חדשה

עינתיתי

New member
חדשה

היי אז אך זה קורה, שפתאום זה קורה? תמיד אני שומעת אנשים שעושים מדיטציה זמן מסוים, כשאני שואלת מה השינוי הם אומרים זה קורה, ההארה, מה זאת הארה?

drall

New member
הארה

בואי נתחיל מזה שהלוואי שיכולתי לספר מה זה ואיך זה קורה. ההבנה בלתי אפשרית למי שלא עבר את זה. זו לא תופעה שניתנת לתיאור או להגדרה. אבל אני אנסה להסביר את זה בצורה פשוטה שלא תהיה הכי מדוייקת בעולם , אבל תעזור להבין את הרעיון הכללי. הנחת הבסיס היא שקיימת אישיות אמיתית, האישיות הזאת קבורה מתחת לכל מה שהאדם יודע , למד , סיפרו לו וקבעו לו. היא חנוקה מתחת לפני השטח וכמעט לא באה לידי ביטוי. מה שהמדיטציה יכולה לעשות לפעמים זה לחשוף את האישיות האמיתי הזאת של האדם ולמעשה לגרום לו מין לידה מחדש. דרול

danigl

New member
הארה היא מצב בו אנחנו מתחילים לחיות

עינתיתי היקרה הפסיכולוגים טוענים שאנחנו מנצלים רק 2, 3, 5 אפילו לעיתים 10% מהפוטנציאל שלנו. מהיכולת המנטאלית שלנו. הם בודאי מבינים שמדובר באחוז מאוד נמוך. מה שרובם לא מבינים, בדרך כלל, זה שהפוטנציאל שלנו הוא אינסופי. במקור החשיבה שלנו נמצא המוחלט. המוחלט הוא מוחלט, לא די מוחלט, לא ככה ככה מוחלט. לא 10% מוחלט. ממש מוחלט. לפי הפסיכולוגיה, אני מוכן גם ל-2% מהמוחלט. (2% מהאינסוף, זה עדיין אינסוף.) הארה הוא המצב שאנחנו חיים, 24 שעות ביממה, את המוחלט. פעם, בנעורי, שמעתי הרצאה מפיסיקאי, למעשה אסטרו-פיסיקאי, שאמר באיזה קטע, שהוא חישב שאם ניקח אל המספר המתמטי של מה שמסוגל המוח האנושי, (הצירופים המתמטיים השונים של הפעילויות הניורוניות שלנו) נגיע למספר שהוא גבוה ממספר האטומים שביקום. משהו עצום!!! וגם כאן. זו עדיין לשון המעטה. כבר עלה הנושא על הפרק, בפורום הזה, האם הארה מיועדת ליחידי סגולה. האמת היא שהארה היא המצב הטבעי של החיים. כל מי שאינו בהארה חי חיים נחותים. חיים לא מספקים, חיים אומללים. ראי את כל הסבל סביב, הוא פשוט נובע מזה שאנחנו משתמשים בחלק כל כך מוגבל מהיכולת שלנו. ההבדל בין אדם מואר לבין לא מואר, גדול מההבדל בין אדם לבין בעל חיים. האמת היא שלאורך ההיסטוריה היו בודדים שחוו חיים בהארה. בדרך כלל היו אלו נזירים, מתבודדים שחיו בעומקי מערות וג'ונגלים, והקדישו את כל חייהם להארה. הארה נחשבה תמיד למשהו שלא ניתן להשגה, למשהו בלתי אפשרי. זה היה משום שלא השכילו אז, לתת דרך פשוטה, טבעית, קלה, לחוות הארה. זו הגדולה של מהרישי מהש יוגי - מייסד המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM). הוא הוציא את המושג הארה מתחום המיסטיקה. הארה היום היא מושג ל-householder לאדם הפשוט, לך, לי, לכולנו. הצלחה מלאה בדרכך להארה דניאל

עינתיתי

New member
האם האם..

