חדשות מהמרכז

Cell313

New member
חדשות מהמרכז

אחרי העדכון האחרון של פתיחת העלייה השניה לתנועה ופתיחת גן המייסדים נדווח על השלמת השיפוצים *בעליה השנייה החליטו לקחת חופש ויסיימו את המזרקה כנראה שבוע לפני הבחירות *בחיים עוזר עדיין מוסיפים עוד גינון, משנים את הכיכר שלא היתה מעוצבת, וממשיכים בציפוי של העמודים בצד המזרחי, נראה כי יסיימו לצפות את כולם תוך כחודש, מאוד יפה. כמו כן צבעו את כל ארונות החשמל בציורים של העיר(לא רק בחיים עוזר אלא בכל המרכז).. ומשפצים את מה שנשאר לשפץ מהגינה הקטנה ברחוב שפיגל ליד החניון של העיריה * בגן המייסדים סיימו להוסיף את כל עמודי התאורה,הוסיפו עצים והפעילו את המזרקה, אהבתי את העמודים המשולשים, כדאי לראות, בנתיים בשעות אחה"צ יש תנועה גדולה בכיכר הזו ועקב התאורה המאוד בוהקת הכיכר אינה מושכת עבריינים בשעות הלילה. שבוע הספר שיתחיל ב28.5 יהיה בכיכר המייסדים, הזדמנות מצויינת לחנוך אותה. * ברחוב הרצל סוף סוף החליטו שעבר זמנן של מדרכות מאספלט והיום פירקו את מה שנשאר מהן בקטע בין חיים עוזר לאהרונסון.. השמועה אומרת שיתווספו מספר מקומות חניה... ובימים הקרובים ישימו שם את המדרכות החדשות * השוק, מי שעובר שם לב לאנרכיה , אבל בהחלט אפשר לראות צורה, ממש רואים את הקירוי שהולך להיות שם, ועם החלפת הבסטות העתיקות במבנים כמו השוק בירושלים, בהחלט השוק של פ"ת יכול להיות מיזם תיירותי(לתושבי הסביבה לפחות). סיום העבודות, גם כאן, שבוע לפני הבחירות.. בשוק דווקא לא מומלץ לבקר כי רוב הבסטות סגורות ואלו שפתוחות מפקיעות מחירים, והפקקים ומצוקת החנייה בעיקר עקב השיפוצים.. עם זה אפשר לחכות מעט. זה הכל.. אם מישהו רוצה להוסיף\להעיר\לשאול אתם מוזמנים :] כמו כן העירייה מארגנת סיור במרכז העיר ביום ג' הקרוב בשעה 16:00, חבל שהם לא אמרו מאיפה הסיור יוצא.. אפשר לקיים מפגשון

אומנם הבחירות הפתח...

אבל כל תוכנים שמרימים, כמו הכיכר ורחוב העיריה, והשוק, לא חושבים עליהם היום, מחר עושים טלפונים, ומחרתיים מתחילים. אלה תוכניות שעובדים עליהם במשך חודשים. ומתכננים ובודקים וזה קשור בהמון דברים. זה לא שהבחירות בפתח אז החליטו להציב כמה עצים. עושים פה בעיר שיפוץ רציני, ועכשיו הוא בשיא, אבל הוא בתכנון כבר המון זמן. למשל, לפני שנים שמעתי מפי ראש העיר שמתכננים לעשות את התחנה מרכזית תת קרקעית. אז הוא אמר שזה יתחיל כנראה רק עוד 10 שנים. למה? לא כי אין כוח לפועלים, כי בשיל שיפוצים כאלה צריך המון אישורים...

למה אין תחבורה ציבורית דרך מכבית?

למה תושבי פתח תקוה שרוצים להגיע לאוניברסיטת בר אילן, בית החולים תל השומר, ותל אביב ודרומה, צריכים לנסוע עם שני אוטובוסים דרך רח' ז'בוטינסקי שנמצא בפקק תמידי בגלל "הרכבת הקלה". לידיעתך, העלנו לאינטרנט 2 עצומות בנושא - על כל עצומה חתמו למעלה מ- 100 איש. תודה מראש על תשובתך.

Cell313

New member
רעיון מצויין

אבל אני כאזרח איני הכתובת.. צריך להעביר את הפנייה לעיריה (דרך המייל, הם עונים תוך 24 שעות) ולמשרד התחבורה אפשר לעשות קו שיצא מהעיר דרך זרובבל ועוד קו שיעבור דרך השכונות וכביש רבין. באחד מחוגי הבית עם אורי אהד הוא אמר שיפעל לשיפור התח"צ והעלה את הנושא הזה בדיוק, לגבי המדיניות של העיריה כיום אני לא יודע, אבל אם היא זו שתדרוש אז קו כזה יקום. חברת דן פתחה בזמנו קווים מבת ים לתל אביב דרך איילון במקום שדרות ירושלים העמוס ודווקא היתה היענות גבוהה.

מיכמיך3

New member
חברת "קווים" גם ככה לא מי יודע מה עוזרים

בכל מיני בעיות. אנ,י אישית, התקשרתי והתלוננתי על כמה בעיות שהיו איתם והם לא ממש עזרו, סתם התווכחתי איתם שעה וכאילו אני דיברתי לקיר.

