חדשות מאיסטנבול

דב הכהן

New member
חדשות מאיסטנבול

שלום בשנות השבעים של המאה העשרים נשלחו מאיסטנבול לספריית מכון בן-צבי עשרות כרכים של העיתון "איל טיימפו", בלאדינו, עיתון שהאריך ימים והתקיים בין 1872 - 1930. ישנם כרכים שחסרים, בעיקר משנות השמונים של המאה הי"ח, אך גם השנים 1903, 1915 משום מה לא הגיעו לספריה. במהלך השנים עברתי על כל הכרכים הקיימים בספריית מב"צ ומצאתי שם חומר מעניין ביותר מבחינה גנאלוגית: מודעות אירוסין, נישואין ואבל, המשופעות בפרטים. ועתה לחלק "החדשות". אתמול הגעתי לאיסטנבול ומצאתי בספריית הרבנות הראשית, שני כרכים בלבד של העיתון "איל טיימפו": 1903, 1915. בינגו! עברתי בינתיים על כרך 1903, ובעמוד מסויים מצאתי מודעה על פטירתו של דוד הלוי מן העיר צ'אנאקאלי, תורכיה, הלא הוא הסבא-רבה של הסבא שלי, שנפטר בן 86. היה מרגש. מעניין מה מחכה לי בכרך של 1915... דב

talia olav

New member
הידד! אני יכולה לדמיין את

ההתרגשות ואת שמחת המציאה סמוך ל"זירת האירוע" (להבדיל ממידע דיגיטלי מול המחשב בבית...).

איחולי! לבד מהיותה עיר יפה

האם צ'אנאקאלי היא גם עיר אבותיך? איזו התרגשות. האם מצאת פרטים שם על המשפחה המורחבת שלו? כלומר, מי הודיע על הפטירה, מי היו אחיו או אחיותיו? וכו'? נפלא, ואפשר רק להתקנא. בילוי נעים באיסטנבול, שהיא עיר מופלאה לכשעצמה. לאה

דב הכהן

New member
כן, משפחת הסבא-רבה, מצד אימי באו

משם, דרך בורסה הגיעו לאיסטנבול, משם לפריס, לארגנטינה ולברזיל. במודעה מוזכרים שניים מבניו: נסים, "מנהל בית ספר של כי"ח בטהרן", ושמעון, "עורך דין ידוע באיסטנבול". זיהוי הבנים בעצם איפשר לי לודא שאכן מדובר בדוד הלוי "שלי" ולא באחר. במודעות אבל בדרך כלל לא נכתב מי ביקש לפרסם. בתחושה היא שזו יוזמה של עורך או אחראי על העיתון. יתכן ולעיתים היו אלו מודעות בתשלום כמובן. לצערי אין בה פרטים נוספים על המשפחה, אבותיו, אחיו וכו'. זה מצוי בדרך כלל בפטירה של אנשים צעירים יותר, כשהורי הנפטר עדיין בחיים, או במקרה של אישה, כשבדרך כלל כותבים מי בעלה או אביה. כל טוב.

למעלה