חדשות טובות

Kibiniloch

New member
חדשות טובות

(רשמתי שוב כי ההודעה כבר נדחקה לדף הבא) אמא סידרה לי תקציב שכנראה יסדר לי את כל הבעיות :) בינתיים עשיתי מחקר מעמיק, קראתי פה המון ואני הרבה יותר מכוונת לגבי מה שאני צריכה, רק תקנו אותי בבקשה אם אני טועה לגבי דברים שאולי הבנתי לא נכון. אז ככה: - מחשב שקט, לא מתחמם יותר מדיי. - מארז עמיד ביותר ל"נוסע המתמיד", עומד בפני טלטלות, לא רגיש לשריטות (אני מאוד קלאמזי) - מעבד חזק שמסוגל להחזיק עליו בכבוד את ויסטה 64 ביט (ולא 32 בגלל הגרפיקה המשופרת) - כרטיס מסך הכי חזק שאפשר במסגרת התקציב + זכרון יעודי (שאלה: יש הבדל משמעותי בין 256 לבין 128 זכרון כרטיס מסך?) - מסך רחב 15.4 מאט - זכרון RAM לפחות 1G עם אופצית הרחבה ל-4 לפחות. - הארדיסק לא מטורף מדיי שלא יזלול את הסוללה אבל שגם לא יקרטע לי את STARCRAFT2 הממשמש ובא. (שאלה: אלא אם כן עדיף להתפשר על זמן סוללה או לקנות סוללה יותר טובה וכן להשקיע בהארדיסק חזק יותר?) - קיבולת לפחות 120GB. - צורב DVD בכל התצורות (לא קומבו!) צירפתי כמה מפרטים שנראים כאילו הם עומדים בדרישות, אני צריכה את עזרתכם בעניין דברים שאני לא יכולה להבין דרך מפרט, כמו עד כמה המארז עמיד ואם סוג המחשב יותר נוטה להתחממות מאחרים,האם חסרות יציאות חשובות שאין לי מושג בהן, כרטיסים וצ'יפים מסויימים שעדיף לא להתקרב אליהם ושאר דברים שאתם רואים לנכון לציין, גם המלצות לגבי מחשבים אחרים. בנוסף, צריכה המלצות לגבי איפה ללכת לקנות (באיזור המרכז) וממי שווה לקחת הצעות מחיר והאם אפשרי להתמקח
המון תודה שוב על העזרה עד כה :) ASPIRE 5920G GeForce 8600M GT של ACER http://shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=1039 הצעת מחיר באתר - 7360.00 ש"ח. Inspiron 1520 IN-RC03-1650 של DELL http://shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=1026 הצעת מחיר באתר - 6560 ש"ח ((זכרון כרטיס מסך נמוך יותר מבאחרים)) Inspiron 6400 IN-RC03-1540 של DELL http://www.pcmarket.co.il/product.asp?id=1157 הצעת מחיר באתר - 7490 ש"ח ((מוגבל באפשרות הרחבת זכרון עד 2GB לעומת 4 באחרים)) Satellite A200-10W של TOSHIBA http://shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=867 הצעת מחיר באתר - 6940 ש"ח

Y. Welis

New member
אם זה למשחקים תהיה חייב כרטיס טוב

אבל תאלץ לוותר על ויסטה 64 ביט, כי לא סביר שהיא תריץ אותם. ה-ACER נשמע טוב. או האינספיירון 6400.

Kibiniloch

New member
אבל אבל......אני כבר מבולבלת...

(כן אני בחורה אגב :) ) ה-6400 דווקא נראה לי פחות טוב מהDELL השני, למה הנטייה דוקא אליו? ובכל מקרה ארבעתם מאוד מאוד דומים במפרט, ההתלבטות עכשיו היא בעיקר על דברים אחרים כמו עמידות מארז, נטייה להתחממות וכו', שבזה אני באמת לא מבינה ואי אפשר לדעת מהמפרט) בכל אופן הבנתי שויסטה 32 לא רץ טוב על ליבה כפולה, או שאני כבר הוזה מרוב שקראתי כ"כ הרבה? ובנוסף חשבתי שהמחשבים האלו מספיק חזקים בשביל להריץ את ה-64 ביט, מה לא מספיק טוב בהם? לא בא לי להסתבך עם דרייברים ל-XP או לחלופין סתם להיתקע עם מחשב טוב שמקרטע בגלל מערכת הפעלה וגם בכלל נראה לי שבעתיד הקרוב יותר ויותר דברים יהיו מתאימים לויסטה ולא לXP אז חבל על הבלגאן..

