חדשות רעות

Neta558

New member
חדשות רעות ../images/Emo10.gif

התפרסמה ההכרעה: צה"ל יוכל להמשיך להתאמן על כלבים. רופאים מברכים על ההחלטה, שאחרת היו נפגעים חיי אדם רבים. האמנם? כמובן שאיש לא טרח לציין שכעת ימשיכו להפגע חיי כלבים רבים. הם רק עוד מוצר בדרך לשלמות האנושית. אתמול היה ראיון על השימוש בדולפינים לאיתור מוקשים המלחמה נגד עיראק. נאמר שם שיחסית לכל שאר החיות שאנחנו אוכלים ומנצלים, כמה דולפינים זה ממש לא נורא. היום מבשרים לנו שימשיכו לחתוך כלבים בהמוניהם. אולי כדאי להפסיק להאזין לרדיו?

לפחות הדולפינים...

באמת אמורים להציל חיי אדם, באופן הכי ישיר שאפשר. זה שהם מסכנים את חייהם בדרך, זה עניין בעייתי ביותר, אבל המטרה הישירה כאן היא הצלת חיי אדם. במקרה הכלבים, אני רחוק מלהסכים עם הטוענים שהאימון עליהם יציל חיי אדם.

נ.ב.

מכיוון שגם הצבא העיראקי וארגוני הטרור משתמשים בחיות על מנת להשיג יתרון מסוים, אני לא בטוח שיש הרבה ברירה.

Neta558

New member
אפשר להתווכח על זה...

אני חושבת שקצת אירוני להגיד ששימוש בחיות במלחמה זה הצלת חיי אדם. אני לא חושבת שניתן לבטל את המוסר כי "הצד השני כבר עשה את זה". אבל..בוא נשאיר את השרשור הזה לכלבים, אחרת שוב ניצור פה פינג-פונג נצחי בינינו
(נפנג-פנג באיסיקיו)

k hut

New member
רק לידיעה כללית....../images/Emo19.gif

בהמון צבאות משתמשים בדולפינים וכלבי-ים, והדולפינים לא מסכנים את עצמם, יותר מצולל שמתקרב למוקש ימי ושומר מרחק גדול ממנו. לדולפין מחובר מכשיר על סנפיר הצד, והוא משמש להעברת הנתונים לספינה. הדולפין משתמש בסונאר הטבעי שלו לגילוי המוקש. הם מאומנים לשמור מרחק מהמוקש, כי אימון של דולפין כזה הוא ארוך וקשה, ולא מתכננים שהם יהרגו בזמן פעילות. מי שבאמת מסתכן בצבא הם הכלבים של עוקץ, שהולכים לפני הכח ומגלים מטענים. בלבנון יצא לי לראות (לצערי) גופה של אחד הכלבים שנהרגו בפעולה.

תודה שהארת את עינינו...

אם אין סיכון, הויכוח היחיד שאני רואה זה אם הניצול הזה בכלל הכרחי. במקרה הזה, אני לא בטוח שהתשובה שלילית. אסור להציל חיים של יצור אחד על חשבון חיים של יצור אחר, אבל אם אין סיכון חיים, לא בטוח בכלל שזה לא הכרחי.

yaeltal

New member
נניח שתתגייס לצבא ליחידה כמו עוקץ,

אתה תעדיף להתקדם בשטח ממולכד באופן אקראי בלי שום ידע על מיקום מוקשים? אולי עדיף לשלוח חייל אחד לפני הכוח, שרק הוא ייהרג ולא כל הכוח? וככה להתקדם ובכל משימה כזו לבחור קורבן אחר שיאתר את המוקשים בשביל השאר.. זה עדיף בעיניך?

אבל זה בערך מה שאומרים על ניסויים.

"מה, אתה מעדיף שאנשים ימותו ולא קופים?" כאן המצב הוא יותר מוחשי ופחות היפותטי, אבל זה אותו היגיון. אם עושים שימוש כזה, צריך לוודא שאין סיכון חיים ממשי (אם לכלבים אכן יש חושים שמרחיקים אותם ממוקשים בצורה טובה ואמינה, אז אין). השאלה היא אם שולחים כלבים בגלל חושיהם, או בגלל שהם כלבים ולא רוצים לסכן בני אדם.

yaeltal

New member
אני לא יודעת מספיק בשביל

לענות על השאלה הזו. נראה לי ששילוב של שתי הסיבות האלה מביא לשימוש בכלבים. אבל בכל אופן, גם אם החושים שלהם מסייעים להם, הסיכון לחייהם רחוק מלהיות מבוטל. אם כך, התשובה שלך היא שצריך להשתמש באנשים ולא בכלבים?

עדיף שבאף אחד מהם.

במכשירים אלקטרוניים, אם יש אפשרות, הכי מומלץ. ואם אין אפשרות, אז שינסו לפתח אחת. ברוב המקרים זה גם יותר אמין.

dylan

New member
אבל יותר יקר..

