

והם אפילו שלחו לי כבר את הידיעון. אני מתעקש להתקבל למסלול עם תזה ולהמשיך לדוקטוראט. ואני גם מתעניין באפשרות, שאוכל, בזמן לימודיי לתואר השני, להתגורר במעונות (אני מדבר על זה כבר שנתיים לפחות ונראה שגם בגיל 40 הרצון הזה לא ישתנה). אין לי ספק, שהייתי צריך לסיים דוקטוראט כבר מזמן.

הם גם מאשרים מעונות

תשמע לי יש נסיון טוב עימם. ישנם שם המרצים הכי טובים בארץ בתחום. אני מדבר על תחום העת החדשה. אני סיימתי העת החדשה והעבודה שלי עסקה בפעיליות המעצמות האירופאיות במאה ה-19 בארץ.פרופור אלכס כרמל הוא שם עולמי. את עבודת הדוקטורט שלו הוא עשה על הטמפלרים בארץ. הוא לא חי לדאבוני כיום. לפני חצי שנה היתה תערוכה על הטמפלרים במוזיאון ארץ ישראל בתל-אביב. פרופסור יוסי בן ארצי הוא ממשיך דרכו.נדמה לי שהוא היום הרקטור של אוניברסיטת חיפה.

smailie

New member
אני רוצה לעזוב את הבית ואת הישוב

עוד החודש. מבחינת ההורים שלי עברתי לשלב הבא וצריך "לשבור את הראש" מה עושים הלאה. ככה הם מסתכלים על זה וכל המצב נראה להם חריג ולא טבעי. אני מוכן להתפרנס אפילו מעבודות דחק ולישון עם מזרון ליד האסלה במחסן. העיקר לצאת כבר מהמקום המדכא הזה, שלא עזר לי מי יודע מה...

עניין של אמונה ורצון

הסיפור שלי דומה, טכנית אם אפשר לומר. בלי הרקע של הזעם ואובדן אמון בהורים וכו'. יצאתי מהקיבוץ עם בגדי עלי, ועם תכנית להמשיך מעבר לתואר הראשון שלא היה פרקטי במיוחד וגם לא מילא את משאלות ליבי. הייתי אמורה להיות אסירת תודה לקיבוץ שאישר לי לצאת ללימודים בגיל צעיר, לפני אחרים שחיכו בתור ובתחום שאינו נחוץ למשק. מדובר על שנים אחורה.....ודאי שלא יכולתי לצפות שיאשרו המשך לימודים. יצאתי לעיר הגדולה, וניקיתי בתים עד צאת הנשמה ולמדתי במקביל, וחישבתי כל אגורה בסופר, וגרתי עם שני שותפים לפחות בשביל החיסכון, ותמיד הייתי מבוגרת מכל סובבי. גם לי קשה לעשות כמה דברים במקביל, וכך יצא, שהתפניתי לזוגיות משמעותית רק בתום הפרוייקט הנ"ל. לא צריך לישון ליד האסלה במחסן, יש מילגות (אישית אף פעם לא מצאתי אחת שתהיה תפורה עלי, אבל אולי כאן נכנס מה שאתה כה חושש ממנו: ה"תיוג"?) יש חונכות פר"ח, יש הלוואות בבנק להחזר בתנאים שונים כאשר המקצוע כבר ביד. הקושי האמיתי הוא להחליט ולעשות, ולהכין תכנית מגירה למקרה לא צפוי (למשל מישהו שאפשר לגור אצלו מס' חודשים, או חלוקת תכנית הלימודים למנות קטנות על פני יותר זמן וכו') ולהבין שלא כל מהלך של הזולת (ההורים, הקיבוץ, השותפים, המרצים) מכוון נגדך, וכדי להכשילך בזדון. יש מליון סיבות שהתכנית שלך תיכשל - והן ודאי מציאותיות. זה שאתה יודע אותן כבר עכשיו, זה רק אומר שאתה יכול להתכונן מראש ולמצוא פתרונות. ועכשיו, אני קוראת, ואומרת לעצמי שבפעם הבאה שיהיה לי חלום ויהיו לי ספקות לגביו, אגש לכאן לקרוא מה שכתבתי.... זו היתה ממש תרפיה עצמית. (אתה בטוח שאתה מתנגד לרעיון האוטוביוגרפיה? זה כל-כך עוזר!)

השגיא

New member
שרון../images/Emo45.gif

היום בדיוק לפני 20 שנה, (23.7.87), עזבתי את הקיבוץ בו נולדתי וגדלתי. חבל שלא קראתי אז את מה שכתבת עכשיו. זה היה חוסך לי הרבה כאבי לב, משברים וחרדות. אבל "ממרום שנותי", ועם החוכמה שצברתי אני מסכימה עם כל מילה ובעיקר עם המסר שאם משהו באמת חשוב, להפסיק לחפש איפה כולם נגדך ולהתחיל פשוט לעשות!!!

smailie

New member
אני מנסה לעשות. עובדה שיש לי שאיפה (ריאלית)

אבל אין לי אפשרות להתקדם, כל עוד אני עדיין "תקוע" כאן... אף מקום עבודה לא יקבל אותי, אם אני תלוי באוטובוס האחרון. בנוסף, אני ב"מינוס", רק בגלל הנסיעות למכללה ובחזרה (בשנתיים האחרונות לא יצאתי לבלות אפילו פעם אחת ולא קניתי לעצמי דיסק חדש). כשגרתי במעונות המכללה, לא היה לי כזה "מינוס". גם יכולתי ללמוד יותר טוב והיה מי שעזר לי... לא הייתי צריך אז לנסוע במיוחד, רק כדי להיפגש עם רכזת פר"ח ל-5 דקות (ואז, בגלל איחור של 2 דקות, לשמוע שהיא צריכה ללכת "דחוף" ושנצטרך לקבוע יום אחר). ורציתי השנה לגור במעונות, אבל ההורים שלי לא תמכו ובגלל זה לא שלחתי טופס בקשה בזמן. אני מצטער על זה עד עכשיו, כי העובדה שאני לא במעונות השנה, הקשתה עליי מאוד... כלומר, כל עוד אני לומד קרובבית אני חייב לחזור הנה. אם הייתי לומד במכללה רחוקה, היה לי יותר שקט ועניין המעונות היה מובן מאליו... כך שעצם זה שאני לומד קרוב, בהחלט מכתיב כאן הרבה מאוד...

מה עם מענק עזיבה מהקיבוץ?

לכל בן קיבוץ שעוזב מגיע מענק עזיבה משוקלל, לא? לפעמים די בסכום כדי לכסות שנה של שכר דירה+. מה עם זה?

smailie

New member
120 ש"ח לטופס בקשה אחד

אבל אל תשכחו, שאם אצטיין בשנה הראשונה, את כל השנה השנייה אני כבר לומד על מילגה.

למעלה