חדשות בלול

חדשות בלול ../images/Emo13.gif

הגדולה נקראת "שיבולת שועל" הקטנה "ערבה" לאחרות אנחנו קוראים "צ'ייז קייק" ו"מור" ו"קינמון" תהנו

אממ, שמע זה לא כזה סיפור

יש לי תמונות שצילמתי בארה"ב למשל טיילנו בגן חיות וצילמתי כ300 תמונות אימלא המצלמה הדי חרבנה הייתי מצלם אף יותר אז על תרנגולות אתה מתבכיין?
קנה מצלמה טובה ותתחיל לשפוך תמונות בשביל מה אנחנו פה אם לא להנות מדברים כאלו יפים?

חח אוקי!

קנית מצלמה חדשה דורשת כסף לא? .........וגם עכשיו אני בבנית לול חדש אז אני צריך כול שקל!! בקשר לתרנגולת........היא בטוח לא צעירה! ובטוח לא בת שנה! לפחות שנתיים-3 ! אבל יותר טוב! היא בטח מנוסה ותידגור לך או השנה או בשנה הבאה ותטיל לך בקרוב!

אתה רציני? תן פרטים

מה הגילאים ז"א כמה תוחלת החיים של תרנגולת כזו ומה הכוונה תתחיל לדגור? לדגור על ביצים בשביל אפרוחים? באיזה גיל היא מתחילה לדגור? ומה אם אין תרנגול היא עדיין תנסה לדגור?

פחות או יותר

בגלל הצורה שלה היא נראית לי קצת גדולה -מבוגרת יותר! כי אתה רואה לפי הנוצות שלה והגודל שלה! תוחלת חיים של תרנגולת זה בסביבות ה 7-9 שנים לפי דעתי! בפינת חישלנו יש תרנגולות שהגיל שלהם עולה על 7 שנים! אני אישית גידלתיתרנגולת שהגיעה לגיל משהו כמו 11 שנים! עברה 2 דורות במשפחה - סבא שלי גידל ואז דוד שלי ואחרי זה אני! אותה תרנגולת! אפילו יש לה תמונה מאוד ישנה בבית של הסבים! הביצה שלה הייתה מיוחדת! והקול שלה היה מאוד שונה אבל הייתה ענקית! תתחיל לידגור:כאשר היא מטילה ובגלל שהיא בוגרת ואני סבור שהיא דגרה בעבר אז יש לה ניסיון - היא תטיל כמה ביצים 10-13 ואז תידגור עליהן! אם אין זכר - אין אפרוחים! אבל יש דגירה בהחלט - זכר זה רק להפריות לא יותר!!! (כמה שהחיים שלו "קלים") כאשר היא תידגור תוכל אתה להביא לה ביצים מופרות ואז לשים מתחתה ואז יהיו לך אפרוחים

מגניב תודה על המידע ../images/Emo13.gif

בקשר לדגירה, אישתי לא מתלהבת, כי אם יצאו אפרוחים שיגדלו לתרנגולים אז אנחנו בבעיה אסור לנו להביא לפה תרנגולים כי השכנים לא בדיוק יסכימו להשכמות ב4 וחצי לפנות בוקר, ומה גם שהתרנגול עושה שמח בכל שעות היום. אח"כ סיפור למצוא מקום שיקבלו אותו
לגבי המצלמה, אולי תגיד לי אם יש לך תקציב מינימלי ואני אוכל להפנות אותך למצלמה מתאימה. אגב איך בדיוק אתה מממן את הבניה?

תקציב....

כרגע לא אוכל לקנות מצלמה כי בקשר לבניה היא תעלה לי בסביבות ה 250-400 ש"ח! היום אני נוסע לאיזה מקום במטרה לחסוך אולי קצת בקניה! ואם דוד שלי לא היה עוזר לי אז הייתי צריך לשלם פי 3! אבל יש לי עזרה מהצד של דוד שלי ואבא שלי וכו............. וזה רק לבניה היסודית של הלול עצמו! יש לנו מחסן...ואנחנו פשוטחוצים אותו ומה שאני צריך זה קיר ו לעשות חלון ו דלת טובה ו רצפה טובה לתרנגולות ויש לו עוד בתוך הלול לשים מוטות לשינה והרבה הרבה דברים! חשמל ומים וכו........... אז אתה רואה שזה השקעה לא קטנה! אבל איכותית!! בקשר למצלמה - אשאל את בן דוד שלי אם יוכל להשאיל לי את המצלמה שלו לפרק זמם קצר לצילומים בלבד!

חשמל ומים?...

וואחד השקעה
אני לא מבין מה צריך חשמל? ומים לא מספיק צינור שפשוט למלא את המים שלהם וזהו? אגב "ערבהֿ" הפרגית הקטנה נטרפה בלילה
היא כנראה יצאה מאיפשהו ואיזה כלב כנראה טרף אותה נשארו רק הנוצות

מצטער לשמוע!! ../images/Emo4.gif

חשמל: תאורה בלילה וקצת חימום! בעזרת כמה מנורות של 100W! ועוד מנורה אחת גדולה! אצלנו מאוד קר! וכול שנה אני רואה תמותה אצלי! לצערייי השנה אני שומר טוב טוב עליהן כדי שלא תהיה תמותה! כי בשנה הבאה בעזרת הכמות שיש לי כנראה אגיע לסביבות ה 100 ואף יותר תרנגולות!! כול השנה אני גם רואה שאצלי מצליחים לפרוץ ללול וזה מבאס! אז ככה הכי טוב! לא גשם ולא טריפה ולא כלום! הכי טוב! מים: אם יש לך מעל ל 30 עופות תאמין לי דלי מים או צינור פשוט לא יפתרו את הבעיה! צריך מנגנון מים טוב טוב! זה שלא ממלאים -מתמלא לבד! וההשקעה גם על האוכל לא שכחתי! לפחות 250 ש"ח אוכל!! אבל נראה לי יספיק לי משהו כמו חודשיים!

אוקיי הבנתי ../images/Emo13.gif

טוב אצלי כרגע 4 תרנגולות, וביקשנו מהמגדל שיביא אחת חדשה במקום ערבה אז נחזור ל5 אבל נראה לי שזה הגבול שלנו בתרנגולות, אבל אנחנו מתכננים עיזים אז אולי נשקיע בברז בתוך הכלוב כי זה כבר לא רק 5 תרנגולות, לגבי תאורה אני לא רואה סיבה לזה ואצלנו זה לא דליה
הרבה פחות קר מאצלכם

בהחלט תחביב ../images/Emo13.gif

אני למשל מגדל כמה תרנגולות כי אצלי זה פינת חי קטנה אז לא צריך יותר מ4-5 תרנגולות בכל זמן נתון בהתחשב בכך שיהיו שם עיזים בקרוב זה מספיק לא?

antreprize

New member
תחביב? למכור ביצים של 100 עופות זה לא עבודה?

שיהיה לך בהצלחה.

זה כיף והמכירה

היא רק כדי לממן את האוכל שלהם לא יותר! לא בתור עבודה! היום קניתי שק תערובת במחיר של 100 ש"ח! וזה בקושי יספיק לשבועיים וחצי

antreprize

New member
למה שלא תנסה לגדל חלק מהאוכל?

תבדוק מה יש בתערובת ומה אתה יכול לגדל, זה יחסוך לך כסף(וזה גם כיף).

למעלה