חדשות בנושא גאדימק

AmiTutiT14

New member
חדשות בנושא גאדימק

מאז המשחק מול סופיה, היו דיבורים בין ראשי הפועל לאנשי גאדימק. המטרה- לסיים את המחלוקות בין הצדדים. מה שגרם לפיצוץ, דבר שלא ידעתי, זה סעיף בהסכם שהו גאדימק רצה לשנות את צבעי המדים והשם למשהו בסגנון של בית"ר. יתר הכתבה כאן. כמובן שכולם נגד שינוי הפועל לבית"ר, כל אחד וסיבותיו- משנאה עזה לבית"ר ועד שינוי ההווי של הפועל. אבל בנסיבות הקיימות, כנראה ש- או שזה יגמר בשינוי השם או בפירוק הפועל. כמובן ששינוי השם לבית"ר זה אומר גם שגאידמק יהיה היו"ר החדש. יש לי שתי שאלות אליכם: דבר ראשון, בצורה הקיצונית ביותר- מה עדיף לכם: שינוי השם והיו"ר או פירוק הקבוצה? ודבר שני, במידה והשם יוחלף, האם תשארו אוהדים? (לאחר שמן הסתם הרבה אוהדים מתוך עיקרון שלהם לא יסכימו לאהוד את הפועל/בית"ר החדשה). אפשר לראות את זה כשינוי שם וזהו. אבל מצד שני, אפשר לראות את זה כשינוי שם, מדים, סגל (בעקבות הכסף), ראשי מועדון, היכל בבוא השנים. הכל הולך להשתנות. אז זאת תהייה קבוצה חדשה לגמרי, ולכן הרבה אוהדים יכולים שהם לא רוצים לאהוד את הקבוצה החדשה בית"ר שלא משוייכת מבחינתם בשום אופן להפועל, והתחיל לאהוד את ראשל"צ באותה מידה, כי מבחינתם זה מעבר לקבוצה אחרת. מה העמדה שאתם תומכים בה? אני אישית מעדיפה שינוי שם על פני פירוק, עד כמה שזה עצוב. אם היינו מדברים לפני 20 שנה, אולי אפילו 10, הייתי טוענת שחובה לפרק את הקבוצה. אבל עכשיו כל האידיאולוגיה מאחורי השם והמשמעות "הפועל" כבר מזמן לא אותו דבר, לכן שום אידיאולוגיה לא תפגם. השנאה לבית"ר לא מובנת לי, כי בסך הכל זו לא שנאה אמיתית, אלא סתם תחרותיות, דרבי כזה. יש את האנשים שישאלו אותם למה הם כל כך שונאים את בית"ר והם לא ידעו לענות. בסך הכל, אני לא אפסיק לאהוד את הקבוצה שלי בגלל שאני לא מחבבת את קהל האוהדים של בית"ר או משהו בסגנון. אבל אני ממש לא יודעת אם אני אצליח להסתכל על בית"ר ירושלים בכדורסל כעל אותה הפועל שאהבתי. להתרגל למייק-אובר פשוט או לקבוצת כדורסל חדשה בישראל?

.....