Jan22

New member
מבחינת מפרטים

אפשר לומר שמצאת הצעות די טובות. בנוגע לדרישות הכלליות שלך : א) DELL מציעים חומרה גבוהה אולם מארז חיצוני בעמידות לא הכי גבוהה ,כלומר אם את מצפה שאינספריון שייפול לרצפה יחזיק מעמד - אל תצפי ! כבר עדיף ללכת על הסדרה החזקה יותר - הLATITUDE שיותר חזק חיצונית. ב) מבחינת הארדיסק ,אין לך צורך ב7200RPM אלא 5400 שהוא הסטנדארט כיום בשוק. ג) כרטיס מסך - עבור משחקים וגראפיקה אין יותר מדי מה לדון בעניין - לוקחים כרטיס עם זיכרון ייעודי כלומר DEDICATED - ולכן 2 הדגמים הראשונים שהצגת עם GeForce 8600M יעשו את העבודה - מיועדים לגראפיקה כבדה . ד)מבחינת משחקים וסוללה - 6CELL על XP ללא תוכנות ברקע תעבוד ב3 וחצי שעות. עם VISTA שעתיים וחצי/ורבע פלוס מינוס. במידה ותריצי משחקים ,הסוללה תחזיק פחות . משחק עם מנוע כבד שדורש כרטיס מסך חזק וזיכרון גדול ייטחן לך את הסוללה והדרישה של השעתיים תחת VISTA לא תהיה כל כך רציונאלית. מראש ,במידה ואת מייעדת את הנייד למשחקים ,עדיף לקחת 9CELL/12CELL שאלה מחזיקות הרבה יותר. ה)נדגיש שכל המפרטים יריצו לך את VISTA .הבעיה היא בתמיכה של המערכת עצמה לסוגי חומרה וזה בדיוק הקטע - היא ל-א-!-!-!-! תומכת במספר לא קטן של חומרה. תעשי מה שהרבה חכמים יותר ממני ומכולם עושים - תחכי שSP1/SP2 ייצאו (אלה חבילות העדכון לויסטה) ואז תתקיני. אם את מחפשת עמידות גבוהה אז תלכי על סדרת הT של THINKPAD או NX של HP. (אבל הT חזק מהNX).ש

Kibiniloch

New member
שאלה אחת

קודם כל - תודה רבה על התשובה המפורטת! אבל דבר אחד שמטריד אותי, אחרי שדיי ננעלתי על המעבד החזק - למה בכל זאת אני לא צריכה 7200RPM? כלומר, התחשבתי בעובדה שלא ניתן להחליף מעבדים במחשב נייד ואני מתכננת שישאר אצלי כמה וכמה שנים טובות כך שחשבתי שזו תהייה מין "השקעה לעתיד"...

bar666xp

New member
7200RPM זה מהירות הסיבוב של הדיסק הקשיח.

