חדשה

חדשה

המחשב של השותף אז שם המשתמש על שמו... אני עפרה ואני בינתיים רק קוראת פה (בעניין) אני מרפאה בעיסוק חדשה למדי אני עובדת מזה 4 חודשים במכון יום לשיקום נוירולוגי. רוב האוכלוסיה היא מבוגרים אחרי ארוע מוחי, והעבודה היא גם קוגניטיבית. המכון מקסים הצוות מקסים(יחסי אחווה אמיתיים בין המקצועות השונים)ואני מאוהבת במקצוע...:) אני מקבלת הדרכה, קוראת ולומדת וכמובן מטפלת. היום חזרתי מהעבודה מעט מתוסכלת אחרי כמה טיפולים קוגנטיביים- האם הדרך שבא טיפלתי הייתה הנכונה? האם התיווך היה נכון ובמקום?האם הובלתי את השיחה ואת הטיפול לכיוון הרצוי? הכל נראה לי דורש כל כך הרבה ניסיון! כמה זמן לוקח עד שכבר מרגישים שמה שעשיתי היה הדבר הנכון? מתי אני כבר ארגיש בטוחה? בטיפולים הפיסיקלים רואים מהר תוצאות ובקוגניטיבים זה יותר קשה לי לראות את ההעברה לתפקוד. מתי אני אהיה כבר מנוסה... (תוהה...שואלת..) *לילה חמים ונעים לכולם* עפרה

שריד

New member
ברוכה הבאה עפרה../images/Emo39.gif

נהדר שיש לך התלהבות, היא תוביל אותך רחוק... עכשיו נשאר לעשות קצת סדר בדברים... קודם כל הייתי שמח לדעת מה מתוך הפורום עיניין אותך ומה היה חסר נניח לך באופן אישי... בין השורות כתבת שאלת... האם התווך בטיפול היה נכון... וכיצד רואים את ההעברה לתפקוד כלומר מה הקשר בין קוגניציה לתפקוד. ואני מודה... אכן זו שאלה מרתקת... ועוד משהו טכני אחד... גם אם את משתמשת במחשב אחר יש אפשרות להחליף שם משתמש במערכת תפוז... שימי
שבפינה השמאלית במסך קצת מתחת לפרסומת יש קישורים להחלפת שם משתמש או יציאה מהמערכת קישורים אלו הם האפשרות להשתמש בשם שלך גם כשאת לא במחשב שלך... אוקי ? וכמובן תשארי איתנו ותביאי ארועים מהשטח נשמח
להתחבט בהם... שריד

תלביבית

New member
תודה על קבלת הפנים../images/Emo9.gif

טוב, אז אני בעיקר מתעניינת כשמציגים מקרה ומתארים את דרך הטיפול, ומציגים אפשרויות נוספות לטיפול... אני עדיין לא מרגישה מספיק בטוחה להעלות רעיונות משלי בהתחבטויות שעולות..אני מקווה שאני אתפוס ביטחון עם הזמן... והתחבטויות משלי יש המון... נשתמע... עפרה *יש בימים האחרונים שקיעות מדהימות לכו לראות*

שריד

New member
../images/Emo42.gifתודה על הטיפ ושאלה קטנה...

אי אפשר להעביר את השקיעות לעבודה ? פשוט זה לא נוח לצאת באמצע... שריד

תלביבית

New member
שקיעות

בסוף כל קבוצה של גפה עליונה אני עושה הרפיה עם מוסיקה ולפעמים מכניסה קצת דימיון מודרך עם ים ושקיעות... בהתחלה קצת חששתי לעשות את זה עם קשישים לא ידעתי איך זה יתקבל...מסתבר שהם מאוד אוהבים את זה..

penina weiss

New member
מטפלת מתחילה

עפרה שלום, ברוכה הבאה לשורותינו. חושבת שמאוד חשוב שאת שואלת שאלות, לא בטוחה בעצמך ומקבלת הדרכה. כל זה כבר מעיד על רצינותך. אם הנך מכירה את המושג של "שיקול דעת קליני" או באנגלית clinical reasoning את יודעת שכמטפלת מתחילה סגנון העבודה הוא יותר פרוצדורלי ונצמד לפרוטוקולים טיפוליים מוכרים. הטיפול הקוגניטיבי, ובמיוחד בטיפול הקוגניטיבי הדינמי, רכישת הנסיון המקצועי כמובן יותר קשה כי יש הרבה דקויות והבדלים שפשוטים יותר לרוב בטיפול שמתרכז באספקטים יותר מוטורים. לכן גם תסכולך מאוד ברור. אני חושבת שמאוד טוב שאת שואלת את עצמך את כל השאלות. כך לא תישארי תקועה. אם תתמקדי בלעשות הכי טוב שאת יכולה, תתכנני את המפגשים הטיפוליים, תבדקי את הקשר בין התכנון לבין מה שהיה בפועל, תלמדי מהטעויות שאת עושה, ותרגישי מחוזקת מההצלחות- את בדרך הנכונה. אני אגב חושבת כמטפלת ותיקה ומנוסה- שגם אני עדיין בודקת ומבקרת את עצמי- זה תהליך שלא מסתיים וטוב שכך- עדיין מעניין, מאתגר ולא שוחק. בהצלחה רבה, פנינה

למעלה