חדשות סוסיתא

חדשות סוסיתא

שלום לכולם! בשעה טובה יש באתר של סוסיתא שירים להורדה. נשמח לשמוע תגובות בפורום שבאתר. כמו כן נשמח לראות את כולם בהופעות הלהקה הבאות, ביום חמישי 14.8.03 ב-22:00 בצוללת הצהובה בירושלים, ולאחר מכן ב-17.8.03 ב-22:00 בבארבי ת"א.

cut2

New member
יש אלוהים!

סוף סוף, אחרי כל כך הרבה זמן של ציפיה... קודם כל - כל הכבוד לכולכם. וגם מזל טוב, כמובן. השיטה של פרסום חומר מוקלט באינטרנט היא נהדרת לדעתי - זה עשוי למשוך הרבה קהל להופעות, וזה פשוט כיף בשבילנו, המאזינים. בינתיים הורדתי את שלושת הקטעים וכרגע מתנגן כאן דבקה. ואולי אפשר לדעת עוד כמה פרטים - הקלטה ביתית או אולפנית? והאם יש עוד חומר במגירה שמחכה לעלות לסרברים (*שיעול* צו 7 *שיעול*)? ו...אני לא רוצה לקלקל את השמחה, אבל רק דבר קטנטן... יכול להיות שיש מקום לשפר את טייק-י השירה של מירון. הוא לא נשמע נלהב כל כך, ולפעמים הוא לא מדייק בפיץ'. בכל אופן, זה די מינורי - ח"ח גדול ובהצלחה! מקווה להיות ב17.8 בבארבי.

orbiti

New member
איזה יופי!

עדיין לא שמעתי הכל, אבל את הקטעים אני כבר מכיר מההופעות ומהבוטלג הפיראטי שלי. הביצועים מצוינים, למרות שחסרה להם מעט מהאנרגיה החיה שהיתה בהופעות. בכל מקרה, כולנו מחכים כבר להקלטות של הקטעים השאפתניים יותר שלכם, כמו "עדרים" ו"צב 7".

elad2040

New member
פעם ראשונה שאני שומע את סוסיתא

נהדר! זה הדבר הטוב ביותר ששמעתי יוצא מסצינת הפרוג הקטנה שלנו עד עכשיו. פלוס רציני יש מהעובדה שלא מתכחשים למקורות הישראליים. חיזקו ואימצו!

HelterSkelter1

New member
פעם ראשונה שאני נוהג בסוסיתא

והנהיגה מעולה!
השירים באתר נשמעים ממש טוב, מעין שילוב שכזה בין מתי כספי, קצת אחרת וששת, עם השפעות שונות מהרכבים מחו"ל. בהחלט הפתעה מרעננת, ואולי גם נגיע להופעה בבארבי? מי יודע?

מורנא007

New member
סוסיתא

התרשמתי לטובה מהקטעים שיש באתר. פלוק - רוק מתקדם ישראלי במיטבו
אני מקווה שתמלאו לא רק את הצוללת הצהובה, אלא גם את תיאטרון ירושלים או אפילו את בניני האומה.

Yudokolis

New member
ורק אני

חושב, על סמך האזנות ראשונות, שהקטע "דבקה" הוא יותר פלגיאט מאשר מחווה ל"דבקה" של ששת? טוב, נראה בהופעה בת"א במה מדובר.

HelterSkelter1

New member
לדעתי זה טיפה מוגזם

לקרוא לזה פלגיאט... מכמה סיבות: א. הקטע של ששת הוא כעיקרון לחן עממי, שעובד על ידי הלהקה כמובן, אז הוא בכל זאת לא לגמרי מקורי של הלהקה. ב. הקטע של סוסיתא דומה ברעיונות שבו לזה של ששת, אבל התוצאה הסופית לא זהה עד כדי כך. ג. הלהקה הצהירה על זיקתה לפרוג הישראלי של שנות השבעים, דבר שעושה את הרושם של יותר מחווה מאשר גניבה.

yehuda kotton

New member
לא רק, אבל...

