חדשות נפלאות!

nikit1

New member
חדשות נפלאות! ../images/Emo6.gif

היום קיבלנו את תוצאות המעבדה של ניקיטה- והן שליליות, היא לא נגועה בתולעת הפארק! אמנם עדיין צריך לטייל עם מחסום
אבל העיקר הבריאות! תודה לפורום על העצות בעניין, עזרתם מאד.

שרית(^_^)

New member
אני נורא שמחה בשבילכן !! אבל...

אני לא יודעת את הרקע של הסיפור עם ניקיטה, ולכן יכול להיות שמה שאני אכתוב ממש לא יהיה רלוונטי ואני ממש לא רוצה סתם להדאיג אותך... אבל ליתר ביטחון חשבתי שכדאי שאני אספר לך... לפני משהו כמו שנתיים לסאקי התחילו פתאום שלשולים והקאות והרגשה כללית רעה. לקחנו אותה לוטרינר והוא לקח לה בדיקות דם ובדיקות צואה. באף אחת מהן לא התגלה שום סימן לתולעת הפארק, למרות שהוטרינר חשד שזו אפשרות סבירה. אחרי שההקאות והשילשולים נמשכו כשבועיים, והאנטיביוטיקה שהוא נתן לא עזרה, הוטרינר החליט לעשות לה בדיקת גסטרוסקופיה. זהו צינור די ארוך שבקצהו יש מצלמה קטנה שמכניסים לקיבה דרך הפה (בהרדמה כללית, כמובן). את מה שהמצלמה מצלמת רואים על מסך בזמן שהיא "מטיילת" מהושט עד הקיבה. כשהמצלמה עברה את הושט לכוון הקיבה, ראינו (הייתי כמובן נוכחת בבדיקה) פתאום 2 גרנולומות די גדולות: אחת על הושט ואחת על דופן הכניסה לקיבה. הגרנולומות הן "הקינים" שהתולעת בונה. הן נראות כמו "חצ´קונים" די גדולים עם ראש אדום, ואפשר לזהות אותן די בקלות... הוטרינר הסביר לי שאלה גרנולומות של תולעת הפארק, ושבהן היא מטילה את ביציה. נכנסתי להיסטריה ולא הבנתי איך יכול להיות שבבדיקת הצואה לא גילו כלום, ובנתיים עברו יותר משבועיים, שבהן אולי נגרם נזק בלתי הפיך לסאקי. הוא הסביר לי שגילוי הביצים בבדיקת צואה תלוי במחזור ההטלה של התולעת, ולכן יש סיכוי די גדול לפספס. הוא מיד התחיל טיפול של זריקת דקטומקס כל יום במשך שבועיים, ואח"כ עוד זריקה שבועית במשך חודשיים. חוץ מזה הוא נתן לי מעין סירופ (שנקרא אייבומק) שממנו הייתי צריכה לתת לסאקי 10 טיפות כל יום עם האוכל כל יום במשך חודש. בתום הטיפול, שבמהלכו הפסיקו השילשולים וההקאות, הוא חזר על בדיקת הגסטרוסקופיה. הפעם הגרנולומות כמעט ונעלמו לגמרי. נשארה רק צלקת קטנה, אבל הוא הסביר לי שברגע שהגרנולומה נעלמת זה אומר שהתולעת חוסלה. מאז הוא המליץ להמשיך לתת לסאקי את זריקת המניעה לתולעת (זו שניתנת בד"כ פעם בשלושה חודשים) כל חודש למשך כל החיים, וכך אנחנו עושים מאז. מצבה של סאקי מצויין (חוץ מכל מיני בעיות אחרות, שעליהן אני אולי אספר בהזדמנות אחרת). הוטרינר הסביר לנו שלמרות האיחור, תפסנו את התולעת ממש בזמן, לפני שהיא הגיעה לאבי העורקים, שמשם הדרך חזרה היא כמעט אבודה... לכן... אם מצבה של ניקיטה לא השתפר (אני לא יודעת את תחילת הסיפור ומה היו הסימפטומים עד עכשיו) אני ממליצה לך לחזור על בדיקת הצואה שוב בעוד שבוע, ליתר ביטחון. אם גם בבדיקה השנייה לא יגלו כלום, והמצב עדיין לא טוב, כדאי אולי לשקול גם בדיקת גסטרוסקופיה. אני נורא נורא מצטערת אם סתם הדאגתי אותך לשוא והרסתי לך את השמחה של תוצאות הבדיקה השליליות, אבל שוב, חשבתי שאולי כדאי שתדעי בכל זאת. המון בריאות, בהצלחה ונשיקות לניקיטה !!

nikit1

New member
תודה אבל...

לניקיטה לא היו שום סימפטומים, פשוט היתי לחוצה כי באיזור שלנו יש הרבה מקרים של תולעת הפארק. אז כיוון שלא רצינו סתם לתת לה טיפול עשינו את הבדיקות מעבדה. אני שמחה לשמוע שסאקי יצאה מזה, הסיפור שלך ממש מפחיד. בכל מקרה- המון תודה!

**לילך**

New member
איזה יופי - הרבה בריאות לניקיטה ../images/Emo20.gif

תמשיכי לדווח ולעדכן מה שלומה.

למעלה