חדשות,,,, מזעזע!

amonit

New member
חדשות,,,, מזעזע!

בידיעה שהתפרסמה היום בידיעות אחרונות [ואתכם הסליחה לא הצלחתי למצוא קישור במהדורה און ליין] ח"כ נסים זאב טוען "כי בנושא האלימות במשפחה יש לקחת בחשבון את המסורת בעדות המזרח ולא לחוקק חוקים נוקשים [נגד האבות והבעלים המכים] שכן חוקים אלה עלולים להביא להרס משפחות......." והוא מוסיף: "החקיקה הנוקשה המבקשת להטיל עונשי מינימום בעברות משפחה פוגעת במיוחד בבני עדות המזרח שאינם בקיאים במשמעת של פעולות שנראות להם מקובלות על פי אמות מידה בין השכבות האתניות הללו" בתשובה לשאלה למה מתכוון ניסים בדברו מסרה לשכתו לעיתונאי כי הכוונה היא בין היתר: "למסורת שבה לבעל יש מעמד בכיר במשפחה ויש לו כבוד, ונותנים לו הערכה והערצה, יש פגיעה בתרבות הזאת...ברגע שמתחילים לתחוב לאישה רעיונות זה גורם מתח במשפחה". הוא עוד טוען : שאינו מתכוון לדקירות סכין ואלימות קשה אלא למשל ב "סטירה או גילויי אלימות חד פעמי בנסיבות קשות של מצוקה כאשר ראש המשפחה מובטל" אין לי מילים, אדוני השר, רק שאלה קטנה, מתי בפעם האחרונה חטפת "רק סטירה" ממובטל/ת? אה אני מבינה זו אפליה מתקנת.

Yarik N

New member
אין גבול לטמטום

אני מת לדעת אם הוא רוצה גם להקל על גברים ממוצא מזרחי ומובטלים אשר יתנו לו סטירה או אגרוף (או כל גילויי אלימות שהוא חד פעמי) במקרה והוא או נהגו ידפקו לו את האוטו ברמזור? הרי צריך להתחשב בעובדה שגבר מזרחי לא כל שכן מובטל קשור מאוד למכוניתו וזוהי פעולה שנראית לו מקובלת עפ"י השכבה האתנית הזו. ואולי גם להפריד את החוק של ילדים מוכים, לגבר אשכנזי עובד אסור להכות את הילדים (אלא אם כן היתה עליו השפעה מרוקאית בילדות) ולגבר תימני מותר! על מי הוא מגונן? הצליח להביע טמטום ולהעליב, נשים, מזרחים וילדים. (ואמונית - את אשכנזיה אז אין לך זכות לתת לו סטירה אפילו אם את מובטלת....אבל אני? חצי תימני חצי כורדי....ומובטל
)

amonit

New member
שכחת להוסיף- שאתה גבר

אני בתור אישה 1. לא ראש משפחה 2. לא במצוקה 3. ואין אלי הערצה אי לכך ובהתאם לזאת איני רשאית לגילויי אלימות! אני מוחה!

amonit

New member
שאלה,

האם יש דרך להגיב ללשכת השר על הידיעה הנ"ל?

דוביבר

New member
ומה עם...

מכיוון שכבוד השר הוא קורא נלהב של פורום זה אז.. כבוד השר (וכל קורא/ת אחר/ת), מה בנוגע למניעת ענישה נוקשה כנגד גברים אשכנזים שכאשר תוחבים לראשם מסרים סקסיסטיים, אלימים, פרמטביים מסוג זה שאתה מייצג, הדבר פוגע בתרבות האי-אלימות שלהם וגורם למתח במשפחתם עד כדי רצון להביע עמדתם בצורה פיזית כלפי כבוד השר ? אני כמובן לא מתכוון לדקירות סכין ואלימות קשה אלא למשל סטירה או גילוי אלימות חד פעמי בנסיבות קשות של מצוקה כאשר שר בממשלת ישראל נותן לגיטמציה ומעודד אלימות כלפי נשים ובכלל.. דןבי

דוביבר

New member
אופס

ואני בבורותי ובשגיאת הקלדה העלתי מדרגת ח"כ לדרגת כבוד השר. חוזר בי ועומד נזוף. תת הח"כ. דובי

הייזל

New member
לא יודעת מה יותר גרוע.

