חדשה.

חדשה.

לא התכונתי חדשה בפורום, חדשה בכל הקונספט של דו"מ. אני מכירה כמה אנשים שיודעים לשחק בזה, אבל אני אף פעם לא שיחקתי. פעם חבר של אח שלי נתן לי ספר של דו"מ (ספר עזרה לשליט המבוך..), קראתי אותו וזה עניין אותי. העניין הוא שאני לא יודעת ממש איך לשחק. הבנתי פחות או יותר אבל בכל זאת ישנם דברים שאני לא מבינה. -איך מחליטים כמה נקודות חיים, נקודות פגיעה ודברים כאלה יש לכל שחקן. -מתי שליט המבוך מחליט שיש מפלצת שתוקפת את הדמויות? -מה עושה שחקן כשהדמות שלו מתה? תודה מראש למי שיענה.

dragon zlotnik

New member
ברוכה הבאה!

1. לכל שיטה יש דרך אחרת להחליט כמה נק"פ, במו"ד יש כמה גרסאות ובגרסה השלישית אני יודע שעושים מתאם חוסן+ קוביה לפי הדמות (קוסם- ק4 טרובדור- ק6 לוחם- ק10... וכו', מפורט בשאלות נפוצות...) 2. מתי שבא לו. 3. מתחיל לשחק דמות אחרת.

SeaLili

New member
תשובות

-לכל מקצוע יש קובית פגיעה. אז בדרגה הראשונה הוא מקבל את המספר הכי גבוה בקוביה + תוסף החוסן ובשאר הדרגות הוא מטיל. לדוגמא אני כהנת דרגה שלישית עם 13 חוסן, שזה תוסף של +1. קוביית הפגיעה של כהן זה ק' 8. כלומר בדרגה ראשונה אני מקבלת 8+1= 9 נקודות פגיעה. כשאני מגיעה לדרגה שניה אני מטילה ק' 8, נגיד שיוצא לי 6 אז אני מוסיפה לזה 1 ואז יש לי 7 ועוד התישע מקודם זה 16 וכך הלאה... -מתי שליט המבוך מחליט שיש מפלצת שתוקפת את הדמויות? לכל שה"מ יש את ההרפתקה כתובה במקום כלשהו [מחברת לדוגמא] וכשהשחקנים מגיעים למקום שיש בו מפלצת מסויימת הוא אומר להם שיש שם מפלצת [הוא קובע את זה קודם לכן שהוא בונה את ההרפתקה]. -מה עושה שחקן כשהדמות שלו מתה? מתאבל ומתחיל דמות חדשה :)

Naruto007

New member
מישהו נותן פרסום

סמוי (או שאולי לא סמוי)
בכל מקרה, אני יכול לסכם לך את כל התשובות (לפחות לפי השיטה שאני מכיר) ע"י הספר player's handbook אלא אם יש לך בעיה עם ספר באנגלית, ואז תקני את "הספר לשחקן". השיטה הכי אפקטיבית ללמוד לשחק ולא רק לגלות את התשובות לשלוש השאלות זה פשוט להצטרף לחוג חדש. אני התחלתי במתנ"ס, ולמרות שאני כבר שנים לא שם זה עדיין עזר מאוד כי היה לקבוצה שלי שה"ם מעולה שאני עדיין משחק איתו.

DDN

New member
ברוכה הבאה לפורום!

תמיד שמח לקבל אנשים חדשים ולהסביר להם מה קורה כאן ומה מו מי (וכמו שאקונח היה עונה על המשפט הזה - פרה עושה מו) בכל מקרה, חוקי משחק זה דבר שולי, הכי חשוב זה ראש טוב והבנה. השאר יגיע. נקודות פגיעה נקבעות לפי מקצוע, דרגה ודירוג חוסן. שה"מ מחליט שמפלצת מתקיפה את הדמויות לפי מה שתכנן מראש בהרפקאה. שחקן שהדמות שלו מתה יכול לגלגל דמות חדשה (בד"כ) ולאשר אותה עם השה"מ. אם יש לך עוד שאלות, אני אשמח לעזור.

ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

*תלוי בשיטה *כשאין לו רעיון יותר מעניין בשרוול *תלוי מאד בשחקן , יש שחקנים שנכנסים לתקופת אבל ארוכה , יש שחקנים שמניחים את דף הדמות , מנגבים את הדמעה וממשיכים הלאה , יש שחקנים שחשים הקלה , ויש שמתגלגלים על הרצפה מצחוק ומחכים לקלון הבא שיגיע.

למעלה