חדשות מקוממות !!!

• פותח הנושא Nathi
  • פורסם בתאריך

Nathi

New member
חדשות מקוממות !!!../images/Emo2.gif

תגידו, מה זה הסיפור הזה של החוק שעומדים לחקוק שכל ישראלי ששוהה שנה בחו"ל יחוייב בקנס של 1000 ש"ח על כל שנה מחוץ לגבולות ישראל??? וגם שהוא יוכל לחזור לארץ בלי בעיות אבל אם ירצה לצאת ממנה לא יוכל לעזוב בלי הסדר התשלום!!! מדינת משטרה!!! זה מקומם, מזעזע!!! זו ידיעה שמקורה אמת תגידו???אימרו לי, אני מודאגת מהרעיון הסוראליסטי הזה!

יש פה בלבול..

בעקבות הרפורמה במס לישראלים השוהים בחו"ל- מי שמוכר כתושב חוץ אך עדיין שוהה בארץ יותר מ- 180 יום חייב לשלם מיסים- ואם לא- אזי יוטל אליו קנס בסך 1000 ש"ח וצו עיכוב יציאה מהארץ אם לא יסדיר אותו קפיש?

ז"א שאם אני באה לשבוע בישראל

אחת לשנתיים, אז יתנו לי לחזור הביתה חינם?

Nathi

New member
אהההה!!!

הבנתי. תודה תומר על ההבהרה, מזל שאתה כאן. איך שמועות מתגלגלות, זה מדהים... עוד משהו - הם לא יודעים שאני תושבת חוץ עכשיו.איך ניתן להוכיח את זה חוץ מאולי ביטוח לאומי. שגם זה לא ממש מוכיח. תהיה ביקורת גבולות של מס הכנסה?עדיין מגוחך העניין. מדינת משטרה!!!

הם יודעים..

בכל פעם שאת עוזבת את ארץ הקודש, יושבת לה פקידה משועממת ומחטטת בדרכונך הישראלי, ובאמצעותו יודעת ב-ד-י-ו-ק לכמה זמן ערקת מהמולדת- מדינת משטרה??? ישראל??? לאא...

Nathi

New member
כמובן.

בתקווה שלא יקראו לי למילואים בחופשת סימסטר שלי
אבל מה שאני אומרת שכניראה תהיה אפשרות של מס הכנסה לעקוב אחרינו באמצעות אותה ביקורת גבולות שקיימת. ואולי אפילו יקימו משטרה משלהם-סתם מחשבה...אתה יודע הכל אפשרי!

כן, אצלנו הכל אפשרי..

הרי לפי החוק אני אמור להרשם בשגריריות כל חצי שנה.. (לא שאני עושה את זה) ולמה זה? גם שעזבתי הם עדיין רוצים עלי בעלות.. איזה מדינה..

מה פתאום כל חצי שנה?

אני יודעת שכאזרחית ישראל, אני אמורה ליידע את משרד הפנים (שבמקרה של מגורים בחו"ל זאת המח´ הקונסולרית בשגרירות) על שינוי במקום המגורים. וזה לא רע בכלל - לפני שבועיים, למשל, הגיעה תמצית רישום האוכלוסין שלי, שמעודכנת עם פרטי הנישואין שלי - אל השגרירות. הטלפון צלצל בביתי, ומישהי מהשגרירות רצתה לברר שאכן הכתובת שיש בידיה היא הנכונה, כדי לשלוח לי את זה הביתה. הקונסוליה נמצאת פה בשבילנו ולמעננו, ולפחות זאת שבהולנד - מאויישת באנשים חביבים מאוד.

אולי לך זה נוח..

אבל לי ממש אין כוח להטרדות משגרירות ישראל/משרד הפנים, במיוחד שאני גר בלונדון- אני רואה בזה הטרדה ובזבוז זמן..

איזה הטרדות?

אל תשכח, תומר, שאתה היית עד לא מזמן קטין, או בעצם מבחינות מסויימות, עד הגיעך לגיל 18 - אתה עדיין קטין, ותחת חסות הוריך. אתה לא חייב להרשם שם, אתה לא חייב לבקר שם והם לא חייבים לדעת עליך שום דבר. ורק שלא תצטרך שירותים מהם...

הייתי צריך שירותים מהם..

הם עדיין מבקשים ממני להרשם- עושים לך טובה שמכניסים אותך- דוחים תבקשות הדחופות ( הארכת דרכון) ב- 80 שנה ואחרי זה מתפלאים למה הם מקבלים טונה תלונות כל שנה- אז נכון זה לא כולם- אולי אני נפלתי על האנשים הלא נכונים

stevie1

New member
אבל למי שגר במדינה שלישראל יש איתה

אמנת מס בסדר, לא?

een ogenblik

New member
לפני כשלושה שבועות

היה אירוח של רואה חשבון המתמחה בחוקים אלו, בפורום "ישראלים בחו"ל". כדאי לבדוק שם האם הוא ענה על שאלות הקשורות לשאלות שלך, או התייחס לזה במכתב הכולל ששלח באותו שירשור. ואם את סומכת עלי, אז כעקרון - כן, אם חיים במדינה שיש לה אמנה עם ישראל, אז הכל בסדר.

nalu

New member
ביטוח לאומי

אמנם אני לא נכנסת לYnet כעקרון, אך שלחו לי את הקישור הזה על החוקים החדשים של ביטוח לאומי: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2411737,00.html (מי שלא מצליח להכנס לקישור, כי Ynet דורש תשלום שפשוט ימחק את ה-Coockies)

למעלה