במבחנים שנעשו {ע"י מספר לא קטן של מומחים באתרים שונים שמתמחים בתחום} יוצא כי התועלת {ביצועים} של דיסק 7200RPM מול הצריכת חשמל שלהם מול הביצועים של 5400RPM וצריכת החשמל הנמוכה יותר... ה5400RPM יוצא מאוזן יותר ובחירה טובה יותר למחשב נייד... אם המחשב הולך להיות DTR {תחליף שולחני} ואין ממש חשיבות לזמן הסוללה אז חופשי למה לא יותר RPM = יותר ביצעים של המחשב... אם המחשב אמור גם לשמש נייד ויש לקחת בחשבון גם את נושא זמן הסוללה אז המומלץ ביותר יהיה ה5400RPM... יש גם 4200RPM אבל זה לא מומלץ למשחקים כי הוא יעשה צוור בקבוק נוראי! וביכלל אין כמעט רווח של זמן סוללה בין ה5400RPM ל4200RPM. אגב המעבד והזיכרון והכ.מסך וכל הרכיבים הללו תמיד מהירים יותר מהדיסק הקשיח שתחלס הוא הטכנולוגיה העתיקה ביותר בחומרת המחשב. כיום יש מגמה להוריד את השימוש בדיסק הקשיח בעיקר ביגלל שגדלה המודעות של הצרכן לעובדה שגישה לדיסק = האטה! כלומר ככל שהמידע יהיה זמין בזיכרון המחשב כך המחשב יעבוד מהר יותר... כדי להסביר זאת בצורה פשטנית ביותר... נגיד ויש לך משפך {הדיסק הקשיח} כמה שתמלאי אותו בצד השני יש צוור דרך הצוור יש מגבלת מהירות.. כל עוד אין אפשרות להגדיל /להרחיב את הצוור... כדי להסביר את ההבדל... בין הזיכרון למעבד זה כאילו את שופכת מסיר לסיר ללא משפך בניהם. אפשר לומר שליכאורה ככל שהRPM גבוה יותר כך הצוור במשפך גדול יותר... {סתם לצורך ההסבר לא לקחת זאת פשוטו כמשמעו זה רחוק מלהיות הסבר ממשי} והשאלה הנישאלת היא מה הרווח ומה ההפסד ביגלל שיש משפך מהיר יותר..

Kibiniloch

New member
אם כך

על פי התגובות עד כה: ביצועים טובים יותר וזמן סוללה ארוך יותר = ווינדוס XP ולא פיכסטה, מעבד 5400RPM ולא 7200 בתוספת לכרטיס מסך בעל זכרון ייעודי גבוה, ומין הסתם שדרוג לסוללה יקרה יותר מברירת המחדל המוצעת - משמע 9 או 12 CELL. NOTE TAKEN :)

יאיר B

New member
המספרים 5400 ו-7200 מתחייסים למהירות

הדיסק הקשיח ולא המעבד! נא לשים לב.

bar666xp

New member
בוא נעשה לך קצת סדר במונחים ולמה הם מתיחסים

RPM=סיבובים לדקה.. מתיחס במקרה הזה לדיסק הקשיח. T ו4 ספרות אחרי הT מתיחס למעבדי אינטל... לדוגמה T7300 או T7500 וכו' העיקרון הוא ככל שהמספר גבוה יותר מעבד חזק יותר אבל יש יוצאים מהכלל. CELL = תא... מתיחס למספר התאים בסוללה, ככול שיש יותר תאים זה אומר סוללה חזקה/גדולה יותר זה אומר שהיא תחזיק יותר זמן את המחשב המדובר... צריך לזכור שזה גם תלוי באיזה מפרט מדובר ומה תהיה צריכת החשמל.. לדוגמה אם יש במחשב דיסק קשיח 7200RPM מעבד T7500 וסוללת 12 CELL זה יכול להיות שהסוללה תחזיק פחות זמן מאשר אם יהיה {HDD} דיסק קשיח 5400RPM מעבד T7300 וסוללת 9 CELL. ועוד לא הכנסנו את נושא הכ.מסך... העיניין הוא למצוא מה הכי תואם לצרכים.. אם לדוגמה המחשב הולך לשמש כDTR {תחליף שולחני} שאפשר להעביר מהסלון לחדר וכדומה זמן הסוללה מקבל דירוג נמוך מול ההעדפה למקסימום ביצועים.. לחילופין אם המחשב צריך גם להיות נייד כלומר לטייל איתך כל היום ומצד שני בעל האפשרות לשחק בו את המשחקים הכי חדשים.. צריך למצוא איפה מתפשרים בביצעים לטובת חיסכון בחשמל כדי שיתן יותר זמן סוללה... לחילופין אם יש העדפה למשקל קל כדי שהמחשב יטייל איתך כל היום ולא בטוח שביכלל אפשר יהיה לחברו לחשמל יתכן כי יהיה הרבה יותר כדאי לרכוש 2 מחשבים אחד נייד שמטרתו תהיה אופיס אינטרנט ושות העיקר שיתן מקסימום זמן סוללה... ואחד שולחני למשחקים ושות שגם אפשר יהיה לשדרג בעתיד... אבל למי שנגיד עובד על תוכנות גרפיות יש צורך שבנייד יוכל לעבוד איתן.. עד לרגע זה כניראה שהכיוון שלך הוא נייד לכל הישומים זה אומר תקציב של החל מ7Kש"ח+ אם מדברים על כ.מסך מסידרה 7 של NVIDIA או X1600/X1400 של ATI.... אם אני זוכר נכון את המחירים... ועד ל10-15Kש"ח ויותר לבעלי כ.מסך הגבוהים יותר מסידרה 8###GT של NVIDIA או כרטיסי RADEON #### HD של ATI. וכ.מסך טוב/חזק זה מעוד מייקר את מחיר המחשב בין אם הוא שולחני או נייד.

