חדשה

lilon

New member
חדשה

שלום לכולם אני חדשה בפורום וקודם כל מאחלת לכולן שנת פוריות והצלחה ומבינה לליבכם עד מאוד. אני עוברת טיפולי הפרייה בדנמרק טיפול ראשון הצליח בהזרעה אך הסתיים בהריון מחוץ לרחם בשני המכשפה הגיעה והינה אני בטיפול שלישי מטופלת עם פורגרון. הייתי רוצה לישאול מכיוון שכאן זה קצת שונה האם יתכן והיה לי ביוץ תוך כדי טיפול ההזרקות מכיוון שכאן אין בדיקה לכך ואם כן בייצתי האם ההזרעה וזריקת הביוץ שניתנת לי יכולה להפריע להריון שאולי קרה? אשמח לישמוע דיעה ותודה מראש

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. תוך כדי טיפול יכול לקרות ביוץ, אבל את אמורה לעבור בדיקות דם ואולטרסאונד כדי לעקוב אחר התפתחות הזקיקים. הזרעה בודאי לא יכולה לפגוע בהריון, אחרת יחסי מין היו אמצעי המניעה הטוב ביותר שקיים
. לאיזה זריקת ביוץ את מתכוונת? אם זה כוריגון הוא רק יכול לעזור, אם זה זריקות FSH הם לא מפריעות. מועדים לשמחה נועם

lilon

New member
תודה

תודה על ההתיחסות המהירה אני משתמשת מזריקות PUREGON ופה לא מבצעים בדיקות דם תוך כדי טיפול אך כרגע חזרתי מאולטרסונד שאמר שהזקיקים עדיין לא מספיק גדולים אז לא יתכן שאני בהריון לא?

נועם@בת

New member
פיוריגון זה FSH טהור

אם הזקיקים לא מספיק גדולים, הרי לא בייצת עדיין, ולכן אין סיכוי שאת בהריון. תצטרכי להמשיך הלזריק עד שהזקיקים יהיו מספיק גדולים לביוץ, ואז יעשו לך הזרעה. מועדים לשמחה נועם

lilon

New member
זריקת ביוץ

אני מטופלת בזריקת פירוגרוןוכשהזקיקים מגיעים ל17 סמ בערך אני מקבלת זריקת ביוץ הנקראת IUPROFASI 5000 כדי לבייץ משום שלא מתרחש אצלי אצלי ביוץ (מאובחנת כבעלת שחלות פוליצסטיות) האם מישהיא יודעת עם הדבר קבוע או משתנה ? כלומר לעיתים יש ביוץ ולעיתים לא. אשמח לישמוע תשובה האם מישהיא מטופלת גם בפירוגון?

גוליגל

New member
אני מטופלת בפיורגון

נכון הוא מעולה? סתאאאם
גם אני פוליציסטית. לי אין ביוצים בכלל אם אני בלי טיפול. לא כל כך הבנתי את השאלה שלך. אני מנחשת שאת שואלת אם שחלות פוליציסטיות זה דבר ש"עובר". אז התשובה לפי מיטב ידיעתי מורכבת: שחלות פוליציסטיות זה לא דבר שעובר, אבל יש גורמים נוספים, שביחד עם הפוליציזם, תורמים לאי-הביוץ. יש נשים שכשהן יורדות במשקל, הביוץ שלהן "מסתדר" יותר טוב. יש נשים שלא צריכות לרדת במשקל, אבל צריכות לשנות את התזונה שלהן (זה קשור לתנגודת אינסולין). יש מומחיות גדולות ממני לנושאים האלה. בכל אופן - בהצלחה!

lilon

New member
המשך פירוגון

הי וקודם כל בהצלחה עם הטיפול רציתי לישאול לגבי הביוץ משום שאומרים שביוץ זה לא דבר קבוע וגם בנות בעלות שחלות פוליצסטיות מבייצות מידי פעם. רציתי לישאול איך גילו אצלך שאף פעם אין ביוץ כי זה בדיוק מה שאמרו לי האם עושים לך בדיקות דם במשך כל הטיפול? דרך אגב ידוע לי על ניתוח לשחלות פוליצסטיות בו מסירים את הציסטות אך כיום לא נהוג להשתמש בו. אשמח לישמוע עוד על התהליך שאת עוברת כי אני עוברת אותו דבר רק אי שם בדנמרק תודה ומאחלת שטיפול זה יצליח לך

חגיתלה

New member
פיוריגון ואני

גם אני מטופלת בפיוריגון. בלי טיפול, לפעמים יש לי ביוץ ולפעמים לא. עם הפיוריגון היו לי 3 זקיקים. עברתי רק מחזור אחד בינתיים. אני מקווה שעזרתי. בהצלחה

lilon

New member
פיוריגון עוד שאלה

תודה על התשובה ורציתי לישאול האם מיד התחילו לטפל בך בפיוריגון או שקודם ניסית טיפול ב איקקלומין? לי הומלץ מיד להתחיל בזריקות אף על פי שהייתי מעונינת להתחיל בכדורים לא ניתן לי . אשמח לישמוע תשובה ומאחלת הרבה הצלחה עם הטיפול

נועם@בת

New member
יתכן שלפעמים את מבייצת

זה קשור במידת השיבוש אצלך. במחזור תקין מגוייסים בתחילת המחזור מספר זקיקים וזקיק אחד הופך להיות זקיק מוביל שגדל מבשיל ומבייץ. אצל פולציסטיות אין זקיקי מוביל. הרבה זקיקונים מתפתחים, אף אחד לא מבשיל ולא מבייץ. כמובן שיש פולציסטיות שבכל זאת מבייצות מידי פעם, יש אמהות רבות ליותר מילד אחד שלא יודעות בכלל שהן פולציסטיות, הן רק יודעות שיש להם שיבושים במחזור אבל מבחינתן זה לא בעית פוריות. הן סתם לא ידעו מתי בדיוק נכנסו להריון
. עוד על PCO תוכלי לקרוא בקישורי הפורום (בסרגל הכחול למעלה). שבת שלום וחג שמח נועם

למעלה