חדשה

Evelyn236

New member
חדשה

היי, אני חדשה פה בפורום
יש אנשים מבלגיה?
 

Sparker

New member
היי../images/Emo70.gif ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

יש לנו את אוחן מבלגיה... אבל אני חושב שהיא קצת עסוקה השבוע... איפה את נמצאת? איך המזג אוויר? רוצה לכתוב את ההודעה ה-20 מיליון??
 

Evelyn236

New member
../images/Emo9.gif

היי אני נמצאת פה במדינתנו הקטנה - ישראל, מזג האוויר לצערי הוא על הפנים,אבל לי נעים עם המזגן
רציתי לברר קצת פרטים על בלגיה ועל המחייה שם, כי אני שוקלת אפשרות של ללמוד שם אחרי הצבא.
 

Evelyn236

New member
../images/Emo4.gif

לא, כרגע אין לי כלום!
בגלל זה אני מחפשת אנשים משם שיוכלו לעזור לי, אין לי שמץ של מושג איך זה הולך, מה צריך ומה לא צריך.
 

een ogenblik

New member
חזרתי מקניות עבור אחי,

החל מיום ראשון כנראה לא ממש תראו אותי, אבל אני אנסה עדין להתעדכן. ואם למישהו יש רעיונות מבריקים איך עוקפים את כללי קניית הכרטיסים למשחק נבחרת הולנד, הוא מוזמן להציע אותן. תנחומי על ההפסד בתחרות.
 

een ogenblik

New member
גרררררר

והשבעה קילו הנוספים שלי,מאיפה הם בדיוק? ממחסור באוכל טעים לא עולים במשקל. לפחות אני לא.
 

funkbass

New member
אוקצור אבלין

איפה את בבלגיה?? :) וסליחה על החוסר זיהויי הקודם ..
 

Evelyn236

New member
סלחתי...

אני עדין לא בבלגיה, מקווה לנסוע לשם אחרי הצבא... מאיפה אתה?
 

een ogenblik

New member
בלגיה

אני מאוד לא מוצלחת במתן פרטים על גובה הוצאות מחיה וכדומה, אבל מצד שני אני היחידה מבלגיה כאן, אז הנטל נופל עלי. אני אנסה להסביר מה שאני כן יודעת. למראית עין בלגיה היא מדינה אחת, אבל זו רק מראית עין. היא מחולקת בפועל לוולונים, דוברי הצרפתית ושנואי נפשנו, ולפלמים, דוברי ההולנדית החביבים עלינו. באמצע נמצאת בריסל והברסילאים, שכולם נהנים לשנוא יותר מכל. כל האהבות והשנאות הללו אינן צריכות לעניין אותך, אך השפות מאוד אמורות לעניין אותך. בפלנדריה לומדים בהולנדית. בוולוניה לומדים בצרפתית. בבריסל אמורים להשתמש בשתי השפות, אך בדרך כלל משתמשים בעיקר בצרפתית. מעט מאוד תכניות קיימות באנגלית, והן בדרך כלל לתואר שני, ותוכניות בינלאומיות שונות. אם את מגיעה ללימודים בפלנדריה, תוכלי להתקבל ללימודים מבלי לדעת את השפה, אבל אז תצטרכי ללמוד הולנדית במשך שנה, עד שתגיעי לרמה חמש (העליונה ביותר). מקציבים לך בערך שנה, והחל מרמה ארבע מותר לך לקחת קורסים של לימודייך הספציפיים. בעצם זו השיטה בK.U.LEUVEN, איני בטוחה שזו השיטה הכללית בכל מקום. חלק גדול מהאוניברסיטאות כאן הן בעלות קידומת K, או C בצרפתית, עבור ציון היותן קתוליות. לא להבהל, זה שריד מהעבר, ואין שום סיבה לחשוב שייחיבו אותך ללכת למיסה ביום ראשון. יש גם אוניברסיטאות הנקראות חופשיות (V בהולנדית, L בצרפתית) כדי לציין את העובדה שהן לא קתוליות. עדין לא משנה, הן יחגגו בדיוק את אותם חגים, ויהיו חופשות בלי סוף. כדי להתקבל ללימודים בבלגיה, כאשר אינך אזרחית של הEU, עליך להוכיח שאת יכולה לממן עצמך במהלך שהייתך כאן. איני חושבת שמותר לעבוד יותר מדי כסטודנט, ובכל מקרה ההוכחות הן מראש וממדינת המוצא שלך. תוכניות לימודים באוניברסיטאות בלגיות, תנאי קבלה, דרישות כספיות ושפות לימוד, הן פרטים המצויים בשגרירות הבלגית בישראל (רחוב החילזון ברמת גן). מזג האוויר, חוץ מהקיץ האחרון, הוא אפור ורטוב באופן קבוע, ואין זה משנה מה עונת השנה. בקיץ לא נהיה חם ויבש, בחורף לא נהיה קר ומושלג. אבל הכל יחסי. היה הקיץ האחרון (שתוצאותיו עדין ניכרות על המדשאות, למרות הגשמים שנוחתים עלינו כעת), ובחורף יש ימים לבנים לפעמים. השאלה היא גם למה קוראים קר. לפני שהגעתי לכאן, כל טמפרטורה מתחת לסף 15 הייתה קרה בשבילי, היום אני מרוצה כל עוד אנו מעל לאפס, וכאשר אנו בתחום הדו-סיפרתי אני מרוצה מאוד.
 