Cell313

New member
גם זו שאלה טובה

כל פעם שאני בודק השעה שם שונה.. היום אחה"צ השעה שם הייתה 18:30 וחשבתי שסוף סוף הוא עובד, בדקתי בשעון שלי והשעה הייתה 18:45.. אולי עוד סיפור של חכמי חלם.. לדעתי הוא צריך לעבור ציפוי של פסיפס או צביעה, ואז יפעילו אותו.. אולי לקראת שבוע הספר הוא יפעל.. היה טוב אם היו מוסיפים צג של תאריך , טמפרטורה וכו' כמו כן הבטיחו שיחדשו את מבנה התזמורת וזה עדיין לא קרה.. נחכה עוד כמה שבועות ונראה..

Cell313

New member
חדשות עסקים וחנויות

-חנות מסעות ברוטשילד כמו שפורסם פה בפורום עוברת ליכין סנטר , ישנו שלט המבשר על המעבר ועל הנחות לקראתו, אין שלט להשכרה על החנות, ייתכן שכבר הושכרה , אני אעדכן בקרוב לגבי המתחם. -כמו כן הבניין הזה (מסעות,שופרסל) עובר שיפוץ רציני בחלקו העליון(מעל החנויות ומתחת לבניין המגורים) והולך להיות מתחם משרדים, יוזמה מצויינת שנועדה להחיות את הפיל הלבן - וידאו דן ברחוב ההסתדרות גם הוא עובר, לכפר גנים, החנות מאוד נחלשה מאז שנפתח ענק הוידאו(לימים בלוקבסטר) במגדל פלינר ועירערה את מעמדו במרכז.. היה ניסיון להמשיך את מסורת החנות ולמסור אותה, אבל כרגע מפנים את השטח(חנות גדולה, גודל של 3-4 חנויות) ויש שלט להשכרה. - ברחוב חפץ חיים פונו עוד 2 חנויות ישנות, ושופצו וביחד נוצר רצף עם 4 החנויות ששופצו מקודם חזיתית, ישנו שלט להשכרה על שתיהן, בהחלט הרחוב שהיה נראה פעם כמו חורבה עתה נראה רחוב יוקרתי - סניף של הקולה מבגדד (מר"ג) נפתח בפתח תקווה ברחוב איכילוב , איפה שהיתה פעם חנות ממתקים. - משרד נסיעות חדש נפתח ברחוב מוהליבר אם למישהו יש עוד מידע הוא מוזמן לפרסם.. מעניין אותי מאוד מה הולך לקרות עם הסניפים של BLACK ובורגוס שעתידים להיפתח ברמת סיב.

FreakOfNature

New member
לסניף של בורגוס שמו כבר שלט

ולפי מה שידוע לי תאריך הפתיחה המיועד הוא מתישהו בחודש מאי, כך שזה אמור להיות די בקרוב, אלא אם כן היה שינוי. לגבי ה- black: הם עומדים לפתוח את סניף ראשל"צ בחודש יוני, ואחריו יפתחו (לא בהכרח בסדר הזה) הסניפים בירושלים, פ"ת וחיפה. כך שאני מאמין שהסניף ייפתח רק בסביבות יולי-אוגוסט.

מדוע אין פניה שמאלה לכביש העצמאות מאזור מכבית

בוקר טוב .. כשמגיעים לסוף מכבית (לכיוון פ"ת) ופונים שמאלה מגיעים לרמזור (זרובבל פינת פינס) שם יש רק ישר לנשיאים או ימינה לפינס עד לפני כשנתיים היה גם שמאלה לעצמאות אבל ביטלו את הפניה וכיום אפשר לנסוע רק ישר או ימינה מי שמגיע מכיוון מכבית ורוצה להגיע לעצמאות צריך להמשיך ישר ברמזור עד לכיכר של הנשיאים עם רחוב הלוי ושם לפנות שמאלה .. להמשיך ישר בהלוי ומשם לפנות בנשיאים האם יש תוכניות לפתוח את הפניה שמאלה שוב ? תודה

Cell313

New member
הפניה שמאלה

בוטלה לפי בקשתם של תושבי השכונה, שמצד אחד לא רוצים שיעברו להם מכוניות בשכונה, אך כל משפחה מחזיקה שם כ3 פרייבטים בממוצע. בעקבות הבקשה פנו חברי רחוב הלוי לועד השכונה והתלוננו, לפיכך חסמו את הגישה לרחוב בשעות מסויימות, אך הנהגים לא ממש מצייתים לחוק. בפועל מה שקורה זה שהם תוקעים את רחוב דגל ראובן בשעות הבוקר, לדעתי הבקשה חצופה ביותר ואין להעדיף את תושבי רחוב העצמאות על תושבי רחוב הנשיאים\דגל ראובן\פינס התוכנית היא לאפשר את הפנייה שמאלה רק כאשר ייבנה מחלף זרובבל שיאפשר נסיעה במכבית לכל אורכו בלי הרמזור, וזה יסתיים רק לפני הבחירות(של 2013).

למעלה