וכמו תמיד - אני נאלץ לקחת אחריות
חבר'ה , אם היה פה עם מי ליצור קשר ... היה אפשר לחולל ניסים ונפלאות ! גם השיטה של הפלייאוף היא דפוקה ולגמרי לא לעניין ... אבל אתם יודעים מה - גם ככה הכל היה באווירה די שכונתית ועכשיו שאין שידורים בטלוויזיה אולי באמת זה לא כ"כ משנה ולאף אחד לא באמת איכפת . הליגה לא נכשלה , ממש לא ! הייתה רמה , מדים יפים , קבוצות שיכולות להתחרות ולנצח אתת את השנייה , פיצ'רים טובים חובטים ברמה ... שחקני שדה שיודעים to flash some leather . באמת חוויה ללכת למשחקים , רק היו יכולים לעשות פי אלף יותר בשיווק של הענף . במהלך החודשים הקרובים אנסה ליצור ברית בין ליגת הבייסבול ( והענף בכלל ) לבין ליגה חדשה לכדורסל הנשים שאני מקווה מאוד תקום בקרוב ( עם בעלות פרטית , פרנצ'ייזים , בלי האגודות האלה של היום , והכי חשוב - בלי איגוד הכדורסל וה"טובות" שלו ) . שתי הליגות האלה ייצגו תרבות ספורט בישראל .. חוויה לכל המשפחה , קצב אחר , בילוי , יריבות ספורטיבית בלי גזענות וירידה לפסים אלימים וכו' . לדעתי , וכתבתי את זה כבר בתגובות של וואלה ... המוצרים שמכרו במגרש היו מעולים - אבל המחירים לא לעניין ! 100 שקל לכובע , זה יותר מדי .. אני מאוד מצטער - באמת שכן . ואני חושב שהליגה הייתה צריכה לייצר הרבה כובעים וטי שרטים ולמכור אותם במחירים סבירים , שלא ע"מ לצאת ברווחים ( לא משמעותיים בכל אופן ) . מספיק בן אדם בא למגרש .. משלם על כניסה , פושט ( רגל ) על הבורגרס-בר היקרן ומוציא 250 שקל על המשפחה לשעתיים של בייסבול . האנשים הטובים שבאים ומביעים אמון בליגה עוד מתבקשים לתרום ל IBL ולשלם מחירים אסטרונומיים עבור פריטים שעוזרים לשווק ולפרסם את הליגה . הרי כל כובע שנקנה יסתובב וייראה ברחבי הארץ - וזה ייתן פופולאריות ולגיטימציה לליגה . שמעו , אם 100 שקל היה לא למטרת רווח ובאמת שזה הכי זול שהיו יכולים למכור , אז בסדר - כנראה שאין מה לעשות . אבל - זו לא הייתה ההרגשה ... יש מצב טוב שאם היו מייצרים 1500- 2000 כובעים לכל סוג ( והיו איזה 7-8 דגמים שונים , סה"כ 10 אלף - 15 אלף כובעים ) , וקובעים אסטרטגיה של מכירה בשביל לכסות על הייצור ( עם רווח מינימלי ביותר ) - היינו עדים להוזלה ניכרת במחירים .. ועלייה משמעותית בכמות הרוכשים ועל ידי כך , הפרסום לליגה כולה . פרסום וייחצון , זה מה שחסר לליגה כרגע ... ומוצרים זה משהו חשוב אבל אי אפשר לצפות שאנשים ישלמו את כל המשכורת שלהם בשביל להשיג memorbilia מליגה שרק התחילה . מספיק המייג'ורס עושקים אותנו - אבל שם הסמלים אומרים משהו . כאן , הם יותר צריכים את הקהל מאשר הוא צריך את הליגה ( לפחות לבינתיים - כי זה בהתחלה ) והיה מקום להיות יותר גמישים עם המחירים ולעשות את הכסף במקומות אחרים . בשום אופן אני לא בא בטענות לגבי הכרטיסים והמחירים . גם אם היו באים 50 אנשים למשחק ... חייבים להרגיל אנשים שלספורט מקצועי משלמים בשביל להכנס , ולא עושים טובה ( כמו שקורה בחלק מענפי הספורט בארץ כיום ) . הקבוצות יידעו לספק משחקים מעניינים - ולראות את החבר'ה האלה זורקים במהירויות האלה - ובכלל , הכישורים שמופגנים במשחק בייסבול ... זה משהו שאי אפשר לראות בשום מקום אחר - לא מהמרחק הזה בכל אופן ( ולא באלפי קילומטרים מכאן אם להסתכל על המובן הרחב יותר של המילה מרחק ) . ואני משוכנע - שיש Appeal לישראלים , גם כאלה שלא יודעים את ההבדל בין טאצ' דאון להום ראן או בין פיצ'ר לרוחמה אברהם ( לא יודע .. זה פשוט נשמע הזוי אך טוב ) . תביא אותם למשחק אחד... תסביר להם קצת מה קורה - הם יתלהבו . בדיוק מהסיבות שהוזכרו למעלה ... נכון , זה קצב קצת שונה - אבל הזדמנות ייחודית ליהנות ב Ballpark עם חברים , משפחה - משהו אחר ... נינוחות שזורה במהירות , כח , עוצמה ומחשבה . אנחנו אולי רגילים כבר לאנשים שזורקים ככה - אבל בשביל מישהו שלא מכיר ורגיל לאנשים שבקושי יודעים לעשות מסירות חצי מגרש עם יד אחת .. הצורה שבה כדור בייסבול טס , הן מהיד של המגיש/שחקנים והן מהאלה .. זה משהו מיוחד ותופס את תשומת הלב של אוהדים מתחילים . גם כל הקטע של העמדות במגרש , הבסיסים , הקאצ'ר , ההבדל בין שחקני ההגנה והכישורים הנדרשים לשחק במקומות השונים ... זה עושה את המשחק לכיף , מעין חווית לימוד מאתגרת , מהנה ומרעננת . מה גם שהקבוצות לבושות טוב - אין ספונסרים מעאפנים , אגודות מסריחות מפוליטיקה וקופים על הגב כמו איגוד הכדורסל או ההתאחדות לכדורגל שדואגים להביא 100 עבריינים כל משחק , ומשאירים בבית 5000 אוהדים פוטנציאליים . באמת , יש המון פוטנציאל לליגה ... רק צריך לשווק אותה נכון - ויש אלף ואחד גימיקים שיכולים לעבוד אם רק יתקבלו ההחלטות ויהיה רצון טוב לבצע אותם . בשביל שזה יקרה, הליגה תצטרך להקים משרד בארץ שעוסק בדיוק בתחומים האלה - והתוצאות יהיו מרשימות ביותר . אם יעבדו נכון בליגה... היא תהיה פופולארית מאוד כבר בשנת 2010 ( בתנאי שלא תסגר או תעבור לרשות ... כן ? ) . הרבה דברים צריכים לקרות בשביל שזה אכן יקרה , אבל מעבודה קשה אף אחד לא מת ... השאלה היא אם מישהו מוכן להסתכן ?