Kibiniloch

New member
זו הבעייה - אני צריכה אותו להכל :)

אני צריכה שהמחשב יסתובב איתי בלימודים (=צריך להחזיק דלוק לדיי הרבה שעות) ישמש אותי למשחקים (=כרטיס מסך טוב = יקר) ובאופן כללי ילך איתי לכל נסיעה ארוכה כי אני לא שורדת בלי מחשב...(=אמור להיות קל יחסית...אבל על זה אתפשר +-) ואני חייבת נייד ולא נייח כי פשוט אין לי מקום לנייח בבית. אחרת זה בכלל לא היה שיקול והייתי קונה נייד ונייח והיה יוצא לי אותו מחיר בערך ושלום על ישראל... אבל בכל מקרה כנראה שלא אשחק בו בלי חיבור לחשמל בגלל עניין הסוללה ואני מניחה שזה יצור סוג של איזון.. המפרטים שהחלטתי עליהם בכל מקרה עונים לי על הדרישות פחות או יותר, מקווה שאצליח למצוא את המפרט המדוייק שאני צריכה. יש המלצות איפה לקנות? בינתיים שלחתי מייל לבאג לקבל הצעות מחיר אבל אני לא ממש נוטה לסמוך עליהם שיתנו לי מחיר הכי טוב. חשבתי להזמין מחשב מאילת בגלל הבדלי המחירים (ובאותה הזדמנות לקפוץ לשם לסופ"ש), השאלה אם תהייה בעייה מבחינת תמיכה - האם יחייבו אותי להעביר הכל דרך צד שלישי (החנות) או שאוכל ליצור קשר ישירות עם המעבדה במרכז?

bar666xp

New member
במקרה הזה ניראה לי הכי יתאים לך...

DELL XPS M1330 http://www.dell.com/content/products/productdetails.aspx/xpsnb_m1330?c=us&l=en&s=bsd&cs=04 עומנם 8400M GS ולא GT אבל המסך 13.3 אינצ'... ומשקל מסביב ל2ק"ג {תלוי במפרט}... מחד נותן מענה גם למשחקים וגרפיקה {לא הטופ אבל סבבה} ומצד שני זה לא לסחוב לבנה כל היום... מקסימום תעמידי בבית איזה מסך גדול בישביל הכיף לשחק על מסך גדול.

Kibiniloch

New member
שקלתי מסכים קטנים

אבל הבנתי ש- א. ככל שהמחשב קטן יותר המחיר עולה ב. אני פוחדת שלא אסתדר עם מסך קטן, קודם כל מבחינת ההרגל אבל יותר חשוב בהרבה- אני נוטה למיגרנות מאוד בקלות, ולאמץ את העיניים על לראות הכל ביותר קטן...עשוי למרר לי את החיים יופי טופי (אני אפילו נמנעת לפעמים מלקרוא ספרים בגלל זה אם אני יודעת שלא אצליח לעזוב את הספר להרבה זמן...אז על אחת כמה וכמה, נניח, World Of Warcraft :) או סתם איזה מאמר באינטרנט שאני צריכה לקרוא ללימודים..) עם המשקל אני מניחה שאסתדר בכל מקרה, כבר נסחבתי פעם באיזו עבודה עם לבנה של IBM מסך 15" + הרבה אביזרים וניירת, לא היה כיף אבל סביל בהחלט. הפעם מה שאעשה פשוט זה או שאמצא תיק גב לנייד או שאסתובב עם איזה טרולי מקסימום..

