חדשות רעות מאד

חדשות רעות מאד

להלן העתק של התגובה שקיבלתי מייס על פניותיי "מר עתני שלום רב, קיבלתי בתודה את פנייתך, לידיעתך אנו מביאים את העונה האחרונה של פארסקייפ שוב, בשידור חוזר ולכן ה"קפיצה". לצערנו איננו מתכוונים לרכוש פרקים נוספים. המשך צפייה מהנה, אשמח לעמוד לשרותכם בכל עת הילה רייך פניות ציבור באנטרנט" צר לי חברים.. לא תהיה עונה רביעית בעברית.. לא דרך ייס בכל מקרה..

kelebrin

New member
אכן חדשות רעות ../images/Emo5.gif

כרגע אני בהחלט לא יודע אם יש לי איזושהי סיבה להשאר עם "יס". מה שמפריע לי הכי הרבה זה העובדה שכנראה בישראל לא נראה את העונה הרביעית, וזה מעציב אותי מאוד. אני מאוד מאוכזב מדרך התנהלותה של "יס" בעניין הזה, במיוחד העובדה שהם הרבה זמן השיבו לי בתשובות מעורפלות ולא ישירות. באמת שאין לי מילים בגלל ההלם מהידיעה הזו. כבר עכשיו אצטרך להתחיל לחסוך בשביל לקנות דיוידי של העונה הרביעית. חבל. באמת חבל. דרך אגב, אני מעוניין במנהל שותף לפורום בגלל שאעדר מפה עקב בגרויות. מישהו מעוניין בתפקיד?

לא יודע אם לצחוק או לבכות ../images/Emo4.gif

אין מה לעשות זה החיים.. אגב העונה הרביעית מתחילה לא משהו.. הבנתי (לא הורדתי עדיין כלום חוץ מהפרק הראשון) הבנתי שהוכנס פרח כלשהו שנחוץ לסקראנים כדי לחיות.. ועל זה יאמר.. מה ?!?!? ממתי הכותבים של פארסקייפ משתמשים בדאוסאקסמאכינה (פיתרון מחוץ למשוואה) מאזן הכוחות העדין וההרסני בין הסקארנים לפיסקיפרים היה כח מניע (כח מלחציים משהו) להרבה באלאגאן בגלל שהוא "בלתי פתיר".. בפישוט ברוטאלי משהו הסקראנים הם הכח הפיזי והפיסקיפרים הם הכח הערמומי.. והיופי של העונות עד הרביעית היה האיזון המושלם שהכותבים הצליחו להגיע אליו בין הכוחות האלה.. עכשיו כשמתווסף לסקראנים חיסרון כל כך קשה נשבר האיזון והמלחמה הקרה שלדעתי מאד נחוצה להנעת העלילה בפארסקייפ מתקרבת מאד אל מצב של מלחמה "חמה" ושבירת מאזן הכוחות.. אם כח חורי התולעת לא נחוץ לפיסקיפרים כדי לנצח את הסקראנים (אני מנחש מפה והלאה את העתיד מתוך המעט שאני יודע.. תקנו אותי אם וכשאני אטעה) אם כח חורי התולעת לא נחוץ לניצחון על הסקארנים אז איזה מוטיבציה יש להם לרדוף אחרי קרייטון מויה ושות' ? נקמה ? אגו ? שיעמום ? כשקרייס הלך אחרי הרגשות האלה הוא הפך לעריק.. מה נשתנה ? כלום.. ליתר דיוק עכשיו כשיש סיכוי לנצח את הסקראנים יש צורך בכל הכוחות האפשריים לנצל את הסיכוי.. ואין כוחות מיותרים לתפוס כמה אסירים בורחים חסרי תועלת.. או שטעיתי ויעילות היא לא המנגנון המניע של הפיסקיפרים.. אין מוטיבציה לרדוף אחרי מויה.. אין סיבה לחברי הצוות לא לחזור הביתה.. אין סיבה להמשיך את הסדרה.. היה "עולם מערכה" מושלם לדעתי לסדרה.. והוא נופץ.. וחבל.. וואי זה היה חתיכת אגב

kelebrin

New member
חתיכת אגב! (../images/Emo58.gif עונה 4...)

