חדשה

m l c a

New member
חדשה

שלום בנות סיפורי בקצרה לפני 5 חודשים בערך הייתי בבדיקה שיגרתית אצל רופאת נשים בין היתר התלוננתי שבשנה הקודמת תקפו אותי פעמים ספורות כאבי בטן קשים. הרופאה בדקה אותי באולטראסונד והתגלה אנדו' 5 ס"מ בשחלה חודשיים אחרי זה בדיקה נוספת והפעם 8 ס"מ. נלחצתי נורא וכמובן הפחד הגדול ביותר היה הפגיעה בפריון. אני נשואה בת 27 בלי ילדים ואפילו עוד לא ניסיתי, אבל הבנתי מכן בנות שהעניין לא הולך להיות קל בכלל ועצם הידיעה מאד מעציבה ומדכאת אותי. בכל אופן אחרי 3 חודשים של גלולות (לא ברציפות) מבדיקה נוספת עלה כי האנדו התכווץ ל5 ס"מ. כמובן ששמחתי נורא. העניין הוא שאני לא סבלתי/סובלת כמוכן מכאבי מחזור קשים ובלתי נסבלים וכל הזמן אני מנסה לשכנע אותי שמדובר בטעות וזו סתם ציסטה רגילה... מצטערת על האריכות... למישהי ידוע על טעות באבחנה שעשו? מישהי כאן ילדה באופן טיבעי? ואגב, ממש שמחתי לגלות על הפורום בי

ר ו מ י ה

New member
m l c a ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני זוכרת שכאשר אני אובחנתי כסובלת מאנדו' הדבר היחיד שעניין אותי הוא החלק הפריוני, כל כך פחדתי מההשלכות ולכן אני מבינה היטב את פחדייך
לצערי, נשים המתמודדות עם המחלה בדרגותיה הגבוהות (3-4) סובלות מקשיים להרות ונזקקות לטיפולי IVF . בדרגות הקלות יותר של המחלה (1-2) ניתן להרות באופן טיבעי וחלק מהנשים בדרגות אלו כלל לא יודעות שיש להן אנדו'. האיבחון הסופי לגבי המחלה ודרגותיה יכול להעשות ע"י ניתוח לפרוסקופיה בלבד (לא מומלץ לעבור אותו לשם איבחון בלבד), אך רופא מיומן יכול הרבה פעמים לעלות על המחלה גם ללא ניתוח. כאבי מחזור הם אינם תנאי לקיום המחלה. ברשותך מספר שאלות, מכיוון שחסרים פרטים מסויימים- איך אובחנת ועל ידי מי? מה סוג הציסטה שנצפתה אצלך? מה הומלץ לך לעשות? שמחה שמצאת אותנו ( איך, דרך אגב?), גילוי המחלה הוא לא פשוט במיוחד שלעיתים מרגישים לבד, בשל חוסר הידע של האוכלסייה.
רומיה

m l c a

New member
תודה

תודה על התגובה המהירה אובחנתי אצל רופאת נשים שאיבחנה את הציסטה כצלולה ושלחה אותי לאולטרסאונד יותר מקצועי שם אבחנו את הציסטה כעכורה. משם נשלחתי לב"ח כרמל שם אובחן האנדו' (עד אז אפילו לא לקחתי בחשבון את הסוג הזה, חשבתי שיש לי סתם ציסטה פשוטה). בב"ח הומלץ לי על טיפול שמרני לפני שניגשים לחשוב בכלל על ניתוח וכך לקחתי 3 חודשים של גלולות שכאמור כווצו לי את האנדו' (כיום אני עדיין עם גלולות). כרגע אני בהמתנה לתור אצל רופא נשים חדש (כי חיפשתי שם מוכר) וקוראים לו דוד איסקס, מאחר ואני מעוניינת להתחיל לנסות להרות באופן טבעי וידאתי שהרופא גם יוכר בתחום הפריון. לגבי ב"ח תל השומר - נראה לי ששם מכוונים את הבנות יותר מדי לניתוח להוצאת הציסטה ולדעתי הסיכון כרגע גדול מדי עבורי.מקווה שיהיה טוב... אגב, האם קיימת דרך נוספת לדעת מהי דרגת האנדו' והאם יש הדבקויות מבלי לעשות לפרוסקופיה? ביי ביי ולגבי הדבקויות

ר ו מ י ה

New member
איבחון

אני שמחה שבית החולים המליץ על טיפול שמרני ולא מיהר לשלוח אותך לניתוח. דרגה ניתן לאבחן רק בלפרוסקופיה, אם כי במקרים מסויימים רופא מיומן ידע לשער את הדרגה בבדיקה ידנית. האם עשית צילום רחם? צילום רחם יכול לבדוק האם קיים נוזל בחצוצרות והאם ישנן הדבקויות בחלל הרחם ואזור החצוצרות. יחד עם זאת הבדיקה לא נותנת מידע מלא, היות ורוב ההדבקויות והנגעים של נשים עם אנדומטריוזיס הן מחוץ לרחם, באזור האגן. על ד"ר איסקס לא שמעתי (אבל אני לא מהאזור) רופא שנחשב מצויין באזורך הן מבחינה מקצועית והן מבחינה אנושית הוא פרופ' קלדרון.

ר ו מ י ה

New member
עוד בדיקה שמומלץ לעשות

היא בדיקת דם פשוטה בשם CA-125 הנותנת אינדיקציה מסויימת לגבי המחלה.

ברוכה הבאה ובהצלחה ../images/Emo140.gif

ממליצה לך לפני ניסיונות להרות ליטול כמה חודשים גלולות ברצף כדי שהמחלה לא תחמיר. ציסטה מהסוג שאת מתארת ניתן לשאוב נרתיקית ולדעת מהי אחרי היסטולוגיה, לא חייבים לעבור לפרסקופיה. כירורגים קובעים סופית אבחנה אחרי לפרסקופיה - כי באמצעותה ניתן לראות בבירור מה מצב האגן. שיהיה בהצלחה.

ברוכה הבאה...

אני דווקא עברתי לפרוסקופיה בכרמל, שם אכן גילו לי את האנדו, אבל לא קיבלתי מספר דרגה (למרות ששאלתי
) אך מתברר כאנדו קשה (או כמו שאני החלטתי לקרוא לו, בינוני-קשה, שישמע פחות גרוע
). ולמרות זאת, אני (יחסית) לא סובלת מכאבים קשים מאוד בזמן מחזור (למרות שלפעמים כן, לעיתים רחוקות, ואז אני רואה את הכוכבים)... ניסיתי לשחזר את העבר, כנראה אז כן סבלתי הרבה יותר, נראה לי שאצלי הטיפולים (אני כרגע בטיפולי פוריות, וכך התגלה אצלי האנדו) פחתו לי משמעותית את הכאבים. מאחלת לך רק טוב!!

למעלה