חדשות קטנות

OrEl74

Well-known member
מנהל
חדשות קטנות

הניקס קרובים לסיכום עם ג'ף הורנסק (ואף מילה על דיוויד בלאט)

ג'ף ואן גאנדי הסיר את מועמדותו מאימון הרוקטס וכרגע דאנטוני הוא המועמד המועדף על הנהלת הקבוצה.

פרנק ווגל זומן לפגישה באורלנדו.

פט ריילי אומר שהחתמה של וויטסייד נמצאת בראש סדר העדיפויות של ההיט.
אולי כדי שהם יתמקדו בוויד שרגע אחרי שהעונה נגמרה לא נשמע הכי משוכנע שהוא רוצה להישאר במיאמי.

פילדלפיה רומזים שהם נוטים לבחור בבן סימנס בבחירה הראשונה.

Nirwood

New member
זה אומר שבלאט חוזר לאירופה \ הולך להיות עוזר מאמן?

מדהים איך הוא מקבל אפס קרדיט מקבוצות הNBA.

כנראה ההצלחה של לו פוגעת מאוד במעמד של בלאט.

אם הקאבס לא היו טוחנים סוויפים, יש מצב טוב שבלאט כבר היה מוצא קבוצה.

זה לא קשור

זה שלברון דחף אותו מידי משחק וישב בכסא שלו בפסקי זמן נראה לי יותר השפיע...
קשה להם לקחת אותו ברצינות עכשיו

Nirwood

New member
לברון היה דושבג לאורך כל הקרירה שלו...

אולי עם בלאט זה הוקצן כי היה לו אפס קרדיט וכבוד אליו מהיום הראשון.

אבל אני עדיין חושב שאחת הסיבות העיקריות לכך שהמניה של בלאט צנחה, מקורה בעובדה שהקאבס נראים פשוט מפחידים מאז שינוי עמדת המאמן.

נכון להיום, היא הקבוצה הכי קטלנית בפלייאוף.

כמובן שאי אפשר להשוות בין המערב למזרח, אבל גם לתת סוויפים במזרח זה הישג לא מבוטל.

אם הקאבס יתקשו מול טורנטו (מה שלא נראה סביר), או יפסידו שוב לGS בגמר הNBA, זה יהיה יחסית "טוב" לבלאט.

השאלה אם זה כבר לא יהיה מאוחר מדי עבורו.

fatnoam

Active member
בלאט לא הוכיח שום דבר בשנה וחצי בקאבס

יתרה מזה - שחקנים שהיו באנקר אצלו כמו דלבדובה, שאמפרט ומוזגוב, רואים עכשיו נורא מעט דקות יחסית לתקופה איתו, והקבוצה יותר מצליחה בלעדיהם.
&nbsp
בליגה של כוכבים נורא קל לתת את הקרדיט על ההגעה לגמר בשנה שעברה ללברון, וזה גם מה שקרה כאן, כנראה אגב, בצדק.
&nbsp
אני מאוד אוהב את בלאט בתור בנאדם, אבל בתור מאמן הוא לא השאיר שום טביעת יד בקאבס, ולכן קבוצות לא לוקחות איתו צ'אנס. לדעתי הוא צריך ללכת ולהיות עוזר מאמן שם, באחת מקבוצות הצמרת, ולחכות להזדמנות שלו. כמו שמסינה עשה.

Roeiii1

New member
בלאט עשה דברים טובים אבל בארה"ב מתעלמים מזה

לא קל לנצח את גולדן סטייט,יותר מחצי מהקבוצות בשנתיים האחרונות לא הצליחו לעשות את זה
הוא הצליח בגמר לנצח 2 משחקים,בלי 2 מ3 הכוכבים הגדולים שלו

דיוויד בלאט שם יותר דגש על ההגנה,בגלל זה היו לו הרבה משחקים עם סקור נמוך כמו 96-88 שמעיד על משחק משעמם.
טיירון לו נותן לקבוצה שלו לרוץ,גם אם זה במחיר של לספוג 100 נק'.טורונטו קלעו 84 כי הם פשוט חלשים אבל גם אטלנטה בחלק מהמשחקים וגם דטרויט הצליחו להגיע ל100