גםללי

New member
עוד כמה מלים על בלגיה

כל מה שנכתב כאן על מזג האויר - אמת יציב וקיים גם המדשאות הצהובות מהקיץ היבש שעבר עלינו כאן, אבל לגבי שאר האינפורמציה יש לי כמה השגות. הארץ הזו אכן מחולקת לשני עמים לפחות, הטינה ביניהם גדולה ואדירה, הם מדברים בשפות שונות, הם נראים ומתלבשים שונה והם בעלי תרבות שונה לחלוטין. הפלמים מנסים להיות הולנדים, אבל הם ממש לא! הם פחות סובלנים לזרים מכל עם אחר שאני מכירה לעומת ההולנדים מסבירי הפנים. את הקהילה הישראלית באנטוורפן אני לא מכירה משום שאני חיה בקרבת בריסל, אבל היא כנראה גדולה מאד, מעבר לקהילה החרדית הענקית שם. גם באנטורפן אפשר להסתדר עם צרפתית בלבד (חבר סיפר לי אתמול שאמא שלו דוברת צרפתית בלבד, חיה כל חייה באנטורפן, ומעולם לא היתה לה בעיה בשום מקום) אבל השרות בטח פחות טוב כשפונים בצרפתית אל הפלמים. אני כאמור גרה בסביבות בריסל באיזור דובר צרפתית, את הצרפתית למדתי ועודני לומדת כאן, ועולה עם ילדיי מכיתה לכיתה. אפשר להסתדר עם אנגלית בעקר בבריסל עצמה, בעיירות פחות. מבחינת לימודים - באוניברסיטה של בריסל (דווקא בזו הפלמית לדעתי) יש לימודים מלאים באנגלית בכל המקצועות אנסה לחפש לך אח"כ את הלינק. ULB מבחינת אנטישמיות - אני לא נתקלתי בה עד היום. יש לי חברים שנתקלו, או שהם חושבים שנתקלו. האנטישמיות העיקרית היא מכוון הערבים שממלאים את הערים הגדולות, ואותה הבעיה קיימת בכל ערי אירופה הגדולות. הוולונים (דוברי הצרפתית) שאני פגשתי עד היום כולם מסבירי פנים. לא כל-כך מבינים את המלחמה שלנו (מישהו כן מבין?) ולא נוקטים עמדה לצד זה או אחר. הם מאד אוהדים, ומבינים את הפחד מהטרור. מבחינת יוקר החיים - הקניות בסופר דומות לאלו של הארץ במחיריהן. המוצרים הם פחות או יותר אותם המוצרים. הביגוד יקר יותר. השכירות מאד יקרה וכמובן שמחירה יורד ככל שמתרחקים מהעיר. חשמל עולה כאן הון עתק, וכך גם מחירי שיחות אל ומפלאפון. גם התשלום על המים גבוה (וזה לא בגלל שחסר כאן גשם). מה שיחסית לארץ מאד זול כאן זה החזקת רכב. מכונית קטנה אפשר למצוא גם ב-1000 יורו. אין כאן רכבים אוטומטיים (יש אבל הם יקרים בהרבה ונדירים) מהטיעון הפשוט שהם צורכים יותר דלק וזה מזהם את הסביבה, וגם מיזוג אויר ברכב מאותה הסיבה לא מובן מאליו. אבל לא צריך אותו לעתים קרובות. והנפוץ ביותר הוא שימוש בדיזל ולא בדלק, שהוא גם יותר ידידותי לסביבה ולכן גם זול יותר. אני חושבת שעניתי קצת, מה שאני לא יודעת להגיד לך ואינני יודעת אם את מחפשת זה איפה יש ישראלים בני גילך. אני יודעת לספר לך על המון ילדים בני 3-13 ועל מערכת החינוך.... אם אשמע על בני 20 אשלח אותם אלייך. מקווה שעזרתי, בהצלחה.
 

גםללי

New member
בעניין האוניברסיטה

אולי טעיתי זה הלינק http://www.ulb.ac.be/poluniv-bxl/indexuk.html אבל לא של האוניברסיטה אלא של מוסד מסויים בתוכה אני לא בטוחה לגבי האנגלית באוניברסיטה בכלל. מהאתר עכשיו הבנתי שיש פילוסופיה באנגלית אבל אני לא בטוחה אם אשמע עוד משהו מחבריי אוסיף לך כאן אינפורמציה. http://www.ulb.be/homepage.html
 
למעלה