אני גם היתי בתחושה דומה, גם בהופעה, כמעט כל שיר הזכיר לי מאוד במידה זו או אחרת דברים מוכרים. ששת, מתי כספי, כוורת... ועוד הרבה דברים שלא זכורים לי, לפעמים יותר קרוב לקאבר ממחוה. בד"כ אני מאוד ביקורתי כלפי דברים כאלה אבל במקרה של סוסיתה זה ממש לא הפריע כי זה נעשה בכל כך הרבה חן ואהבה לחומר. אולי מקוריות זה לא הצד החזק שלהם אבל בכל זאת יש בהם הרבה רעננות, זה במיוחד עובר בהופעה.

cut2

New member
אני לא מבין

באמת שאני מתקשה להבין מה לא מקורי בחומר *הזה* של סוסיתא (אני מניח שעל צו 7 לאף אחד לא תהיה מילה רעה בנוגע למקוריות
). המהלכים ההרמונים? ההגשה? התחושה? המלודיות? בכנות, אני לא מוצא כאן שום זיקה לששת וכספי (וכוורת?!) שחורגת מגבול ההשפעה. מה, בגלל שבדבקה יש קטע סמי-אקפלה, זה פליגאט ל'מקור' של ששת? זה נכון בדיוק כמו הקביעה שכל להקה ששרה בשלוש קולות פוליפונים היא חקיינית ג'נטל ג'איינט; הטקסטורה, המצלול, ולעיתים ההגשה, לא הם הגורמים שקובעים את מידת המקוריות של החומר המוזיקלי. אלו הלחנים שעושים את ההבדל (קופירייטינג?). לא, אני לא מעוניין להיות קטנוני, אני שואל ברצינות. ולא, אני לא מקורב לסוסיתא
.

yehuda kotton

New member
טוב

קודם כל אני חייב להזכיר שוב שאני אוהב את סוסיתא, ההופעה שלהם היתה ההופעה שהכי נהנתי ממנה מכל ההופעות שראיתי בחודשים האחרונים ולדעתי נדב ורון מאוד מוכשרים (והם גם אנשים מאוד חביבים). בנוסף ציינתי שמקוריות זה אולי לא הצד החזק ביותר שלהם, אבל אולי הייתי צריך להבהיר שאני לא רואה שם פלגיאט. לדעתי יש עדיין מרחק רב מהשפעה לפלגיאט. לא הזכרתי את המילה בהקשר של סוסיתא ואני גם לא חושב כך. אני קצת ארחיב על מה שכתבתי קודם. לאורך כל ההופעה של סוסיתא היתה לי תחושה ש"כאן כבר היינו", דהיינו ששמעתי את הדברים האלה קודם. זאת לא אומרת שספציפית התווים נלקחו ישירות ממקומות אחרים אבל כמעט כל מה שמסביב נלקח ישירות מדברים מוכרים משנות ה-70. אני רואה אותם בתור להקת מחוה למוסיקה של התקופה ההיא והם מצליחים לשחזר את האוירה בצורה ראויה לציון (בין אם הם התכוונו לכך או לאו) אבל זה חורג בהרבה מהשפעה, זה יותר מעין שחזור. שוב, המילה פלגיאט לא רלוונטית כאן אבל גם המילה מקוריות לא במיוחד קשורה. המהלכים ההרמוניים, ההגשה, התחושה, המלודיות, העיבודים, התזמורים - בכולם יש תחושה חזקה של דז'ה-וו. זה כן חורג בהרבה מהשפעה, זה נסיון שחזור (מוצלח ביותר). כל האמור תקף גם לגבי "צו 7" (אם אנחנו חושבים על אותו שיר). הקשבתי לו שוב והוא שיר מצוין שמולחן בקפידה ובכשרון רב. לדעתי הוא לא נופל מהקטעים הכי טובים של ששת או הלקות מהתקופה, אבל הוא נשמע "מוכר". מנגינת החלילי ב-7 בהתחלה נשמעת בול מנגינה של שם-טוב לוי וגם מנוגנת בסגנון שלו, כששמעתי את זה הייתי משוכנע שזה שיר של לוי. העיבודים גם מזכירים נשכחות...הכל. הקטע האנרגטי באמצע הוא מהלך קרימזוני שחוק. הקטע בסאונד פנדר רודס עם חליל אני בהחלט שמעתי באיזשו מקום. לקראת סוף הקטע ה"רועש" ההרמוניות הקולות הן לוי/גרוניך. הכוונה שלי ברורה. שם-טוב לוי, גרוניך ויתר החבורה הזאת בשנות ה-70 לקחו חומרים ישראליים - נרדי, ארגוב (סשה), עירבבו עם אלמנטים באלקאנים, קלאסיים, פרוגיים וכו ויצרו איזה משהו מקורי = מקוריות. סוסיתה לקחו את הסגנון הזה ושחזרו אותו בצורה מרשימה, עם שירים חדשים ומצוינים אבל לכל אחד מהם אפשר למצוא מקבילה דומה מאוד מ"אז". זה מרשים וכייפי אבל אין בזה הרבה מקוריות.

