חדשה!!!

lital12341

New member
חדשה!!!

שלום אני נכנסת לפורום הזה די הרבה ורואה את כל המתכונים שכולם מכינים ואני רוצה גם להצטרף! מקווה שאתקבל בכייף!!! יום טוב לכולם יש למישהו מתכון לעוף בגריל? עם תפוחי אדמה קריספיים כאלה? תודה

clcl

New member
תפודים פריכים בתנור

חובה אבל חובה להכין. תפודים בתנור של שיר וקרן קולפים תפוחי אדמה, חותכים לחתיכות גדולות (כ-3 חתיכות מתפוד גדול או 2 מבינוני) מבשלים 5 דקות במים רותחים בתוספת מלח בסיר מכוסה. שופכים המים ומשאירים הסיר פתוח לאידוי שאריות המים. מחממים תנור ל-200 מעלות. כאשר התנור חם מכניסים לתוכו תבנית שעליה יצקנו 1-2 כפות שמן. לאחר שתיים שלוש דקות, כאשר השמן חם מאד מפזרים על התפודים שבסיר 2 כפות סולת ומערבבים עד כדי כיסוי יפה. יוצקים את התפודים על התבנית הלוהטת ואופים 50 דקות בחום של 200 מעלות יוצא קריספי ושחום בחוץ ורך נימוח בפנים. בתיאבון אלעד

clcl

New member
עוף בגריל של חנהל'ה

עוף בגריל 6 כרעיים גדולים (6 רבעים + 6 פולקעס) שום כתוש בנדיבות פפריקה אדומה מתוקה מלח – 5 כפיות גדושות פלפל שחור – כ- ½ כפית שמן הכל הנ"ל בקערה – לעסות העוף להחדיר את כל מרכיבי המשרה גם מתחת לעור, לכסות ולהכניס למקרר למספר שעות. כשעה ורבע לפני ההגשה: להוציא העוף מהמקרר, לתת ככה עיסוי נוסף. להניח רשת צלייה בתבנית התנור, ליצוק 2 כוסות מים לתבנית (המים מונעים התייבשות העוף וגם יותר קל לנקות התבנית). להניח את חלקי העוף עם העור כלפי התבנית – להכניס לתא הגריל להפוך כשצד זה מוכן. עכשיו הצד החשוף הינו הצד החיצוני עם העור (שיוצא פריך וטעים).

pirge

New member
תפוחי אדמה מאד קריספיים

תפוחי אדמה בקליפה--- קריספיים מעולים מאת:פירגה. טעיםםםםם 5 תפוחי אדמה גדולים מבושלים בקליפתם,עד שמזלג/סכין חודר פנימה חותכים לפרוסות עבות עבות. ומשאירים את צורת התפוח כמו שהיא מעבירים את התפוחים הפרוסים כמו שהם לתבנית----- להרחיק מעט את הפרוסות זו מזו. להשתדל שכל התפוחים יהיו בשכבה אחת. בכוס מערבבים: 4\1 כוס שמן זית 4\1 כוס שמן קנולה 5 שיני שום כתושות 2 כפות פפריקה מתוקה ואפשר חריפה 2 תיבוליות בטעם מועדף עליכם או תיבול של בהראט שזה קורט קינמון,כמון,גריל עוף...... מלח ללא הגזמה --אפשר מלח גס 2\1 כוס מים רותחים מערבבים הכל ביחד ויוצקים באופן שווה על תפוחי האדמה כדאי להניח 2 עלי רוזמרין למעלה. נותן אחלה ריח. לא לערבב ולא לגעת. להכניס לאפיה ללא כיסוי ל-40 דקות חום 175. התפוחים יהיו קריספיים ובצבע אדמדם קלוי. בתמונה יש זיופי צבע....צ'טערת. המלצה חמה מפירגה. תהנו.