העונה הרביעית אכן לא מתחילה מי-יודע-מה אבל זה מ-א-ו-ד ישתנה בפרקים הבאים (למרות שבצפייה שנייה הפרק הראשון של העונה די נחמד). דבר שני- אני יכול לברבר על פוליטיקה בין-כוכבית בעולם של פארסקייפ שעות, אז אנסה לעשות את זה קצר ככל שאוכל- הפרח שהוזכר רק בשני הפרקים האחרונים של העונה הרביעית לא מחייה את הסקארנים אלא רק מגביר את הפעילות המוחית שלהם, ז"א הופך אותם ליותר חכמים. זו הסיבה שהם הפכו בזמן קצר יחסית לכח חזק בגלקסיה. בהחלט לא היה איזון בין הכוחות, הרי כפי שסקורפי מיודעינו אמר פעם, הסקארן מובילים על הפיסקיפרס ביחס של 10 ל-1. הסיבה היחידה שהסקארן לא תקפו עד כה הייתה האשליה של הפיסקיפרס בנוגע לנשק חורי התולעת שלהם (הם האכילו את הסקארן במידע מודיעיני שגוי, שאכן יש להם נשק כזה), אך גם אם היה לפ"ק את הנשק הזה, עדיין היה מצב של מלחמה קרה מאחר ולא רק שהפרח אינו דרוש באופן מיידי לחיי הסקארן, אלא גם יש להם מקורות אחרים (בלתי נדלים ומאוד מוגנים) מהפרח הזה. אחד מהמקורות האלה הוא כדוה"א, אבל זה כבר סיפור אחר. אוקי, עכשיו לסכם את כל מה שאמרתי- הפרח אינו פיתרון מחוץ למשוואה מכיוון ש- א. הם זקוקים לו אך חייהם לא תלויים בכך. ב. יש מקורות רבים לפרח והוא אינו נדיר. ג. מאזן הכוחות כולו נשען על האשליה שלפ"ק יש נשק חורי תולעת וכאשר הסקארן יגלו שאין להם רוב הסיכויים שתתחיל המלחמה והסקארן ינצחו, ולכן עדיין יש מוטיבציה גבוהה לרדוף אחרי מויה והצוות. ובאמת- "עולם המערכה" של פארסקייפ הוא מושלם ועדיין כך. וזהו. יצא קצת ארוך ממה שהתכוונתי אבל לא נורא.

זה בדיוק המאזן המושלם ../images/Emo13.gif

הערמומיות (שקר נשק חורי התולעת) אל מול הכח הפיזי (יחס של 10:1) לא ידעתי מה התפקיד של הפרח הזה.. חשבתי שהוא יותר נחוץ מזה.. אז לא חשוב
.. אבל עם הכח של נשק חורי תולעת לא תישמר המלחמה הקרה.. שמע כשאתה יכול להוריד דרדנוט בעזרת ספינה אחת קטנה יחס של 10:1 ממש לא מפחיד אותך.. תחשוב על יחס הפראולרים לדרדנוטים..
acceptable loss יקראו לזה בהיי קומנד
טוב הגיע הזמן לסקר.. מי עדיף כשליט היקום.. הסקארנים או הפיסקיפרים ? אני אישית הייתי מעדיף את המחתרת הנבארית.. אבל זה רק אני

kelebrin

New member
המחתרת הנאברית?

