חדשה........!!!!

חקלאית

New member
חדשה........!!!!

מזה מספר שבועות אני משוטטת בין ההודעות של כולם ומהססת האם להכנס כשותפה פעילה או להשאר סמויה.....אחרי היסוסים נפל הפור והנה אני כאן. קצת על עצמי שארגיש נוח אני בת 38 נשואה באושר אמא לילדה אחת שנולדה באופן ספונטני והופ כל העסק נתקע.מזה מספר שנים אנחנו מנהלים מרוץ עם הזמן,העבודה,השנים,הכסף,הרופאים ובעיקר עם מפח הנפש. כולי(תרתי משמע)תקוה שאולי הפעם זה יצליח אחרי הפסקה של שנה וחצי למילוי מצברים. הפעם חזרתי גם לחומרים חדשים:גונלf ומינוגון אשמח אם אקבל קצת מידע בקשר לחומרים בעיקר על תופעות הלואי שלהם(למרות שהרופא שלי רק מרגיע). זהו להפעם בתקוה לקשר פורה עם משתתפי הפורום ובעיקר עידוד מורלי (ולא כתף לבכות שהרי הפעם מצליחים בגדול) לילה טוב חקלאית(וזה לא רק השם)

ברוכה הבאה

היותר מעניין מהשניים הוא הגונל אף הוא מוצר מסונתז לחלוטין ולא מבוסס על חומרים טבעיים (נזירות זקנות וכאלו) בתור שכזה הוא נקי ונטו FSH ו LH מבחינת השתייכותו לקבוצה אזי הוא מקבוצת המטרודין מבחינת תופעות לוואי, לא אמורות להיות תופעות לוואי מיוחדות בהצלחה רבה שהמצברים יתנו מכת מתח חד פעמית והיידה לשלב הבא ליאור

תיקון קטנטן וברוכה הבאה

מנוגון = פרגונל ("ירד מהמדפים) כלומר מכיל יחידות LH ו FSH גונל אף הוא מסונתז לחלוטין FSH טהור. (דומה למטרודין רק שמיוצר בתהליך של הנדסה גנטית). יתרונות החומרים החדשים שניתן להזריקם תת עורי וזה כמובן מקל על כל התהליך. יש מחקרים חדשים שמוכיחים שהסיכוי להיכנס להריון בעזרת הגונל גבוה יותר (מובהק סטיטסטית) בשל הטענה כי הוא גם מטייב את איכות הביציות בהצלחה גדולה זוהרה

מסכימה עם התיקון לגבי הגונל-F

נכון שסטטיסטית יש יותר הצלחות עם הגונל-F, אבל עדיין יש נשים (כמוני, למשל) שלא מגיבות טוב לחומר הזה וצריכות לדבוק בפרגונל לסוגיו (כיום יש רק מנוגון אבל זה אותו חומר בדיוק) אין מה לעשות, טיפולי הפוריות יהיו תמיד בשיטת הניסוי והטעיה...

אושרת@@

New member
שאלה לחנה וכל מי שיודע/ת,,,

אני תמיד מקבלת 4 ימים גונל/מטרודין ואח"כ ממשיכה עד סוף הטיפול עם פרגונל/מנוגון,,,,, למה נותנים קודם את הגונל ואח"כ מנוגון??? אם את אומרת שלקחת רק פרגונל ז"א שאין צורך/חובה בגונל בהתחלה?! תודה אושרת

אני לא יודעת למה, אבל אם זה

הפרוטוקול שלך אז זה כנראה מה שמתאים. אין כאן צורך/חובה, זה פשוט פרוטוקול שונה וכבר למדנו שכל העניין מאוד אינדוידואלי. אבל מה זה "תמיד", לא משנים לך את הפרוטוקול בכלל?

אושרת@@

New member
אופפפפפ איפה נעלמה לה התשובה שלי?

טוב ארשום שוב,,, כבר שש שנים אני עם אותו פרוטוקול,, היו שני שנויים במשך הזמן 1- דקא ארוך - שלא הסכמתי לחזור אליו בגלל התגובה שהיתה לי 2- סופרפקט(משאף-מקוה שרשמתי נכון) שגם אליו לא הסכמתי לחזור מפאת הגועל שלו,,,,

שש שנים עם אותו פרוטוקול?

נשמע לי נורא מוזר... אני לא רופאה ולכן אני לא רוצה לתת עצות רפואיות. אני יודעת שאם זה היה קורה לי - הייתי מנסה לשכנע את הרופא להחליף את הפרוטוקול לגמרי, אפילו שקיים הסיכון לתוצאות גרועות ביותר בטיפול הנסיוני הזה. אנחנו חשבנו להחליף בי"ח רק בגלל שקיווינו ששינוי בסגנון ישנה את התוצאות. מסיפורים ששמענו על פרופ´ עמית מאיכילוב הבנו שהוא הולך בגישה שונה לגמרי ממה שעברנו ולכן חשבנו לעבור מבלינסון לאיכילוב וללכת באופן פרטי לפרופ´ עמית כדי לראות איך תשנה הגישה שלו את התוצאות עלינו. היתה לנו פעם שיחה נחמדה עם פרופ´ פיש. הוא הסכים איתנו שלפעמים שינוי גישה משנה את התוצאות עבור מטופלת כלשהי. ישנן הרבה נשים שעברו בי"ח והצליחו בטיפול הראשון בבי"ח החדש ולא בגלל שהוא יותר טוב אלא בגלל שהשיטה יותר התאימה לנשים האלה. שוב, לא יודעת מה היה קורה אילו היינו עוברים....

