קישור לראיון עם מרטין שבו הוא מתיחס לגיל
בראיון הארוך (והמרתק אם יורשה לי לומר) שנערך השנה עבור עובדי חברת גוגל, מרטין מתייחס ללא ספוילרים לספרים, לסדרה, לקשר בין הספר והסדרה, להחלטות שנלקחו בעיבוד הספר לתסריטים בסדרה, לגיל השחקנים בסדרה לעומת הגיל שלהם בספר, למידת השליטה שלו על אופן העיבוד ושינויים או תוספות שנעשו ע"י יוצרי הסדרה. באופן כללי הוא אומר שנאלצו לבגר את כל הילדים בסדרה, ביחוד את הדמות של דאני בגלל כל קטעי המין שהם קריטיים לדמות, וכפועל יוצא מהחלטה זו, נאלצו לבגר את כל שאר הדמויות. (דאני בספר הראשון אמורה בכלל להיות בת 13 אם אני לא טועה). הוא מתייחס גם לשאלה האם כל התאוריות שרצות בין הקוראים ובכל הפורומים ברשת משפיעות על הכתיבה וההחלטות שהוא לוקח, והוא אומר שהוא ממש משתדל להתעלם מהן ולא לתת לוהן להשפיע עליו. עוד הוא מספר שהוא מאד ישתדל לכתוב את שאר הספרים מבלי להיות מושפע מסדרת הטלוויזיה והדמויות וההחלטות התסריטאיות של יוצריה. היו עוד המון שאלות מסקרנות ותשובות מרתקות עוד יותר למשל - כשמישהו שואל אותו במפורש על האפשרות לקשר של אדם עם דרקונים בהמשך (כמו בראן והזאב שלו) הוא נותן מבט רב משמעות, אומר משהו כמו "מי יודע", ומיד עובר הלאה... בקיצור, למי שיודע אנגלית, שווה מאוד לראות את כל הראיון, האנגלית שם מאוד ברורה ועכשווית (שלא כמו האנגלית של ימי הביניים בספר, שלפחות אותי מריצה למילון הלוך ושוב)