חדשה...

איריסג

New member
חדשה...

שלום לכולם. שמי איריס, וסבתי חלתה לפני כמה שנים באלצהיימר. רציתי לספר לכם על תופעה מוזרה (אם כי די משמחת...) שקרתה ממש אתמול ולדעת אם זו תופעה שמוכרת לכם: בשנים האחרונות, מאז שהיא חלתה, חלה כל הזמן התדרדרות הדרגתית במצבה של סבתי - בשנה האחרונה היא היתה כבר אפטתית, לא תמיד זיהתה אותנו ובחודשים האחרונים כמעט ולא דיברה, והיתה מרותקת לכיסא גלגלים.. היא כמובן מטופלת על ידי מטפלת פיליפינית מדהימה ומסורה. אתמול קרה דבר שבעיננו הוא בלתי יאמן: סבתא חזרה לדבר, ואפילו די "לעניין". התקשרתי אליהם הביתה, העבירו לה את הטלפון והיא ממש שאלה אותי שאלות וענתה לי תשובות לשאלות שלי. נכון שהיא היתה מבולבלת ושאלה אותי מה שלום הילדים (אין לי ילדים) - אבל בסך הכל - היא דיברה ברור והגיבה בצורה די הגיונית לשאלות שלי. אחר כך אמא שלי סיפרה שסבא שלי הרגיש רע, וסבתא אמרה לאבא שלי שהיה אצלם "תעשה לשלמה כוס תה עם לימון, הוא לא מרגיש טוב". היא גם דיברה עם אמי בטלפון, ביקשה ממנה ש"תעבור לבקר" וכו' וכו'... בקיצור - היא הרבה יותר מאופסת לגבי מה שקורה סביבה, מגיבה ומדברת. ניסינו לחשוב מה גרם לשינוי. יש שני דברים שהשתנו בימים האחרונים: ראשית, לאחר שבדיקות דם גילו לה קצת עליה בסוכר - אמא שלי העבירה אותה למוצרי דיאט והפחיתה לה את כל המתוקים מהתפריט (בחודשים האחרונים התזונה שלה היתה די עשירה כי היא מאד ירדה במשקל מאז שחלתה). הדבר השני שקרה זה שאמא שלי בהתייעצות עם הרופא, הפחיתה לה את אחד הכדורים נגד אפילפסיה (המינון ירד מ 3 כדורים ל 2). אז מה דעתכם? האם התופעה מוכרת?

ברוכה הבאה איריס../images/Emo24.gif

טוב שאת מתעניינת על בריאות סבתך בפורום אולי פה תוכלי למצוא תשובות לשאלות שמציקות לך, אצל בן זוגי למשל השתפר מהלך השינה בלילה, הוא כלל לא שותה כדורים הוא לא רוצה ומסרב לשתות בגל לזה מתקדמת אצלו המחלה . לפעמים הוא מבין כשאני מדברת איתו ולפעמים הוא לא יודע על מה אני מדברת. הכדורים מאטים את קצב המחלה להתקדם ולכן יכול להיות שבגלל הכדורים סבתא שלך דיברה יפה.

איריסג

New member
אלא שאצלנו היתה תופעה הפוכה....

זאת אומרת אחת הסברות שלנו היא שהיא חזרה לפתע לדבר - כי הורדנו לה את המינון של הכדורים. היא עכשיו מקבלת 2 כדורים (בבוקר ובערב) במקום 3 כדורים (בוקר צהרים ערב) שהיא קיבלה עד כה. חוץ מזה, מעניין אותי אם אצל עוד אנשים מוכרת תופעה כזו - שממצב של אפטיות מוחלטת לגמרי, ממצב של חוסר דיבור מוחלט - אדם חולה חוזר לדבר ממש ברור , ברצף ולעניין...

ronnyw

New member
מעיניין...

איריס, ברוכה המצטרפת אלינו. אינני יודעת לענות לך על השאלה הספציפית, אינני מבינה בנושא (יש לנו בבית מבחר יפה ומגוון של מחלות, אבל אפילפסיה היא לא אחת מהן...) אבל מעניין שכרגע גם את, וגם כותבת אחרת בפורום (ענתי44) מספרות על שינוי לטובה שחל בחולה לאחר הורדת מינון כדורים נגד אפילפסיה... האם זה מקרי?...

איריסג

New member
קראתי את ההודעה של ענת 44

אבל ממה שאני מבינה - הסיבה להורדה של הכדורים קשורה לתפקודי הכבד - כנראה שיש איזשהוא ניגוד בין הכדורים האלה לתפקודי הכבד. אני דווקא מדברת על משהו מנטלי יותר - דיבור וקשר עם הסביבה - דבר שענת 44 דווקא כותבת שחלה בו נסיגה.

למעלה