חדשה

אמא לבד

New member
חדשה

שלום לכולם! אני נשואה קרוב ל4 שנים, אמא לתינוק מדהים בן חצי שנה. לאחרונה החלטנו שאין טעם להמשיך את החיים הזוגיים, ואני לא יכנס לסיבות, רק אומר שלא מדובר במריבות או בענין מסוים אלא בחוסר התאמה כללי. כשהגענו להחלטה להתגרש סיכמנו לעשות את זה בצורה נקייה כמה שאפשר ואפילו סיכמנו פחות או יותר על חלוקת הרכוש, הסדרי ראיה ומזונות ותכננו לכתוב חוזה מסודר אצל מגשר\עו"ד ולגשת איתו לבימ"ש. אני במקביל פניתי לסיוע משפטי לבדיקת זכאות לסיוע, וכשהוא גילה את זה הוא"הפך את עורו", איים עלי שישלם מיליונים לעו"ד כדי לדפוק אותי ושהוא מתכוון לתת לי "רק מה שהוא חייב". יש לציין שאין לנו כמעט רכוש וכרגע הבעיה היא עניין המזונות, הוא טוען שהוא בדק ומשלמים בין 1000 ל1200 ש"ח ושהוא לא יתן לי שקל יותר, ואם אני רוצה שאני יקח עו"ד ויתבע אותו. באמת כל מה שרציתי זה להשאר בקשר טוב כדי לא לפגוע בילד, ואני לא יודעת למה הוא עושה לי את זה. פניתי לכאן כדי לקבל מכם ייעוץ איך לסיים את זה בכל זאת בצורה טובה, ואם אפשר לקבל פירוט עד כמה שאפשר לגבי מה שמגיע לי. המון תודה!

בשלב ראשון

עד שתבררי את הזכאות שלך לסיוע, תגישי בקשה ליישוב סכסוך בבית המשפט לענייני משפחה, כך גם לא תהיה לך בעיית הסמכות של בית המשפט ואף יתכן כי יעזרו לכם לפתור את המחלוקות בדרכי שלום. לאור מה שאת מתארת, נראה לי שאת זקוקה בדחיפות לייעוץ משפטי וכדאי לך לפנות לקבלתו. בהצלחה

קליל 1

New member
לדעתי..דברי איתו

שבי ותעשי איתו חשבונות כמה עולה לך להחזיק את הילדה..כמה עולה לך שכ"ד.. כנראה נפגע מזה או נבהל מזה שהלכת לעו"ד..פוחד שיורידו לו את העור.. הבחור בלחץ.. אז תרגיעי את העניינים..כי עורכי דין ודיונים..ימחקו לך את החיוך מהפנים..יגרמו לך עוגמת נפש..וטינה..יובילו אותך למקומות לא נעימים. אם תצליחי להעביר לו את המסר שאת זקוקה ל X כסף בחודש ע"מ לטפל בילד..אחלה.. אם לא..תלכו לגישור.. עורכי דין ומשפטים..משאירים רק כשאין ברירה.. כי אסור לך לשכוח..שיש לכם משהו משותף ששניכם אוהבים..וזה הילד.. וכאשר יש טינה ומלחמות..יש מצבים שזה מגיע לילד..יש שמשתמשים בילד להשגת מטרות..ומי שיסבול מהעניין זה שלושתכם..

אמא לבד

New member
כמובן שזה לא מה שאני רוצה

אני העלתי מהתחלה את ענין הגישור, אבל הוא אומר שהוא לא מוכן לשלם יותר ממה שהוא חייב, שזה לפי מה שהוא ברר 1000 ש"ח. ניסיתי להסביר לו שאין לי ממש מה לעשות עם הסכום הזה, אז הוא אמר שהילד יקבל הכל אבל הוא לא יתחייב על יותר ממה שהוא חייב. אגב, יש באמת סכום מקובל למזונות על ילד אחד?

קליל 1

New member
כן..יש פסיקה בעניין

את יכולה לברר אצל עו"ד..אך אל תספרי לו.. תשבי איתו על מספרים.. מספרים נטו.. תעשי רשימת הוצאות מפורטת..רק עבור הילד טיטולים,אוכל,בגדים,מעון,מטפלת,הפסד ימי עבודה בגין מחלת ילד.. חסכונות לילדה שתגדל.. גני ילדים מעון,הכל..פשוט הכל..1/3 שכ"ד חשמל מים מיסים תני לו את המספרים ותראי מה הוא אומר.. ואם הוא אומר לך שהוא לא מוכן להתחייב אך לא יחסיר מהילדה כלום..לא יודע? לא מכיר אותו..כל יום אנשים משתנים.. לכי תדעי מה יהיה איתו מחר?

קליל 1

New member
להכריז מלחמה..זה הכי קל..

יש פה המון חברים שעברו מלחמות כאלה.. וממלחמות..יש רק פצועים וחללים

בכל מקרה, מציע לא להסתמך על הבטחות.

עמדי על כך שסכום המזונות הנדרש יכתב במלואו בהסכם. בחלוף הזמן ההבטחות נשכחות והמסמך נשאר. ולא, אין סכום מקובל. 1000 ש"ח לילד אחד זו בדיחה לדעתי.

1000 ש"ח זה לא סכום ריאלי למזונות

הסיבה שהוא התעצבן כשפנית ליעוץ, היא שבעלך - כמו גברים רבים אחרים לצערי, מנסים לשלם כמה שפחות ולאו דווקא סכומים ריאליים או אמיתיים או שאכפת להם כמה באמת הדברים עולים. גברים רבים טוענים שישלמו יותר, אך לא רוצים להיות מחוייבים לכך. לצערי, בודדים עושים זאת בפועל. אבל, את מכירה את הגבר שאיתו התחתנת. ובעצם, בשלב הזה לא כולם דומים למה שהכרת קודם. משום כך, הוא הבין שהיית מגלה שסכום המינימום למזונות ילד אחד הוא 1,150 ש"ח (כך, לפחות היה) ובנוסף יש תשלום עבור מדור ועבור חינוך ומחצית מהוצאות חריגות. בכל מקרה, זה יותר מ- 1,000 ש"ח שהוא ניסה להונות אותך ולהתחייב רק לגביהם. בדר"כ, אין סכום קבוע למזונות ילד אחד וזה תלוי בהשתכרות הצדדים ובהוצאות עבור הילד; מטפלת, גן, חוגים וכדומה. עדיף שלא להגיע למלחמות, אך אם הוא מתעקש לסכום לא הגיוני - אולי תאלצי להגיש תביעות לביהמ"ש לענייני משפחה ולהראות לו שאת "רצינית" ויודעת מה מגיע לך. אם יש אפשרות לשבת מולו ולחשב את ההוצאות ולראות אם מגיעים לעמק השווה בשלום. בהצלחה.

למעלה