מוזגוב נמצא בירידה רצינית העונה בכושר,לא חושב שזה משהו שקשור למאמן
לו עדיין משתף את דלבדובה,אבל זה נראה לך שהוא משחק פחות כי בזמן הזה בשנה הקודמת הוא שיחק קבוע בהרכב בגלל הפציעה של קיירי

השינוי היחיד בחמישייה היה שהוא הוציא את שאמפרט שהיה בעיקר שחקן הגנתי,והכניס את JR סמית , קליבלנד משחקים עם 4 שחקנים במגרש שאם אתה עוזב אותם חופשיים זה פשוט מתכון להפסד

+ תגובה

זה לא סוד שבלאט נכנס לסיטואציה שבלתי אפשרי להצליח בה,
אם אתה מנצח יזקפו זאת ללברון, אם אתה מפסיד יזקפו זאת (התקשורת) לדמות
הפחות מוכחת בליגה, שזה בלאט.
&nbsp
בקשר למה שקורה לקליבלנד בפלייאוף הנוכחי, צריך לקחת בחשבון שלושה גורמים:
1. דייויד בלאט השיג את רוב מאזן ה30-11 שלו בלי אירווינג, בלי שאמפרט, ובלי החיזוק המשמעותי של פריי, שלושה שחקנים שעושים את הקאבס לה-ר-ב-ה יותר טובה. טיירון לו מנגד קיבל סגל מלא ועשה רק 27-14.
&nbsp
2. בלאט בעונה שעברה הראה שהוא בונה את הקבוצה בעונה הרגילה ואז בפלייאוף כולם מגבירים אינטנסיביות בכמה מונים. אממה, הוא הצליח לגבור על שיקגו, מאץ' אפ שהוא חזק יותר מכל מאץ' אפ שהקאבס התמודדו מולו השנה, בלי לאב, ועם אירווינג שהיה בספק לכל משחק כשדלבדודבה הוא הסקורר השני בטיבו בקבוצה. מיותר לציין שכמו שאמרת הקאבס הגיעו מרחק 2 משחקים מאליפות, בלי לאב, בלי קיירי, ובלי פריי שהוא תוספת אדירה לספסל (קלע 7 שלשות במשחק אחד בסדרה מול אטלנטה).
&nbsp
3. התקשורת של לברון לו היא תקשורת של שחורים, סוג תקשורת שבה לברון באופן סופי קיבל בובה על חוט עם ידיים בכיסים עד כדי כך שהוא מרשה ללו "לנזוף בו" (עאלק). כי הרי אני בטוח שהסופר-אגו לברון, עם כל ה-13 שנה שלו בליגה ירשה לאיזשהו מאמן טירון שעדיין לא עשה שום דבר בקריירת האימון שלו לנזוף בו. כל ההצגה הזו שלברון מאפשר לטיירון לו לנזוף בו, ובמשך שנה וחצי מטפטף לשחקנים בחדר ההלבשה לתמוך בלו עשו את שלהם ועכשיו הקאבס שמחים, כי אין להם מאמן שלברון לא רוצה ושהם צריכים להקשיב לו למרות סירובו הברוטאלי של זה שרוצה להיות הכל בקליבלנד.
&nbsp
כל הסימנים מראים שלא משנה מה הקאבס יעשו השנה, אי אפשר לקחת שום קרדיט מבלאט, אפילו לא קרקס ה "תראו איזה נהדר לאב מאז שטיירון לו קיבל את המושכות", שלאורך כל הסידרה משחק בדיוק כמו ששיחק תחת בלאט, קולע בעיקר שלשות פנויות, מדי פעם מקבל כדור בפוסט, ומסיים כקלעי השלישי בטיבו בקבוצה במשך כל הסידרה. פושר ותו לא.
&nbsp
בלאט מאמן אנדרייטד מאוד.

rapgamer4ever

New member
זה רק אני או שתחלופת המאמנים העונה שוברת שיאים?

