חדשות מגרייה מגנטית

גיא877

New member
חדשות מגרייה מגנטית

שלום לכולם!

הייתי מעוניין לדעת אם ישנם מטופלים שהתנסו בגרייה מגנטית לאוסידי ויכולים לחוות את דעתם. אני לא מטופל בכדורים (בגלל חוסר תגובה אליהם) כבר תקופה ארוכה, ומאוד מתלבט אם להתחיל אנפרניל (האופציה היחידה שעדיין לא נוסתה) או לתת צ'אנס לגרייה המגנטית, שבה התוצאות אמורות להיות הרבה יותר מהירות.

מוזר לי שאין על זה מספיק מידע, כי מדובר בתהליך קצר ללא תופעות לוואי ומייחסים לו הטבות משמעותיות בתחום הנפשי.

למחקר בשיבא לא התקבלתי כי אינני מטופל תרופתית.
התייעצתי אצל ד"ר תודר מנוירוקליניק אבל עם כל הכבוד הוא לא יכול להיות אובייקטיבי, מה גם שתשובותיו די עמומות...

כמובן שמדובר במחיר יקר, מה שמגביר יותר את ההתלבטות. אני מאוד מאוד סובל לאחרונה וחייב לקבל החלטה מיידית.

אשמח לכל תגובה, תודה רבה!

merav809

New member
היי אין לי מידע רב על הנושא

גם אני ביקרתי אצל דר' תודר , די התרשמתי ממנו אבל בסוף לא ניסתי את האופציה. מאחר והמטפל שלי טען שהוא שלח כמה מטופלים שלו לטיפול כזה וזה לא שיפר את מצבם. אין לי עוד מידע רב על כך . יתכן ויש כאלה שזה עזר להם . אני מאוד מקווה שזה כן עוזר .

אני הייתי נותנת צ'אנס לאנאפרניל

בדיעבד, אחרי שניסיתי את כל סוגי הssri הציעו לי את האנאפרניל שהסתבר שזאת התרופה הראשונה שנחקרה ומצאו אותה עובדת לטיפול ב OCD.
לי זה עבד. 4 שנים לא הגבתי לתרופות. וכשהתחלתי עם האנאפרניל ראיתי תוצאות.
אני כבר הוספתי תרופה שניה דפלפט כאוגמנטציה לאנאפרניל שנראה שהתחיל להיחלש.
אני אישית מחכה שהגריה המגנטית תקבל אישור של ה FDA וברגע שהיא מגיעה למרכז בארץ ככזו אני אשתתף. להבנתי מדובר בהטבה של 30%. הגרייה המגנטית.
אני לא יודעת לאמוד את ההטבה של האנאפרניל אבל אני בטוחה שהיא הייתה הרבה יותר גבוהה מ 30%.
בהצלחה.

גיא877

New member
אנפרניל

תודה על תשובתך! אבל קיים כבר טיפול כזה ברמת גן אצל ד"ר תודר, והוא טוען שיש לו אישור fda על סמך מחקרים אמריקאיים... הוא ממש מתעקש שיש לו אישור. דבר נוסף, אני לא שמעתי שמדובר על הטבה של 30% בלבד, חשוב לי לדעת אם את בטוחה ומאיפה שמעת כל כך, כי אם זה ככה, זה ממש מוריד מהרלבנטיות של הטיפול מבחינתי....

אני דוחה כבר המון זמן את הטיפול עם האפרניל וממש אודה לך (ולכל מי שהתנסה עם אנפרניל), אם תוכלי לספר לי עד כמה זה שיפר לך את המצב, בתוך כמה זמן הרגשת הטבה, ומה לגבי תופעות הלוואי? כמו כן אשמח לדעת אם הכדור הרדים אותך בלילה, כי בנוסף לכל (ומה שמאוד מקשה את הטיפול אצלי) אני סובל גם מבעיית שינה חמורה שהייתה קיימת עוד לפני שהתחיל לי האוסידי.

ממש תודה לך ולכל מי שיכול להוסיף מניסיונו!

אני שמעתי את הדברים מחברה שאני כרגע לא בקשר איתה

הרבה זמן לא דיברנו. היא מבינה בפטנטים מדברים שקשורים לעבודה היומיומית שלה ואמרה מפורשות כמו גם ליאור כרמי שהוא מתאם המחקר גם לגבי זה שעדיין אין אישור FDA ויש רק אישורים אירופאים שלמשרד הבריאות הישראלי לא מספיקים.
אני הייתי מציעה שתדבר עם ליאור כרמי על אחוזי ההצלחה כי זה הוא אמר וייתכן שגם קראתי את זה במקום נוסף.
בקשר לאנאפרניל, אני הרגשתי שכאילו מישהו הנמיך את הווליום של המחשבות המטרידות והכניעה לטקסים וריטואלים. קשה לי להגיד בכמה זה הוריד. הוריד מספיק בשביל שאני ארגיש מחוייבת לתרופה ותודה.
אני עליתי במינון עד ל 300 בתקופה של חודשיים עד שלושה, ותופעות הלוואי העיקריות הן של יובש בפה במצבי לחץ ורעידות בידיים. מבחינתי שווה לשלם את "המחיר" הזה.
הייתה גם תופעת לוואי חריגה של 2 בקרים עם עיניים פוזלות בבוקר שהסבירו לי שנובעות מהחלשה של השרירים ושזה חולף וזה כמובן חלף. לגבי השינה היא נעשתה יותר קלה, אך לאחרונה התחלתי לקחת כדור בונדורמין ליתר בטחון. למדתי לא לאהוב לא לישון בלילה ולהתהפך מצד לצד, אז שיהיה. אני נעזרת בבונדורמין.

למעלה