אבל... אבל... הם לא קונפורמים! חחח... אני אישית מעדיף את רייג'ל כשליט היקום. למה? כי יהיה מאוד קל לעשות מהפכה ולהשתלט על הכסא הקטן והמרחף שלו (כבר הזכרתי שאני קרוב שלו?). אבל בתכלס, שני הצדדים בהחלט לא טובים כשליטי היקום- הפ"ק יתנשאו על כולם, יכניסו אותם למאסר על לוויתן ויאסרו על כל הזדווגות בין פ"ק לגזעים אחרים, מה שלא יהיה נחמד. הם בכלל לא נחמדים, הפ"ק, אם תשאלו אותי (אבל מי שואל אותי?). הסקארנים יהיו אכזריים כלפי גזעים אחרים, הם יהיו חסרי רחמים ויקחו משאבים בכוח, כך שהם גם לא בדיוק הבחירה הראשונה שלי. אז המסקנה היא ששליט היקום יהיה רייג'ל, מהסיבות שהזכרתי כבר

המחתרת שולטת בכם.. מואהאהאהא !!!

אבל שניה ב"רצינות" אין מה לזלזל ברייג'ל.. יש לו כישרון מדהים במסע ומתן ומוח ערמומי מבריק.. אני מבין למה הוא דומינר.. וכמובן הכיסא הקטן והמרחף הוא בונוס
כשאני חושב על זה הפיסקיפרים מאד מאד מאד מאד מזכירים את הנאצים.. לפחות באידיאולוגיה המוצהרת.. אוף בגרות זה באמת מחלה מדבקת.. אתה קרוב של רייג'ל ?!?!?!? כיף לך.. אוף גם אני רוצה להפליץ הליום
אז יש ארבע אופציות לסקר "מי הוא שליט היקום האולטימטיבי" הפיסקיפרים..הסקארנים..המחתרת הנבארית..ורייג'ל ה16

kelebrin

New member
אתה מתחיל להשתלט על הפורום...

קודם טאגליינס ועכשיו גם סקר... ובאמת אי אפשר לזלזל ברייג'ל- יש לו שיניים חדות!

hostile takeover ../images/Emo13.gif

אני תורם את תרומתי הצנועה.. אין לי סבלנות לכתוב מאמרים אז לפחות זה
רייג'ל תחמן לא קטן (הפרק שבו נקבעת העסקה בין הצוות של מויה לבין סקורפיוס בבית הקפה היא דוגמא מצויינת) והוא יודע יפה מאד להפריד את העבודה מהרגש (מה שבעבודה יפיפיה של הכותבים גורם לא להסתיר את הרגש מאחורי חזות של שליט חזק וגאה.. רייג'ל לדעתי הוא אחת הדמויות הכי טובות בסדרה.. הוא וסטארק
) (אין לו בעיה לענות צ'ריד עד מוות במו ידיו [ב"מוסך" של פרלואו] אבל הוא גם מסוגל להעביר ע"י הבעת פנים פשוטה[לא פשוטה בכלל כשמדובר בבובה בלי נחיריים] את העצב שלו על גורלו של אילק או את ההערכה שלו לעצותיה של זאן.. אכן דמות מדהימה)

ואגב ברור ששניהם לא טובים ליקום

זה מה שעושה את השאלה הזאת כל כך טובה
אבל היי אם קרייטון לא מצא תשובה אז מה הסיכוי שלנו ?
(לדעתי הוא בחר בפיסקיפרים אבל זה רק על פי "אל גוב האריות 2" שהרי לפני שמויה נלכדת על ידי גברת גרייזה היקרה ג'ון מתחיל לעזור לקוקורה להגיע למשוואות הנכונות.. מצד שני הוא גם עוזר לו למחוק לעצמו את הזיכרון וסופו של הפרק ידוע פה לכולם ו"טיפה" סותר את דעתי - אבל אני עדיין חושב ככה)

neta18

New member
האם זה אומר ש...

הם לא ישדרו את הסדרה מהתחלה שוב?!

kelebrin

New member
לא, מצטער ../images/Emo10.gif

אין להם את הזכויות לעונות ראשונה ושנייה (אני חושב).

כללתי את השאלה הזאת במסר

ששלחתי להם ולא קיבלתי תשובה בתגובה שלהם.. אז שאלתי שוב.. ועדיין לא קיבלתי תשובה.. אעדכן (אם יהיה מה לעדכן) בהמשך..

למעלה