לפי הספירה שלי מתחילת העונה 12 קבוצות החליפו 13 מאמנים (יוסטון פעמיים). כלומר 40% מהליגה פיטרה מאמן העונה.
לא מדובר רק בנמושות, אפילו 25% מקבוצות הפלייאוף פיטרו את המאמן.
לי זה נראה שהליגה מתחלקת לשניים: בצד אחד מאמנים שיושבים מאוד חזק בקבוצה, עם חזון רב שנתי ולפעמים סמכויות ניהול. בצד השני דלת מסתובבת של מאמנים שרק לעיתים רחוקות יצליחו להחזיק מעמד יותר משנתיים-שלוש.

fatnoam

Active member
תופעה שמתרחשת בכל ענפי הספורט

למעשה ה-NBA זו אחת הליגות האחרונות שקלטו אותה לדעתי.
&nbsp
תראה את הפריימיר ליג באנגליה, לדוגמא. פעם היה לך את פרגוסון, ונגר וחבריהם שהיו עשור ומעלה בקבוצה, והיום כל המאמנים הרבה יותר חלשים מבחינת מעמד מול ההנהלה. גם ב-NBA פעם היו לך מאמנים להרבה זמן (פופ, סלואן ביוטה, ועוד), והיום זה כבר פחות. הבעלים רוצים הצלחה ומהר, ומי שלא מספק אותה - מאמן, שחקן, GM - מוחלף.

BeniTaz

New member
הטעות הכי גדולה של דיוויד בלאט

היתה השחיקה של הכוכבים הגדולים שנה שעברה בעונה הסדירה שבסופו של דבר עלתה להם ביוקר. אם אני לא טועה לברון, קיירי, וקווין לאב כיכבו בטופ 5 של השחקנים עם ממוצע הדקות הרב ביותר. אפשר להגיד שזו טעות של מאמן רוקי (למרות שאני בטוח שידע שזה לא טוב וקיבל עצות לשנות) אבל זו היתה טעות רצינית ביותר.

billc

New member
כולם שוכחים דבר אחד בסיסי

משרת העוזר מאמן הראשי בגולדן מתפנת אותתו (וולטון חתם בלייקרס)
יש אומרים שמצב הבריאותי של קר עדיין לא טוב ויכול להיות שהוא יצטרך עוד פסק זמן. ואם אני לא טועה אחד פלוס אחד שווה שניים

קר בזמנו דרש את בלאט, ובלאט בשניה האחרונה חתם בקלבלנד

OrEl74

Well-known member
מנהל
לא ראיתי דבר כזה אבל אם זה כן על הפרק

בלאט צריך להסתער על התפקיד הזה בלי לחשוב פעמיים.
כמו שזה נראה כרגע, זה הדרך היחידה שלו להישאר ב-NBA ולהיות עוזר מאמן בגולדן זה כנראה לא פחות טוב מלהיות מאמן ראשי בקבוצות אחרות.
&nbsp

rapgamer4ever

New member
מסכים איתך, עוזר מאמן בגולדן גם יעזור לרזומה

וגם יתרום לבלאט ידע ופרספקטיבה בתחום של תרבות ארגונית.
אפשר להוסיף שהמצב הבריאותי של סטיב קר רעוע, לא מן הנמנע שהוא יעדר גם בהמשך ויתן את המושכות לאחד העוזרים.

picki23

New member
הוא צריך לקחת עוזר בכל משרה שתתאפשר

אני חושב שבלאט צריך לספוג דינמיקות בין מאמנים לכוכבים ולהשיב את אמונם של הארגונים ב NBA בו וביכולות שלו לגלות גמישות ומנגד גם לעמוד על שלו.

