חדשה..

miki19493

New member
חדשה..

שאלה לי. בת 29, כבר 5 שנים לערך סובלת מכאבי בטן תחתונה כרוניים, שבאים אחת לכמה חודשים (3-4) נשארים לשבוע והולכים. כאשר הם ב"שבוע ביקור" הם תוקפים באזור הבטן התחתונה, כאבים חזקים מאוד, כמו גלים, עד התעוררות משינה בלילה. ואז הם נעלמים וחוזר חלילה. עשיתי את כל הבדיקות האפשריות, וכלום. הגניקולוג המליצ על לפסקופיה ואפשרות של אנדומטריוזיס. בזמנו שללתי את האפשרות, לא רציתי לעבור ניתוח (גם אם קטן). היום אני לפני נישואים ורוצה ילדים, ורוצה לשלול אזה משהו אפשרות של אי פריון. האם כדאי לעבור את הלפסקופיה או לנסות להיכנס להריון קודם? האם הלפרסקופיה זה ממש קטן? איפה החתך? תודה

בוקר טוב

ברוכה הבאה
למה לרוץ ללפרסקופיה......אז עושים שלושה חורים קטנים אחד בטבור ושניים בבטן התחתונה ונכון שההתאוששות מהירה אבל יש מה לעשות לפני..... 1. US וגינלי - לראות ציסטות. 2. בדיקת דם CA -125 שמראה סימנים שיש משהו בבטן 3. יש שאלון (שורה כחולה למעלה בטאגליינס) תעני עליו. 4. תפני לייעוץ במרפאת אנדו' בתה"ש ורק אז אם באמת האנדו שם בכל הדרו ותפארתו רק אז שוקלים ניתוח. תתחילי עם השאלון תקבעי תור לתה"ש ותבקשי לעשות את הבדיקות מרופא הנשים שלך. טלפון לקביעת תורים בתה"ש - טלפון לקביעת תורים: 03-5302741, 03-5302018 יש צורך להביא טופס 17 של כל קופות החולים או תשלום של 120 ש"ח. אנחנו כאן

miki19493

New member
וואיי.... לא ידעתי

הרופא שלי לא אמר לי שיש בדיקת דם כזו... נדמה שעשיתי את "1" יש טעם לעשות את בירור "3" אם לא עשיתי את "2" אלא אם כן עשיתי והתוצאה חיובית? תודה על התשובה.

ברוכה הבאה

יש ויש טעם לעשות את כל מה שזק אמרה לך חוץ מ1 אם כבר עשית. הערה חשובה לגבי בדיקת הדם: אסור לעשות אותה בזמן הווסת כי התוצאות יכולות להטעות כלומר להראות שיש משהו כשאולי בעצם אין.

למעלה