חדשה

gozmo

New member
חדשה

שלום גילו אצלי רק לפני כשבוע (בזכות החבר המקסים שלי) שיש לי צליאק וכמו כן רגישות למוצרי חלב בקיצור אני ממש בבאסה כי אין לי מה לאכול מישהו יכול לעזור לי? מה כן מותר לאכול מה אני עושה עכשיו במסעדות? מותר לאכול שווארמה? ציליאק זה לכל החיים???!!!!! אודה לכם על העזרה!

ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

התקופה שאחרי הגילוי תמיד מבאסת. צליאק זה אכן לכל החיים אבל אפשר לחיות עם זה ולמרות שבהתחלה נראה שאין מה לאכול, עם קצת יצירתיות ותושיה אפשר לחיות לא רע בכלל. אם עוד לא פנית לעמותת הצליאק אני ממליצה לך לפנות והם ישלחו לך את המדריך וספר מתכונים, בנוסף יש במאמרי הפורום כמה מתכונים נחמדים ואם את מחפשת דברים ספיציפיים או עצות ספיצפיות את מוזמנת לשאול והמנוסים שכאן יענו לך בשמחה. מסעדות זו בעיה כי נדרש לשגע את המלצרים בשאלות על מנת לוודא שהמנה נטולת גלוטן, אבל אפשר להסתדר עם זה. שיהיה בהצלחה ואנחנו כאן

shlomlondon

New member
ברוכה הבאה למועדון!

אני קצת כמוך - צליאק, ורגישות לחלב. לי גילו בגיל מאד צעיר אז שלב הבעסה מתקשר לי לילדות, ואני מסכימה איתך שזה מאד קשה, הנה רשימה קצרה של מה אפשר לאכול, ותאמיני לי יש מלא, לא לדאוג. (אני עכשיו בדיאטה כי אכלתי הרבה יותר מדי כמה שנים טובות. מאד) בשר, עוף, דגים, אורז, תפוחי אדמה, דלורית, דלעת, בטטה\ ברוקולי, כל סוגי הקיטניות בקיצור: כל הירקות והפירות שבעולם - צריך להזהר בפירות מיובשים. פסטות מאורז או כוסמת, קינואה שזה כמו דגן אבל מותר לנו ועשיר מאד בחלבון ויכול להיות תחליף לקוסקוס. קמח תירס אפשר להכין איתו דברים מדהימים. אורז" יש מבחר עצום של איטריות אורז, פריכיות אורז דפי אורז, צריך לדעת איפה למצוא בארץ - חברים אחרים יוכלו לעזור לך. עוגות: על בסיס קמח נטול גלוטן וקמחים אחרים, מרנג שמכינים בבית, ולפני פסח אם יש מזל וחבות מזון עם רצון טוב אז גם אפשר להצטייד.... אני גיליתי שגבינות עיזים טובות לי אני אוכלת מהן. ולאט לאט מגלים את החדוו הבבישול הביתי בלי קיצורי הדרך ואבקות המרק, נזכרים בטעם הטוב של הדברים וכאבי הבטן, אנמיה, עייפות, חיוורון, בטן נפוחה ועוד מלא דברים אחרים נעלמים להם. זה שוק בהתחלה, אבל לאט לאט תרגלים. לגבי אוכל בחוץ: שואלים על כל דבר מזעיקים את השף עד שבטוחים. לגבי השווארמה: אני אוכלת אותה בצלחת... בהצלחה

hagitag

New member
גם אני חדשה, בפורום הזה בכל אופן

היום פתאום גיליתי שיש את הפורום הזה וזה ממש נחמד, מקווה שגם אני אוכל לעזור כאן. בכל אופן, כמו שכתבו קודמי, זה משהו שלומדים לחיות איתו אני גיליתי בגיל מבוגר (24) ובהתחלה היה קשה להתרגל אך מהרגע שלמדתי לחיות עם זה, אין לי שום צורך בתחליפי קמח, יש כל כך הרבה אוכל טעים שלא מכיל גלוטן (ובד"כ זה גם אוכל מאד בריא!) בכל מסעדה כבר למדתי לתחקר את הטבחים (אני תמיד בסוף מגיעה למטבח...) בחו"ל זה קצת יותר קשה כי הם לא תמיד אוהבים לענות או מפחדים לקחת סיכון אבל באמת שאין שום קושי אחרי שמתרגלים. אצלי כל המשפחה כבר שנים אוכלים ללא גלוטן (וגם של בעלי). נעים מאד.

נצר1

New member
למה כל המשפחה

שלך ושל בעלך כבר שנים לא אוכלים גלוטן? האם זה מתוך הזדהות עם מצבך או שיש עוד חולים?

hagitag

New member
לא, לא חולים ולא מזדהים, פשוט התרגל

פשוט התרגלו לבשל ללא קמח (אפילו עוגות ומאפים) עושים הכל עם קמחים נטולי גלוטן או קמח תפו"א או קמח אורז.. לחם כמובן שהם אוכלים אבל כל שאר המאכלים (ממולאים, שניצלים, פשטידות, עוגות...) זה התחיל בהדרגה עד שכולם התרגלו לטעמים האלו ונמאס לבשל מנות כפולות (עם ובלי קמח) אז זה פשוט קרה. והיום ממש לא צריך לשאול בארוחות מה מותר ומה אסור. וככה גם אצלנו בבית. כולם אוכלים את הפסטות הנטולות (פיצות אמיתיות זה השריד האחרון לגלוטן בביתנו). כנראה שבאמת זה הכל עיניין של הרגלים.

למעלה