מסכימה עם חנה.

שש שנים זה באמת המון זמן, ובזמן הזה שינו לך רק את הדיכוי בעצם. ניסית פעם לשאול למה לא משנים או לבקש שינוי כלשהוא? שוב, יכול להיות שזה הפרוטוקול המתאים לך ביותר, אבל את זה את צריכה לשמוע מרופא.

אושרת@@

New member
טוב אז אני אדייק יותר,,,,,

כשאני רשמתי שש שנים התכוונתי בסה"כ הכללי,, טעות שלי סורי,,, יש לי ילדה בת שלוש וחצי כמעט גם מטיפולים וגם אותו פרוטוקול נולדה אחרי שלוש שנים של טיפולים חודשים ספורים אחרי שנולדה התחלנו שוב טיפולים עם אותו פרוטוקול עכשיו גם אנחנו אחרי שלוש שנים בערך הפריה חמישית הצליחה אצל הילדה עכשיו אנחנו מתחילים הפריה שישית זהו,,, יש למישהי הצעות לפרוטוקול?
אשמח לשמוע הצעות/רעיונות מה להגיד לרופא

אין חובה בשום דבר

כנראה שהרופא שלך הגיע למסקנה שכך התגובה שלך היא הכי טובה. אצלי תמיד היתה בעיה של אחוז הפריות נמוך מאוד ועוברים שלא התפתחו מעבר ל 4 תאים ולכן ניסינו לשנות בכל טיפול את הפרוטוקול. בחודש מסויים ניסיתי גונל-F והתוצאות היו הכי גרועות שנרשמו. זה גרם לנו לחזור במהירות לפרגונל. מה שהצליח בסופו של דבר לשנות את התוצאות אצלי היה בכלל התוספת של סטרואידים (דקסמטזון) ולא השינויים בפרוטוקול. יכול להיות שאם הייתי מנסה סטרואידים יחד עם גונל-F הייתי מקבלת תוצאות מעולות. לא הספקתי לנסות.

אושרת@@

New member
אופס התחלנו לנגוע בנקודה רגישה

בהפריה האחרונה שאבו לי 25 ביציות שמתוכן היו רק 11 הפריות,,, והרופא אמר לי שאיכות הביצות לא היתה בשמיים,,, יש קשר בין סוג ההרומונים שמקבלים לפני כן לבין איכות הבייציות? ועוד שאלה,,איזה שינוי בדיוק יש בעקבות תוספת הסטרואידים? ו,,,,,טוב שלא הספקת לנסות
[ סליחה שאני מתעלקת,,,

אצלי המצב היה יותר גרוע

ממוצע של 3 הפריות מתוך 20. ב ICSI הצליחו להגיע ל 6 הפריות מתוך 20. מצב לא טוב בכלל. הרופאים טענו שהעוברים טובים אבל כשהשארנו אותם לגדול במעבדה הם לא עברו את ה 4 תאים וזה מה שהדאיג אותי. אי אפשר היה להשאיר אותם בכל טיפול כי כשיש 3 עוברים מחזירים את מה שיש ולא מחכים. רק בטיפולים עם יותר הפריות הצלחנו לעשות מעקב על ההתפתחות של העוברים וראינו שזה לא טוב. בעקבות לקיחת הסטרואידים הגענו לעוברים של 6 ו 8 תאים. אחוז ההפריות נשאר דומה (בטיפול האחרון - 6 מתוך 22, רק 5 המשיכו להתפתח) את לא מתעלקת. אשמח לענות על כל שאלה שאוכל. גם אנחנו הגענו לסטרואידים בעקבות מה ששמענו פה בפורום משירלי ה. ולקח לנו זמן לשכנע את הרופאים לנסות. (צריך לדעת עם מי לדבר...)

תיקון לתיקון ../images/Emo98.gif

הגונל דומה למטרודין א-ב-ל במטרודין יש יחידת LH יחד עם ה 75 יחידות FSH בגונל (וכאן הטעיתי בתשובתי המקורית) זה אכן נטו נטו נטו FSH לכל אישה יש יחס אחר של FSH ו LH למשל - כאשר יש היחס הוא מעבר לנקודה מסויימת (2 או 3, אני לא זוכר בדיוק) אזי יש הגדרה שמדובר בתסמונת השחלות הפוליציסטיות. זו הסיבה לפרוטוקולים השונים אם נקבע שילוב של מנוגון וגונל זה אומר שיש קצת יותר LH מ FSH אני מניח אגב שהמחקר מתייחס למצב שבו יש לקבל מנת FSH נטו (או כמעט נטו לשם הדיוק) וההשוואה היא בין המטרודינים השונים והגונל מקווה שהצלחתי לדייק יותר הפעם אבל הכי חשוב - ב-ה-צ-ל-ח-ה ליאור

oc101

New member
הגעת למקום הנכון

הבנות כאן מקסימיות , והן יהיו איתך ברגעים הקשים והמשמחים באותה מידה . אני לא לוקחת את הכדורים שהזכרת , אבל בטח מחר בבוקר תקבלי המון תגובות של בנות באותה סיטואציה וכמו תמיד - שהשהות שלך בפורום תהייה קצרה ממה שאת חושבת ... שלך הצעירה בבשלניות

לחקלאית שבקרוב תזרע הריון

טוב שנפל הפור וטוב שהחלטת, עכשיו עם ההחלטה תבוא גם ההצלחה. ואין כמו בנות הפורום שנותנות תמיכה, ייעוץ, עידוד והרגשה טובה.

למעלה