לכלב אין משפחה שצריך לתת לה הסברים ולשלם פיצויים..

yaeltal

New member
ברור שעדיף להשתמש במכשור

אלקטרוני. וגם משתמשים בו, אבל במידה מועטה יחסית, בגלל העלות שלו. "ואם אין אפשרות, אז שינסו לפתח אחת" - זו תשובה מתחמקת.. ומה תגיד להם בינתיים? לא לפעול ולחכות שיפתחו אפשרות כזו? השאלה עדיין נשארה ללא תשובה.

אם אין אפשרות...

ויש סיכון חיים, אז אין שום זכות להשתמש ביצורים חיים (בני אדם או כלבים) לצורך כך, בדיוק כמו שאין לצבא זכות להשתמש ב"נוהל שכן" כדי לשמור על חייליו. אם אין סיכון חיים אמיתי וחושי הכלבים יותר טובים ויכולים להציל חיים, אין לי יותר מדי בעייה עם זה, מכיוון שזוהי הצלת חיים.

ומה לגבי שיקולים כלכליים?

הרי כנראה שישנם מיכשורים אלקטרוניים יעילים הרבה יותר שאינם מסכנים חיים של אף אדם \ כלב \ דולפין, אבל בכל זאת בוחרים להשתמש באחד מהשניים האחרונים כי חייו "זולים" יותר ממיכשור אלקטרוני שעולה כסף רב... האם גם אז זה מוצדק להשתמש בכלבים?

yaeltal

New member
אם הבנתי אותך נכון

אתה אומר שאם הסיכון מתקיים רק עבור בני האדם ובכלל לא עבור הכלבים (בגלל החושים שלהם) אז זה בסדר להשתמש בהם. ואם יש סיכון גם לכלבים, אז אסור להשתמש בהם. השאלה היא מה עושים אז. במצב שבו אנו נמצאים היום זה בלתי אפשרי להשתמש תמיד במיכשור, כי השימוש בו הוא מאוד תדיר והעלות שלו יקרה. ברור שכולם היו מעדיפים להשתמש במיכשור. אבל אתה לא יכול לעצור עכשיו את הפעילות הצבאית עד שיימצא תקציב לזה (וגם עד שבכלל יימצא אישור לרעיון כזה של העדפת שימוש בטכנולוגיה על מנת לשמור על חיי הכלבים). אני מניחה שאתה לא רוצה שקבוצת חיילים שלמה תתקדם באיזור ממולכד בלי איזשהו ידע על מיקום מוקשים, כי אז מס' הנפגעים יהיה מן הסתם הרבה יותר גבוה. אם כך, מה תהיה הבחירה שלך בהתאם לתנאים הקיימים היום?

אני לא מדבר על הפסקת הפעילות...

כמובן שלא. אני מדבר על בחינה מחדש של השימוש בכלבים. האם משתמשים בהם רק כי הם כלבים, ומקריבים אותם בשביל שהחיילים לא יפגעו, או שמשתמשים בהם בשל חושיהם המחודדים, על מנת להציל חיים, עם מינימום סיכון? אינני יודע מספיק פרטים על הפעילות, כך שאני מתקשה להגיב. בכל מקרה, אנחנו מדברים על חלק די מצומצם של הפעילות, שבו אין מכשור אלקטרוני מתאים והאופציה היחידה כרגע היא שימוש בכלבים. אני לא חושב שיש הרבה מקומות כאלה.

yaeltal

New member
כמו שאמרתי קודם-

סביר להניח ששילוב של שני הדברים האלה מוביל לשימוש בהם.

אבל עצם העובדה...

שחיים של בע"ח שווים פחות ממיכשור אלקטרוני היא החולי והבעיה של הסוגייה הזאת... אם היינו חיים בחברה שמכבדת את זכויותיהם של בעלי החיים, אז היינו משקיעים כסף ומאמצים למיכשור אלקטרוני ולא משתמשים בהם.

yaeltal

New member
זה ברור, אבל לא על זה הויכוח..

הויכוח הוא עפ"י מה שקורה היום ובהתאם לאפשרויות שעומדות היום בפני הצבא והוא סביב השאלה האם צריך להעדיף חיים של אדם על אלו של כלב. ברור ששנינו היינו מעדיפים שלא ישתמשו גם בחיים של הכלב, אלא במיכשור, אבל לא זו השאלה..

Neta558

New member
הנה הידיעה מויינט

בג"ץ דחה את עתירת "תנו לחיות לחיות" נגד ניסויים שעושה הצבא בכלבים בג"ץ דחה את עתירת "תנו לחיות לחיות" נגד קצין הרפואה הראשי בצה"ל על השימוש בכלבים לצורך ניסויים רפואיים בבה"ד 10. קצין רפואה ראשי, תא"ל גיורא מרטינוביץ', אמר בתגובה כי "בית המשפט פסק היום שערך הצלת חיי אדם עולה על הדברים האחרים". לדבריו, "אנו מרוצים שבית המשפט העליון נתן לנו שוב את הכלים לממש את האחריות הכבדה של הכשרת רופאים". (אפרת וייס)

למעלה