ההנחה שלו שגברים הם ראש המשפחה(ולא האישה). שהמשפחה עומדת ונופלת על פי הגבר. שגילויי אלימות ואפילו חד-פעמיים הם לגיטימיים. שגברים מזרחיים מכים יותר מגברים אשכנזיים. שמובטלים מכים יותר מעובדים. שלנשים תוחבים רעיונות ומכאן נובע שהיא לא מסוגלת לחשוב בעצמה. שמסורת שבה הגבר הוא שווה ערך לאלוהים חובה לשמר. באמת לא יודעת מה יותר גרוע. בעצם כן: שאדם כזה הוא חבר כנסת במדינת ישראל.

nirdagan

New member
אפשר לתבוע אותו על הוצאת דיבה

בתור גבר ספרדי אני חושב שניסים זאב מוציא את דיבתי רעה בכך שהוא טוען שאנחנו הספרדים מכים את נשותינו. לא היה ולא נברא. ניר

amonit

New member
הוא מייצג תנועה חברתית

של "ספרדים" נגד אפליה,,,,, ש"ס.

בושה וחרפה!!../images/Emo46.gif

ממש ככה, ואין ביטוי יותר הולם, קודם כל הפגיעה המכוערת גם בעדות המזרח וגם בנשים המוכות, מה זה צריך להביע?? אין גבול לטמטום?? קודם כל כבוד הח"ב צריך לבדוק את עצמו לפני שהוא פותח פה ולגלות שהאלימות אינה נחלתם של המזרחיים, אלא רעה חולה השייכת לכל המעמדות, דבר שני מעניין אם כבוד הח"כ היה מתבטא ככה לו ביתו היתה חוטפת איזה פליק מבעלה... כאישה, אני זועמת על הדברים. כבת לאב מרוקאי, אני זועמת על הדברים. חלק מהמסורת של כבוד הבעל המזרחי נוגעת גם בכבודה של אשתו ובנותיו, גבר מכה לא נחשב בעל כבוד גם בחברה המזרחית. צא ולמד ח"כ יקר לפני שאתה פולט שטויות. אפרת

Boojie

New member
מההכרות המעטה שלי עם אנשים מהסוג

הזה (שאגב, קיימים בשפע גם בעדות אשכנז, למרבה הצער, לא רק בעדות ספרד), כשבעלה של ביתו יחטיף לה איזו כאפה או שתיים, התגובה שלו תהיה, סביר ביותר להניח, "משהו בטח עשית שעיצבן אותו, תנסי להיות יותר מבינה ועדינה אליו".

Yarik N

New member
ויוסיף:

"אמרתי לך לא להתחתן עם מרוקאי, אשכנזים מרביצים פחות"...

אמיר.

New member
בשם עדות המזרח - אני מוחה !!!!

אלימות היא אלימות.... אולי האיש הזה לא יודע אבל הלכתית - האישה יכולה לקבל גט (בנוסף על הפיצויים על כל נזק שנגרם)... מה שעמרצות עושה לאנשים....

Boojie

New member
אני לא מבינה איך אדם מוכן להשפיל

כך את העדה שהוא משתייך אליה. אין לו דבר יפה יותר לומר על העדה שלו מאשר שהם "פרימיטיבים"? (שהרי זה מה שהוא אומר). או שהוא מנסה לטעון שלבני עדות המזרח אין את האינטליגנציה המינימלית להבין את השלכות מעשיהם? בא לי להקיא, בחיי. לא רק שוביניסט חשוך, גם משפיל עדה שלמה, ככה סתם. מזכיר לי את הטענות הדביליות להגנה על אנסים ש"כשגבר רואה אשה יפה קשה לו להתאפק", שהופכות את הגברים לחיות לא אנושיות. למה אנשים מוכנים לקבל השפלות כאלו? בא לי להקיא, בחיי.

deep ocean

New member
מקומם כל כך!!!

באמת חוצפה! אגב, בתוכנית של אברי גלעד ואורי אורבך בגל"צ (אני לא זוכרת את השם של התוכנית. אולי תו השעה?) הם דיברו על זה. לא מספיק שח"כ ניסים זאב הרתיח אותי גם שני הגברים האלה (שבדרך כלל אני מאד משועשעת מהם!, ונהנית לשמוע את התוכנית, ואת מה שיש להם לומר) הפעם הסכימו, והיו בדיעה אחת. זאת אומרת, לגבי להעיף סטירה/לגלות אלימות כלפי האישה לא היתה להם בעיה עם זה בכלל. אבל לגבי זה שמתייגים את עדות המזרח? על זה הם התקוממו. אלו שני גברים שלרוב בתוכנית שלהם הם חלוקים בדעות והנה פתאום הם מסכימים על משהו. זה די הוציא לי את החשק להאזין לתוכנית אני הולכת לכתוב להם מייל וגם לח"כ נסיים זאב (אני אחפש את המייל שלו באינטרנט).

amonit

New member
אנא שתפי אותנו במייל שאת מוצאת

אשמח לשלוח לו אחד משלי.

amonit

New member
לקח לי מעט זמן לבשל....

אבל הנה מה שאני שולחת עוד היום לאותו ח"כ.....

למעלה