מבחינת הגשה
אני לא כל כך מתמצא בנושאים שהועלו בקשר לעריכה ולכן אני מתייחס רק להקראת המהדורה. הקראת החדשות של גלצ על ידי קריינים מן השורה שאינם קרייני חדשות גורמות לכך שהמהדורה נשמעת מרושלת. אני ממש לא מסכים עם תורנית מדרגות שזה "הגשה חצופה עם קצת טעויות". בחדשות אני לא רוצה חוצפה. חדשות היא רצועה חוץ-שידורית. היא לא חלק מהשידורים. ואני רוצה שם הגשה רהוטה ומדוייקת. זה חדשות שלא פעם מכילות דיווח על ארועים קריטיים. אין שום מקום לפשרות כאן. אני לא רוצה הגשת חדשות מפי מישהו שסתם מקבל דף ואחרי זה רץ להכין את התכנית שלו אלא ממישהו שהיה כל כך משועמם במהלך השעה בין מהדורה למהדורה שבזמן הזה הלך לבדוק אם מבטאים פפואה במלרע או במלעיל וגם באותה הזדמנות מציץ קצת באינטרנט לראות מה זה בכלל פפואה כדי להיות יותר מחובר לטקסט שהוא קורא. וגם אם אף אחד מהקריינים של החדשות בעולם לא עושה את זה... אני רוצה שלפחות זה יישמע כאילו שהם כן. שמעתי לאחרונה כמה קריינים יותר טובים בהקראת המהדורות של גלצ אבל באופן כללי - רמת הגשת החדשות בתחנה הצבאית הוא בלתי נסבל. לגבי חדשות עשר - רמת הגשה סבירה מאד. אני מסכים שהפתיח של יעקב אילון אכן מעורר ציפיות שלא תמיד מתגשמות אבל עדין הקריינים שם עוברים את המינימום הנדרש. לגבי הפילר כתבתי מיליון פעם ואני יודע שאני בדעת יחיד כאן אבל לא התרגלתי לפילר, אני לעולם לא אתרגל לפילר ואני לא רוצה פילר. פילר מעורר תחושה של מבזק קצרצר שמישהו עומד מעליו עם סטופר כי הקצבנו לכם בדיוק 20 שניות אז יאללא מהר מהר שחס וחלילה לא יעצור את הזרימה של השידור. אני לא רוצה סטופר. אם יש למישהו משהו חשוב לעדכן אותי שיעשה את זה לאט בנינוחות ובלי מאכלת של פילר שתלויה מעליו ודוחפת אותו לסיים. אני מסכים מאד עם ידידי יוסי אליעזר - חדשות עשר צריכים להוציא חדשות כל שעה אבל התחנות השונות צריכות להשמיע אותן אך ורק בין תכנית לתכנית ולא כל שעה. בצורה כזאת, כשזה בין שתי תכניות - אין בעיה עם חמש דקות יותר "ממלכתיות" ויותר "כבדות" של חדשות ואז ניתן גם לווצר על הפילר. אני פשוט מתעב את הפילר שלהם וכן, אני יודע שזה מקובל בלא מעט מקומות בעולם אבל כשמודיעים לי על מלאך בשם מעיין ספיר שנרצח בידי חלאת אדם בן 16 - אני רוצה לשמוע את קולו הרועם של הקריין בלי שום אומצה אומצה ברקע. גועל נפש לשמו הפילר הזה. על החדשות של קול ישראל נאמר כבר הכל. הריש מיותרת שם לחלוטין, עם כל הכבוד למסורת אפשר לותר עליה. היא כבר לא מוסיפה ויש מספיק קריינים שיכולים לקרוא בצורה ממלכתית בלי לרשרש כל הזמן עם הרררייש. החדשות שם נמצאות בתקופה של מעבר, לאחר פרישה של כמה קרייני חדשות ותיקים. מלאכי עדין מחזיק את כולם על האצבע הקטנה. ויש עוד כמה ותיקים טובים. את דן כנר, ויסלח לי נועם פורר, הייתי מעיף מהקראת חדשות כמה שיותר מהר כי האינטונציה המתנגנת שלו לא מתאימה לתוכן החדשותי. אבל השאלה הגדולה - מי יהיה שם כדי להחליף את הותיקים. את זה נדע כנראה רק בעוד כמה שנים ויש לי תחושה לא נוחה שהמהדורה של קול ישראל הולכת לאבד קצת מיוקרתה במידה ולא ימצאו הכוחות החדשים והמתאימים. לסיכום - המהדורה החלומית שלי היא שילוב בין גובה העיניים של קרייני קול ישראל לבין הממלכתיות של קול ישראל נטולי הפילרים והפירוטכניקה. כל זמן שהפילר ממשיך לעצבן לי את האוזניים אני עם קול ישראל אבל אם תחול שם ירידה ברמת הקריינות אז אני בצרות...