מה עדיף לכם: שינוי השם והיו"ר או פירוק הקבוצה? השם לא ישתנה ואנשים צריכים להבין, גאיידמק הציע הצעה בעבר שהתקבלה בשלילה ועשתה יותר מדיי רעש תקשורתי, ומאז הוא ירד מהרעיון. עד עכשיו המיני הצעה הזאת שלו עשתה טראומה למרבית אוהדי הפועל. אני אוהד בית"ר בכדורגל ומתנגד בכל תוקף לשינוי השם לבית"ר. אבל עוד פעם, לא רואה מצב כזה קורה. מה גם שאם הקבוצה עוברת לארקדי (דבר שיקרה רק במצב של אין ברירה), אני לא מאמין שהשם ישתנה. גאיידמק לא ישיג בזה שום דבר כמו שהוא אמר, ברגע שהובהר לא שהשם של הפועל ירושלים ישאר הפועל ושינוי שם מהפועל לבית"ר זה דבר בלתי מתקבל על הדעת, הוא ירד אוטומטית מהרעיון. נכון, אין לסמוך על המילים של גאיידמק והבן אדם הזה יציב בדיוק כמו כדור פינג פונג באמצע משחק סוער, אבל גאיידמק לא עד כדי כך טיפש כדי להבין שהוא לא ישיג משנוי השם לבית"ר שום דבר. הוא יפסיד את רוב אוהדי הפועל ירושלים בכדורסל (כך אני גם מקווה) ויבנה על אוהדי בית"ר כדורגל שיעברו לעודד גם את הכדורסל. רוב אוהדי בית"ר בכדורגל לא מתעניינים בכדורסל. בית"ר ירושלים תרוץ בצמרת בכדורגל ואף אחד לא יזרוק זין על הכדורסל. איזה אינטרס יש לגאיידמק לעשות את זה ומה הוא ישיג בזה. אוהדי הקבוצה הזאת יהיו רק אוהדי בית"ר בכדורגל שיש להם סימפטיה להפועל ירושלים בכדורסל. מקרה כזה לא יקרה. אל תדאגו. מה אני מעדיף? לא מעדיף. מקרה כזה לא יקרה. במידה והשם יוחלף, האם תשארו אוהדים? (נגיד וזה אכן קורה..) לא נראה לי. יהיה קשה מאוד, אני אמשיך להיות אנטי מכבי, אתעניין בכדורסל בכלליות, אמשיך לראות משחקים ואולי מדי פעם אקפוץ כמה קילומטרים קצרים לראות את מכבי ראשון. מה גם שיש לי סימפטיה למכבי ראשון והשנאה המשותפת למכבי ת"א שבאה לידי ביטוי בפיינל פור האחרון. הפועל ירושלים בלב ובנשמה. אל תקחו יותר מדי ברצינות את מה שארקאדי פלט לפני כמה חודשים ואת מה שעושים בתקשורת.

Pure M

New member
אוקיי..

לגבי השאלות שלך: א. אני מעדיף שתתפרק מאשר שתשתנה ותהפוך לבית"ר. מספיקים החוליגנים של הקבוצה הזו בכדורגל, אני צריך אותם בכדורסל עכשיו כחלק מהקבוצה האהובה עלי? ב. לא. למעשה, אני חושב שאצפה בכדורסל הישראלי מדי פעם, עם חיבה אולי לנהריה, קבוצה שיש לי סימפטיה רבה אליה. הדבר האחרון שהייתי רוצה לראות בתור אוהד הקבוצה זה שינוי כזה. אני ממש מקווה שזה לא יקרה. מעדיף את הפועל חסרת הכסף והלוחמת על הפועל מתיימרת להיות רבת תקציבים וגדולה, שמשנה גם את שמה וכל דבר בה. אם גאידמק רוצה בית"ר בכדורסל, שיקנה את הפועל גבעתיים או כל קבוצה אחרת שהוא רוצה, ושיעזוב את הפועל במנוחה.

אוהדי בית``ר

רבים אוהדים את הפועל ירושלים, למרות שאני יודע שבכך אני מגביר את הפריחה של ה``נאור`` מהקיבוץ. לעצם השאלה - ברור שאני מעדיף שינוי השם על פני פירוק הקבוצה. אני אוהד את הפועל כקבוצה ירושלמית, ואם השם ירושלים יישאר בכל סיטואציה שהיא, אני ימשיך לאהוד את הקבוצה. אין לי שום דבר נגד המותג הפועל. אבל יש לי כן נגד אוהדים מאוד מסויימים בקבוצה כמו בובאס מהקיבוץ שקובע שאוהדי בית``ר הם חוליגנים, ש``לא חסרים לו`` בקבוצה עם השם החדש בית``ר, ואין לו כל בעיה להכליל את כל אוהדי בית``ר בקביעותיו.

בובאס...

סליחה סליחה סליחה...חשבתי שאתה רשמת את ההודעה הזאת. בכל מקרה, כיוונתי בדבריי לכל אותם אוהדי הפועל בכדורסל ששונאים ומכלילים את כל אוהדי בית``ר תחת מגוון של כינויים מעליבים. אני מסכים שיש בבית``ר חוליגנים, אבל אני גם קובע שרובם אינם כאלה, ושבכל קבוצה ישנם חוליגנים. ההכללות, זה דבר נורא מבחינתי. אתם רק מיעוט, אבל תלמדו לתת כבוד לאנשים שכל חטאם שהם אוהדי בית``ר.

רולדההה

New member
לא לקבל את גאידמק. ../images/Emo98.gif

מה שווה הפועל היום בלי המסורת, בלי הזיכרונות, בלי השם והצבע? לחזור לימים בהם לא היה כסף אך הייתה אהבה ורוח לחימה.

למעלה