Nirwood

New member
עוזר בקבוצה קטנה לא יקדם אותו לשום מקום

עדיף לו כבר לקחת קבוצת פאר באירופה.

picki23

New member
אתם לא מבינים את התדמית של מאמן אירופאי

ב NBA .
&nbsp
הוא כבר עשה את המעבר הזה ובעיני הארגונים ב NBA הוא נכשל. אין שום סיבה שהוא יעשה את המעבר הזה שוב בעוד כמה שנים ויקבל את האמון שקיבל בפעם הראשונה.
&nbsp
"אי שפיות זה לעשות אותו דבר פעם אחר פעם ולצפות לתוצאות שונות"
&nbsp
לאנשים קשה להבין את זה אבל לבלאט יש מה להוכיח ואת הרכבת של הסיבוב הזה הוא פספס. הסיכוי שיקבל משרה בNBA אחרי קדנציה מצליחה בברצלונה קטן יותר מהסיכוי שיקבל משרה ב NBA אחרי משרת עוזר מאמן בקבוצת NBA (אם להחליף מאמן שפוטר/ לייבא תרבות כדורסל מצליחה מארגון אחד לאחר)

Nirwood

New member
מסינה הגיע לס"א אחרי קרירה מרשימה באירופה

ס"א נחשבה באותה תקופה לקבוצה אגדית.

אני לא חושב שהקרירה של בלאט מרוסקת, זה לא שהוא נכשל עם הקאבס.

להגיע לגמר NBA בעונה הראשונה עם קבוצה פצועה בלי כוכבים, ולהפסיד בסדרה צמודה יחסית נגד GS זה לא בושה, כנ"ל בכך שהוא פוטר כאשר קבוצתו מובילה את המזרח בפער גדול.

אם הוא לא היה מגיע לגמר הNBA זה היה כישלון, לדעתי בלאט העונה גם היה מגיע לגמר הNBA ואולי אפילו היה לוקח את האליפות.

אני חושב שהעובדה שאף קבוצת NBA עדיין לא החתימה אותו נובעת מהשמרנות האמריקאית הטיפוסית, והעובדה שעדיין קשה להם לעכל מאמן אירופאי.

מצד שני, יכול להיות שבלאט גם סירב להצעות מקבוצות אחרות (נטס?) לתפקיד מאמן ראשי \ עוזר, כי הוא הימר על זה שבסופו של דבר ג'קסון ידלק לו על התחת וייתן לו את המפתחות.

picki23

New member
לא אמרתי שהוא נכשל

אמרתי שבעיני ארגונים הוא נכשל. הסיבה היא שארגונים נותנים המון ריספקט למערכת יחסים בין כוכב למאמן והשאיפה של רוב הקבוצות היא לבנות סביב כוכבים וזאת ליגה של שחקנים. בגלל זה דוק ריברס כל כך מצליח לדוגמא וזאת חרף העובדה שההגנה שלו בבוסטון הייתה בזכות תום תיבודו וההתקפה שלו בקליפרס נוצרה ע"י אלווין ג'נטרי (שאח"כ עזב לגולדן סטייט וגם יצר שם את ההתקפה), למעשה דוק ריברס פשוט נותן להם מוטיבציה ומנהל את המשחק ברגע האמת אבל מבחינה רעיונית הוא שם כי הקשר שלו עם השחקנים הוא מהטובים ב NBA. אפשר לראות את הדמיון הזה גם אצל סטיב קר (למרות שהוא גם מאד חכם בפני עצמו).
&nbsp
לגבי מסינה, שים לב שהוא הגיע כעוזר מאמן בכל הפעמים. הוא עדיין לא אימן בתור מאמן ראשי ולכן הדוגמא הזו לא שווה כלום מכיוון שבלאט יכול להיות עוזר בNBA בקבוצה טובה כבר עכשיו, או ללמוד דברים (ויש מה ללמוד, במיוחד ביחס לתקשורת) גם בקבוצות פחות טובות. אם הוא ישים את האגו בצד ולא יתייחס ליוקרת משרת המאמן הראשי, הוא יזכה להערכה רבה ויקבל את הרספקט אח"כ.

למעלה