חדשות חיוביות-חלק 7

דני קריות

Well-known member

מדעי הסביבה — ישראלים פיתחו שיטה שמחזירה צמחים “מתים” לחיים

צוות חוקרים ישראלי הצליח להחזיר צמחים שנראו יבשים לחלוטין למצב צמיחה פעיל. הם השתמשו בשילוב של טיפול שורשים ומיקרו־השקיה מדויקת. הטכנולוגיה יכולה להציל גינות, חקלאות עירונית ושדות שנפגעו מבצורת. ההצלחה מעודדת במיוחד לאזורים חמים כמו שלנו.

🧠 2. מדעי המוח — טיפול חדש משפר זיכרון אצל מבוגרים

מחקר בינלאומי מצא שתרגול קצר של גירוי מוחי עדין משפר זיכרון לטווח קצר. הטיפול לא פולשני ונמשך רק 20 דקות ביום. המשתתפים דיווחו על שיפור ביכולת לזכור שמות, משימות ופרטים קטנים. הטכנולוגיה עשויה להפוך לכלי יומיומי לשיפור קוגניציה.

🚀 3. חלל — טלסקופ חדש מגלה כוכבי לכת “דומים לכדור הארץ”

טלסקופ חלל חדש זיהה כמה כוכבי לכת עם טמפרטורות דומות לשלנו. חלקם נמצאים באזור שבו מים יכולים להתקיים כנוזל. הגילוי מעלה תקווה למציאת עולמות שיכולים לתמוך בחיים. המדענים קוראים לזה “התקדמות היסטורית בחיפוש אחר חיים”.

🧬 4. גנטיקה — בדיקה חדשה מגלה מחלות תורשתיות מוקדם יותר

בדיקת דם חדשנית מצליחה לזהות שינויים גנטיים עוד לפני הופעת סימפטומים. הבדיקה זולה יותר מהבדיקות הקיימות. היא מאפשרת טיפול מוקדם שמונע מחלות קשות. רופאים אומרים שזה “שינוי כללי המשחק ברפואה מונעת”.

🤖 5. רובוטיקה — רובוט ביתי חדש עוזר לקשישים בישראל

חברת סטארט־אפ ישראלית השיקה רובוט קטן שמסייע לקשישים בבית. הוא מזכיר תרופות, מתקשר עם בני משפחה ומזהה מצבי חירום. הרובוט כבר נמצא בפיילוט בכמה בתי אבות. התגובות הראשונות: “הוא מרגיש כמו חבר אמיתי”.

🌞 6. אנרגיה ירוקה — פאנלים סולאריים חדשים עובדים גם בצל

חוקרים פיתחו פאנלים שמייצרים חשמל גם בתאורה חלשה. הם עובדים היטב בבניינים גבוהים ובימים מעוננים. הטכנולוגיה יכולה להגדיל משמעותית את ייצור החשמל הירוק בערים. מדינות רבות כבר הזמינו את הדגם החדש.

🧪 7. רפואה — תרופה חדשה מפחיתה כאבי גב כרוניים

ניסוי קליני מצא שתרופה חדשה מפחיתה כאבי גב אצל 70% מהמטופלים. התרופה לא ממכרת ולא גורמת לטשטוש. היא מאפשרת לאנשים לחזור לפעילות יומיומית רגילה. רופאים אומרים שזה “התקווה הגדולה הבאה בתחום הכאב”.
ותודה לבינה מלאכותית copilot

אני מנסה לתכנת בינה מלאכותית בQBASIC בעזרת מילון מיוחד שהמצאתי, שאמור לאפשר למחשב להבין מלים. התוכנה ביחד עם המילון והנתונים לוקחת 70 קילובייט בלבד, אבל נראה לי שהיא יכולה להיות חזקה ואם תצליח אנסה לבנות ממנה רובוט חכם דובר אנגלית. אגדל את הרובוט בביתי, אשוחח אתו ואלמד אותו דברים. יהיה לו אפילו קצת רגש עם רצון ואהבה. בגיל עשרים המצאתי תאוריה פילוסופית קיומית, שאני מנסה בעזרתה לחזות התנהגויות אנשים סביבי. לא מזמן המצאתי שפה שיוצרת זהות בין הצליל, המשמעות וצורת האות, ואני מנסה להפיץ אותה בעולם.

למעלה