חדשות חוץ, הודו.

סרטון מקסים

מקסים
בן כמה הוא? כמה זמן אתם יחד? כמה זמן לוקח להגיע עם הכלב לרמה הזאת? מאיזה גיל אפשר לעבוד עם הכלב על אג'יליטי? כמה זמן ביום/בשבוע אתה משקיע בזה? יש לך הנחיות לתרגיל מסויים? (למשל זה שהוא עובר לך בין הרגלים בזמן שאתה הולך).
אתה מתאים את סוג התרגיל לגזע הכלב? או שכל התרגילים מתאימים לכולם? (למשל רטריבר יהיה חזק יותר בהחזרת דברים, וכלב רועים יהיה חזק יותר בלכנס את כל הפרטים של הקבוצה יחד).

מקסים

היי תמי , תודה :)

ההודעה שלך קפצה להודעה אחרת לכן לא ראיתי.
בוץ' היום בן 8 , אנחנו יחד מאז שהיה בן כ3.5 חודשים.
לגבי הגעה לרמה הזו , זה מאוד תלוי כלב ונוהג , אצל בוץ' כל מה שרואים בסרטון לימדתי אותו כשהיה גור בעבודה מאוד מאוד אינטנסיבית , מאז מדובר רק בתחזוקה של מה שלמד .
לגבי אג'יליטי , ניתן להתחיל לעבוד על אגיליטי לרב מגורות - אבל! חשוב לשים לב לא להקפיץ אותם לפני שסיימו את ההתפתחות כלומר גיל חצי שנה (בגזעים קטנים) וגיל שנה וחצי (בגזעים גדולים). רצוי גם שהכלב ידע פקודות משמעת לפני כן. מה שאני ובוץ' עושים בסרטון אינו אג'יליטי.
לגבי השקעה - האמת שכרגע אני כמעט ולא עובד עם בוץ' (לצערי מחוסר זמן) אבל משתדל מידי פעם כן לתחזק זאת .
לגבי התרגיל של "עבור" בין הרגליים - יש להחזיק חתיכת צ'ופר (משהו שווה עם ריח חזק ושנאכל מהר - לא חטיף יבש) אני משתמש בנקניקיות חתוכות , להושיב את הכלב ליד הרגל שלך , ולהתחיל להכווין אותו עם האוכל צמוד לאף לעבור בין הרגליים , בהתחלה אפילו לעבוד עם 2 ידיים יד אחד עם חטיף מכוונת אותו מהיכן להיכנס והיד השניה עם החטיף מחכה לו ביציאה מהרגל וכן הלאה , כמובן שמדובר בעבודה הדרגתית - וההתקדמות היא תלויה בביצוע של הכלב ויכולת המיקוד שלו, עם הכלב שלך יהיה קצת בעייה לעשות זאת כי הוא מאוד גדול וגבוה אז לא בטוח כמה זה יעבוד הוא בטח יפיל אותך.
לגבי התאמת התרגיל לכלב/גזע - כמובן יש תרגילים שלא יתאימו לכלב מסויים וההפך , כמו שציינתי קודם התרגיל הזה נראה לי פחות מתאים לכלב שלך מאחר והוא מאוד מאוד גדול וגבוהה ולעבור לך בין הרגליים עלול להיות קשה. או למשל עם כלב כבד מאוד לא הייתי מלמד לעמוד על 2 וכו'...
וזה נכון ישנם גזעים שהיצרים שלהם תורמים לנו בעבודה ( אבל אפשר ללמד לא מעט גזעים להחזיר דברים גם אם זה לא טבוע אצלם)

שימי כהן - מבט הכלב
מנהל בית הספר לאילוף ופתרון בעיות התנהגות
מאלף ומומחה להתנהגות כלבים
לקבלת מדריך חינם לבעלי כלבים היכנסו לקישור

מייל: [email protected]
אתר: http://mabatakelev.com/
פייסבוק: https://www.facebook.com/mabatakelev.School/

למעלה