pirge

New member
תפוחי אדמה הכי קריספיים שיש-מושקע

תפוחי אדמה מאד מאד קריספיים - מתפצפצים בפה. באחד משיטוטי בערוצי האוכל בטלויזיה,ראו עיני מתכון נחמד שבא לי לשתף אתכם. יצא פגז. מקווה שזכרתי נכון ולפי כל השלבים. שווה את הזמן,הטירחה,וההמתנה. לבשל רבעי תפוחי אדמה מקולפים במים רותחים רק 7 דקות. ל ס נ ן . לסגור את הסיר עם מגבת יבשה ולהשהות 20 דקות. להוריד את המגבת ולהחזיר את המכסה. לנער היטב את התפוחים בתוך הסיר מספר פעמים. לחמם תנור לחום 190. כשהתנור חם,להכניס תבנית גדולה עם שמן זית בכמות נדיבה. הכנסתי קצת יותר מרבע כוס. לחמם את השמן כ-10 דקות. להוציא את התבנית בזהירות רבה (חם חם חם שורףףף) ולהניח על הגז או על קרש חיתוך מתאים לחום. להכניס את התפוחים לתבנית ולסדר אותם זה ליד זה. להבריש בשמן זית מהול בקורט זעפרן. אני הברשתי בשמן זית מעורבב עם פפריקה,מלח,וכורכום. לאפות כ-40 דקות עד להשחמה. במשך האפיה,לא לפתוח את דלת התנור ולא להפוך. תהנו.

pirge

New member
עוף קריספי

במעטפת פריכה-מדהים חלקי עוף בלי ה ע ו ר 3 ביצים כוס וחצי פירורי לחם מלח, פלפל שחור, אבקת שום, פפריקה. לטבול את חלקי העוף בתבלינים מכל הצדדים. בוללים ביצים במעט מים בעזרת מזלג. טובלים את חלקי העוף בביצים מכל הצדדים. טובלים את חלקי העוף גם בפירורי הלחם שיצופו היטב. מניחים בתבנית אפיה מ ש ו מ נ ת. אופים בחום גבוה 190 מעלות כ- 20 דקות ללא כיסוי. מכסים בניר כסף ועוטפים את התבנית מכל הצדדים. אופים ע ו ד 4\3 שעה. בחום 180 מעלות. מורידים ניר וממשיכים להשחים את חלקי העוף. כ-רבע שעה. קריספי . טעיםםםםםםםםם מתכון עצמי.

pirge

New member
עוף במעטפת טחינה וסילאן-אפוי

11:03 | 02/05/06 עופות ברוטב טחינה וסילאן-אפוי בפירוו pirge / בישול לילדים ו עוף בטחינה סילאן אפוי בפירורי לחם מקור:פירגה. 6-8 חלקי עוף מרינדה: 3 כפות טחינה גולמית 3 שיני שום כתושות 4 כפות סילאן 2 כפות קטשופ כף רוטב סויה כף פפריקה גדושה מלח פלפל לערבב ולטעום. לשפר טעמים. לגלגל היטב את העוף במרינדה לצפות בפירורי לחם ולהניח על ניר אפיה בתבנית אפיה. אחרי שעה לחמם תנור ל-180 מעלות לכסות היטב את התבנית בניר כסף ולאפות כשעה וחצי. אפשר אחרי 50 דקות להפוך את חלקי העוף—אבל בזהירות,שהפירורים לא יפלו. לפני הארוחה להוריד את הניר ולהשחים 8 דקות. אפשר להניח תפוחי אדמה בקליפתם משוחים בשמן זית עטופים היטב בניר כסף ליד העוף שיאפו גם הם שעה וחצי. בהגשה זורים עליהם מלח וזהו.....

b a r b a i m a

New member
../images/Emo124.gifpirge - אני חייבת לשתף!!!

כרגע יצא מהתנור מגש של עופות (וגם חזות עוף) עפ"י המתכון שלך - הריח שיגע את כולם!!! הבן שלי הקטן (בן 6 וחצי) ואני טעמנו חתיכה כרגע (מהחזה עוף) וזה מ ע ד ן בנוסף הכנתי את הכרובית האפויה שנתת (עם טיפטיפה שינוים) ויש לנו יופי של ארוחת צהריים תודה רבה ושבת שלום

b a r b a i m a

New member
ומקרוב

בתאבון לנו

b a r b a i m a

New member
../images/Emo13.gifתודה, אני פה אתכם

פחות משתפת מחוסר זמן אבל בהחלט "גונבת" רעיונות לתוך המטבח שלי כל פעם מבטיחה לחזור ולהישאר ולא מקיימת אז הפעם מבטיחה - להשתדל שבת שלום

pirge

New member
ברבאמא,התגעגעתי אליך. ואואואו כמה

נעים לשמוע שהשתתפתי בארוחת הצהריים שלכם. תמשיכו להנות משבת מקסימה וטעימה, תבקרי יותר

b a r b a i m a

New member
גם אני התגעגעתי, אז באתי../images/Emo13.gif

תודה פירגה יקרה היה מה זה טעים... ליקקנו את האצבעות

למעלה