חדשה :)

Fairy24

New member
חדשה :)

קוראים לי טל, אני נקבה, פגאנית, עוד הרבה תכונות וגם רוצה להצטרף לפורום :) מקווה להשתלב וכל זה

דגנית

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif מה זה אומר

להיות פגאנית? להיות נקבה אני חושבת שאני מבינה

Fairy24

New member
הרבה

אבל לפחות העקרונות היחסית בסיסיים ואיך שזה מתבטא אצלי, להאמין ולעבוד עם האלים, בעיקר האלה, הטבע הוא קדוש ואלוהי, גם המין, הנשים בעיקרון גם, כי יש בנו חלק אֵלַהי, המיניות הנשית גם, לקבל אנשים קצת שונים, להאמין בשיוויון מכל סוג שהוא, להאמין בחופש וזכויות האדם, מותר להאמין, לחשוב ולעשות המון דברים, לא צריך דרך צרה, האדם צריך להיות חופשי והמילה "חטא" לא ממש קיימת.. וכמה דברים שהם לא "חובה" במיוחד, אלא עיקרון כלשהו שגם בלעדיו אדם יכול להיות פגאני; ריפוי (מתחילה בזה.. כמו שאני גם יחסית מתחילה בפגאניזם), אומנות, הומור ועוד כל מיני דברים קטנים יחסית. ואם את מתכוונת למה זה בכלל, אז בעיני רוב הפגאנים שאני מכירה זו מטרייה של דתות, לא דת, אלא סוג של בסיס של כמה דתות, אני יותר רואה את זה כדרך ויש גם מעטים שרואים את זה כממש דת.

Fairy24

New member
לא

וויקה זו אחת מהדתות הפגאניות... אבל לי אישית אין דת.

דגנית

New member
נשמע מעניין. איך בעצם עובדים

עם האלים? באמצעות טקסים? את יכולה להרחיב קצת, לספר קצת? תודה

Fairy24

New member
יש דרכים שונות

יש כמובן את הדיבור איתם אפשר לבקש מהם לבוא, לשאול שאלות ולהקשיב לאינטואיציה ולרגשות שבאים מהם, אפשר לספר דברים, אפשר לבקש בקשות ועוד כל מיני.. יש גם טקסים, אפשר להכין בשבילם טקסים ואפשר גם לזמן אותם לטקסים אישיים. יש מתנות שאפשר להכין מדברים טבעיים (הרבה פגאנים אומרים שאם משתמשים בצמחים, מבקשים מהם לפני שקוטפים.. וגם זה עובד בעיקרון על איטואיציות), אפשר להכין דברי אומנות, אפשר בדמותם, אפשר סמלים ודברים שונים. כשהם עוזרים במשהו אפשר להכין טקסי הודיה, אפשר גם בלי שיש בקשה ספציפית שהם נענים לה, אלא בכלל על כל דבר שבכללי הם עזרו (שזה בערך כל דבר, הם בכולנו). גם אקטים מיניים זה משהו, זה מוסיף המון אנרגיות חיוביות לעולם וחוץ מזה זו מחווה קטנה לאלה ולאל... או לאלה ולאלה ואו לאל ולאל (?). יש חגים של העונות והכל, הטבע הוא חלק מהם. חוץ מזה בטח יש המון דרכים שמעולם לא שמעתי עליהן, יכול להיות גם כל רעיון יצירתי שמתקשר בין האנשים לאלים בדרך כלשהי.

דגנית

New member
שאלה מוזרה קצת..

איך זה שיש אלים בלי דת? אני מנסה לעשות לעצמי סדר במחשבה.. או שהם מעל לדתות.. נשמע לי מאוד מעניין

Fairy24

New member
../images/Emo20.gif

יש את האפשרות שאת אמרת, שכן, ככה גם אני רואה את זה, הם מעל... ומה זה דת? גיבוש של אמונות ומנהגים של יותר מאיש אחד. יש אמונות, חגים וכל זה.. אבל זה ממש פתוח ובסיסי. יש דתות שהן פגאניות, די הרבה, הפגאניזם זה הבסיס שלהן. אפשר ללכת בפגאניזם ולא בדת פגאנית מסויימת, אבל זה לא אומר שזה דת. אמנם יש כאלה שרואים את זה כדת (רובם בכלל לא פגאנים..) אבל לדעתי ואני מניחה שלדעת עוד רבים, הדתות הפגאניות הן יותר מזרמים. האמונה היא באדם, בו, בטבע שלו. דת זה מעבר לזה.

במסגרת לימודיי נחשפתי לתורת הויקה

בהתחלה מאוד התחברתי ואהבתי אבל ככל שנחשפתי יותר לנושא המלווה בטקסים, מזבח ומקדש, התרחקתי. לא מצאתי את עצמי מתחברת. המילה דת היא מילה מאוד גדולה. מנהגים, מסורת, דרך כזו או אחרת - אהלן וסהלן. אמונה באדם, בטבע שלו - לא יכולתי לנסח טוב יותר.

Fairy24

New member
מממ..

לא יודעת מאיפה שמעת על האדום, יכול להיות שיש איזו דת פגאנית כלשהי עם מנהג כזה, אבל אני בחיים לא שמעתי על משהו כזה.. והאמת שאני כבר לא זוכרת איך הגעתי לזה, בכלליות הגעתי לזה משאר האמונות שלי שבטח רציתי להרחיב את האופקים עוד ונתקלתי בזה.

למעלה