bar666xp

New member
אם כן חוזר על ההמלצה להיכנס למקומות כמוBIGBOX

בהם יש ניידים פועלים בתצוגה.. לראות את סוגי המסכים מבריק/מט גדול/קטן וכו' וכו'... כאחד שלא מסוגל לעבוד על מסך מבריק בלי שהעין תתחיל לדמוע ולקבל איזה כאב ראש מטורף ממליץ מעוד לבדוק זאת לפני רכישה ולא לגלות מאוחר מדי כי המסך הורג אותך.

kobi 23

New member
מוסיף ומחזק

תשמעי,גם לי יש בעיה של מיגרנות (בעיקר בעונות המעבר משום מה) ואני לא הייתי יכול לסבול את המסכים המבריקים,בנוסף בלתי אפשרי לעבוד איתם בחוץ.כל מקור אור חיצוני משתקף. בנוסף,90% מהמחשבים שמכרתי בזמנו היו ללא מסך מבריק,רוב האנשים אמרו לי במפורש שאינם מעוניינים במסך זה.כך שיש דברים בגו. כפי BAR רשם לביגבוקס יש תצוגה נאה של מחשבים שאת יכולה לבדוק אותם,בניגוד לכל החברות אין להם כיסוי כך שאת יכולה לבדוק גם את המקלדת אם היא נוחה לך. האמת שאני לא חושב שההבדל בים 15 ל14 אינץ' משמעותי במיוחד,ההבדל יותר משמעותי במשקל. אך אם לא משנה לך המשקל ואת חוששת לעניין של הכאב ראש תקחי 15

Kibiniloch

New member
כן, אין סיכוי שאקנה מסך מבריק

ולקחתי את עצותיכם, טיול לביגבוקס בעתיד הקרוב מאוד, אחזור עם רשמים <ואולי עם מחשב!> :)

kobi 23

New member
לגבי ביגבוקס

זאת רשת מאוד איכותית עם מבחר מאוד עשיר.העניין הוא שאין לי מושג איך היא עדיין באוויר. בכל פעם שהייתי שם החנות הייתה פשוט ריקה לגמרי. וזה לא חנות בנוסח מחסני חשמל,יש להם חנויות מושקעות. יכול להיות שאני מדבר שטויות אך אני לא בטוח שהם יחזיקו עוד זמו רב.

Kibiniloch

New member
מעולם לא ביקרתי בחנות שלהם, נחמד לדעת

אבל בכל אופן, גם אם חנות נסגרת גם ככה האחריות היא של היבואן, נכון? כך שזה לא אמור לשנות לי <?>

kobi 23

New member
לא משנה

האחריות של היבואן,אלא אם החנות עצמה היא היבואן.כמו למשל אייבורי שמייבאת את MSI.

Jan22

New member
אין לך צורך ב7200

כל עוד את לא משתמשת כבדה בתוכנות כבדות שדורשות עבודת מעבד + עבודת הארדיסק מהותית (אם היית אומרת לי :תשמע ,אני צריכה לעבוד עם 3DMAX ובמקביל לקדד קבצים מפאת חוסר זמן ,אז אולי זה היה צעד נבון). הדגשים שלך צריכים להיות על מעבד וכרטיס מסך ,מכיוון ששניהם לא ניתנים לשדרוג (במרבית הדגמים). בנוגע להארדיסק וזיכרון אין בעיה לשדרג (ולכן זה לא מהווה בעיה ,אפשר לקחת מה שרוצים בהווה ולשדרג כשצריך בעתיד).

למעלה