תגובה של נדב מסוסיתא

יודה, נורא הרשים אותי רוחב היריעה של הניתוח שלך אז אני אגיב בכמה הירהורים: את דבקה כתבתי כשהתגלגל אצלי רעיון של להקים את מה שנהיה אח"כ סוסיתא מתוך רצון מכוון ליצור בתחילת מופע קונוטציות ברורות לתקופה מסוימת, כמו מין תכנון של סצינה מהצגה כשהמאזין לאט לאט נעטף בצלילים שמוכרים לו מאיפושהו. כזאת "הצהרת כוונות". מעבר לזה אני חושב שסוסיתא פשוט עושה מה שהיא עושה לא כמחווה או חיקוי אלא כמעין המשך של משהו שהוא מפה, ולא תמו כל פלאיו. בשנים האחרונות פגשתי הרבה אנשים צעירים ומוכשרים שהשמיעו לי שירים שלהם. אפשר על כל אחד מהשירים האלו להדביק את השם של מתי כספי או של שם טוב לוי , אבל אפשר גם פשוט להבין שיש פה דור שעושה _מוסיקה ישראלית_ טובה ואינשאללה הוא יגיע לכמה שיותר אוזניים.

Yudokolis

New member
מקורי וחבורתו

בוא נאמר ככה: לעשות קטע רוק עם א-קאפלה זה סבבה. לעשות עיבוד מודרני לדבקה זה גם סבבה. אבל לעשות עיבוד מודרני רוקי לדבקה עם קטע א-קאפלה בתוכו זה פשוט לקחת קונספט מקורי של מישהו אחר ולמחזר אותו. בכשרון רב, אבל זה עדיין מיחזור. ולעזאזל, אפילו האקורדים הראשונים זהים, ואופן ההגשה עם הכניסה של הפסנתר והחליל ה... שם-טוב-לוייי הזה... זה מאוד יפה, אבל מקוריות אין כאן. אולי הנוכחות של אגרול ודן קרפמן בלהקה גרמה לה להתבלבל ולחשוב לרגע שהיא להקת קאברים...
ואני מערער לחלוטין על הקביעה התמוהה שלך שאלו לא הטקסטורה, המצלול וההגשה שקובעים את מידת המקוריות של החומר המוזיקלי. יחד עם הלחנים, זה ברור, אך מקומם של השאר לא נפקד. זה מאוד קל, למשל, לעשות שירים עם לחנים מקוריים שישמעו כמו השירים של קרימזון ב-Discipline. צריך קצת לשחזר את הסאונד של הגיטרות והתופים, לקלוט את הגישה ליצירת הטקסטורות של הגיטרות, וזהו. מקורי ככל שלחן של שיר כזה יהיה - זה עדיין יהיה חיקוי. ובמקרה שלנו עם "דבקה", אפילו הלחן אינו מקורי, מה שעוזר להטות את כף המאזניים לחובת סוסיתא. בכל מקרה, אני מחכה לראות איך הקטע עובר בהופעה חיה, וכחלק ממכלול. אולי אני אשנה את דעתי לגמרי. וכן, אני דווקא כן מקורב לסוסיתא. טיפה

orbiti

New member
אמרת כמה דברים מוזרים כאן

הוקלטו בעולם אלפי אלבומי ג'אז עם סאונד וסגנון הגשה דומים בצורה קיצונית, אתה רוצה להגיד שכולם הם בעצם חיקוי? יש תקופות שלמות במוזיקה הקלאסית שמבוססות על תזמור, הרמוניה ומבנים מקובעים ומאד קלים לזיהוי, אבל אם תתחיל להגדיר את כל המלחינים הקלאסיים כחקיינים לא תצא מזה. אני חושב שאם להקה תעתיק במדוייק את הסאונד של קרימזון מדיסיפלין, אבל תכתוב לחנים מקוריים וטובים משלה זה לא יישמע *בכלל* כמו חיקוי, אלא אם כן הם גם 'יישאלו' דברים ריתמיים, הרמוניים ומלודיים דומים מדי. באלבום Beat של קרימזון, לדוגמא, יש הרבה קטעים בהם קרימזון עשו אותו דבר: לקחו מעצמם רעיונות, אבל לא הוסיפו לחנים מעניינים, ולכן האלבום נכשל. אני חושב שהשימוש בסאונד, הגשה ותזמור הם דברים שקשורים יותר להגדרת סגנון, ואין שום קשר בינם לבין מקוריות הלחן. לגבי סוסיתא, העניין הוא שהם לוקחים את כל המערכת מהסאונד של שנות ה70 בישראל - הגשה וסאונד, אבל גם קצב, הרמוניה, ביצוע ומלודיה. אני מרגיש שהקטעים של סוסיתא כתובים מספיק במקוריות כדי להיחשב 'כתיבה בסגנון' ולא פלגיאט, בדיוק כפי שהקטע Bridge של אבנר קנר הוא קטע שכתוב בסגנון ג'נטל ג'איינט, והרבה קטעים של מתי כספי הם 'כתיבה בסגנון' ז'ובים (מוזיקאי ברזילאי). אני גם לא חושב שהסגנונות האלה מוצו בכלל - ששת וקצת אחרת הוציאו סה"כ אלבום אחד כל אחת, והאלבומים שלהן נחשבים לזניחים למדי בהסתכלות כוללת על המוזיקה שנעשתה בארץ עד היום.

Yudokolis

New member
בלי שום קשר לסוסיתא

תיכנס לאתר של להקת The Watch האיטלקית. תיכנס לדיסקוגרפיה שלהם, תוריד Mp3ים ותגיד לי מה אתה חושב. לא שמעתי את מה שיש להם באתר, אך יצא לי לראות אותם בהופעה. הם יותר ג'נסיס מג'נסיס. לחנים מקוריים - אבל ג'נסיסיים. עיבודים יפים - אבל ג'נסיסיים. נגינה סבבה - וג'נסיסית. סולן כריזמטי וצבעוני - ופיטר גבריאלי לחלוטין. אין שם שום דבר שאפשר לקרוא לו פלגיאט, אז בוא נעזוב את המילה הזו. אבל הנקודה היא שגם אין שם שום דבר באמת מקורי. כל הלחנים אולי נכתבו על ידם - אבל אין בהם כנות אומנותית. כל הלהקה הזו באה בגישה של "בואו ננסה להישמע כמו ג'נסיס". הם להקת חיקוי. זה נחמד, באמת, אבל זה במשקל נוצה. עכשיו, אם נחזור לסוסיתא, הבעיה שלי היא כפולה: ראשית, בניגוד למה שכתבת, "דבקה" לא נשמע כמו "שיר בסגנון של ששת". הוא נשמע כמו "השיר 'דבקה' של ששת" באופן הכי ספציפי שיכול להיות. שנית, כמו במקרה של The Watch, להקה ששמה לעצמה למטרה מוצהרת להישמע כמו להקות שקדמו לה זה לא דבר שאני מעריך במיוחד. אני יכול להנות מזה, ללא ספק, בעיקר מאחר ואני אוהב את ששת הרבה יותר משאני אוהב את ג'נסיס
, אבל אם לא יהיה שם משהו שמושך קדימה, זה יהיה סתמי בסופו של דבר. פה גם נעוץ ההבדל מ-"Bridge" של קנר - ראשית Bridge לא קורץ לקטע ספציפי של ג'יאנט אלא לסגנון שלהם באופן כללי, ושנית זהו קטע אחד, שדווקא מתבלט במכלול יצירתו של קנר, שרובו ממש לא נשמע כמו הלחנה בסגנון ג'יאנט, בטח שלא ברמה כה בוטה. ושוב - חשוב לי לציין שאני עוד לא מכיר את סוסיתא, ושאני מדבר כאן יותר על עניין עקרוני. מאוד יכול להיות (וכך אני מקווה) שכשהשירים של סוסיתא יבואו כחלק ממכלול ועם אנרגיות של הופעה חיה אני אשמע בהם משהו אחר שלא שמעתי במה שהם העלו לרשת, שלדעתי לא עושה להם שירות טוב. ובהזדמנות זו - סליחה מראש על כך שלא תהיה לי הזדמנות לכתוב כאן את רשמיי מההופעה הערב, עקב נסיעה.

למעלה