דניאל, תודה על תשובתך, אך האם המוחלט שלי, הוא גם המוחלט שלך? האם המוחלט זה כח על טיבעי כל שהוא? חשיבה? כאשר אתה אומר פוטנציאל, למה הכוונה? איך זה קורה? תודה עינת

hary_i

New member
המוחלט

המוחלט הוא הבסיס של כל חוקי הטבע, הבסיס של כל המחשבות לכן המוחלט שלך, של דניאל שלי, הוא אותו דבר. זה אינו כח על טיבעי, זה הבסיס של הכוחות שלנו.

danigl

New member
המוחלט הוא מוחלט, הוא מוחלט

עינתיתי יקרה נקח כאן דוגמא: האם האלוהים שלך הוא האלוהים שלי? יש כאלו שרואים בו כמין אבא או סבא זקן עם זקן לבן ארוך. יש מי שרואה בו אלוהי הנקמה. לאחר הוא ארך אפיים ורב חסד. ויש ויש..... יש מה שנקרא 'אלוהים הפרטי'. הדימוי של כל אחד מאיתנו למה שהוא מתאר לעצמו כבורא כל היקום. ויש 'אלוהים האוניברסאלי'. כך לגבי המוחלט. לכל אחד יש דימוי, תיאור, הבנה שהם שונים מאדם לאדם, למוחלט. אבל המוחלט הוא מוחלט. הדבר הופך להיות שונה, כשאת מתנסה באופן ישיר במוחלט. נכון, גם כאן ההתנסות יש לה, גוונים אחרים. אינני יודע לגבי מדיטציות אחרות. ההתנסות הזו היא מנת חלקו של כל מי שמתרגל את המדיטציה טרנסנדנטלית (TM). מייד, עם לימוד התירגול, כל אחד מתחיל להתנסות במוחלט. לאחר איזה זמן, ההתנסות הזו הופכת להתנסות יומיומית, גם מחוץ לתירגול. כשההתנסות הזו היא ל - 24 שעות ביממה, למעשה היא כבר לא התנסות, אלא החיים עצמם - זוהי הארה. מקווה שזה הבהיר משהו. יום טוב דניאל

Rinor

New member
הכל טיבעי, הכל קיים

עינתיתי יקירתי הנה דעתי בנושא... אין כוח שהוא על טיבעי, כיוון שכל דבר ביקום, בקיום הוא טיבעי, הוא קיים, הוא שם. אנו חושבים על דברים כעל טיבעיים כאשר אין אנו מסוגלים להסביר אותם או שהם אינם ניתנים להשגה...לכאורה. זאת כיוון שלדעתי כל דבר ניתן להשגה (בגדר האפשרי כמובן...), אין דבר שהוא על-טיבעי, הכל חלק מהיקום, הכל קיים, לכן הכל מצב טיבעי, וכך היא גם ההארה שהינה מצב טיבעי, אליו כל אחד מאיתנו יגיע בתקווה בזמנו שלו, מונחה ע"י ההחלטות שלו בחיים, והקארמה שלו... מקווה עזרתי במעט... אהבה ואור... ניר...

KEiN

New member
ומה בדבר

התפרצות אנרגיות החיים דרך צ'אקרת הכתר? או צ'אקרת הצוור או המצח? יש קשר???

מטולטלת

New member
כל מיני דברים שקשורים למדיטציה

לא דברים מסובכים במיוחד , נאמר עינייני מדיטציה ברמת ביה"ס עממי

hary_i

New member
אשמח לקבל הסבר בעצמי

שמעתי המון סיפורים על מה זה צ'קרות אבל אף אחד לא הצליח להסביר לי את זה בצורה ברורה שאינה משתמשת במונחים אחרים שהיו עוד פחות ברורים לי. ומנסיון של שנים במדיטציה אני לא מוצא כל קשר בין צ'קרות למדיטציה. צ'קרות קשורות לכל תחומי החיים ולכן גם למדיטציה למיטב הבנתי. יחד עם זאת איני מומחה לצ'קרות והאמת יש לי ספק רב בקיומן, לדעתי יש כאן עוד סילוף של ידע ולא דבר אמיתי. אם מישהו יכול להסביר וגם להוכיח את קיומן של הצ'קרות, אשמח מאד, זה כמובן יועיל מאד לפורום.

מטולטלת

New member
אתה יכול לפתוח ספר

או ללכת לאחד מעשרות הקורסים המציעים ידע בנושא , החל מהטה יוגה וכלה בשיאצו. באותה הזדמנות , רצוי שתפנה את מקומך בהנהלת הפורום למישהו שמבין בדברים בסייסים שכאלו כיוון שהבורות שאתה מציג מביכה. אתה יכול לקחת גם את דני שקרני איתך. ועכשיו לחתימתי היקרה דרול

hary_i

New member
שוב תגובה מתחמקת

תגובה מתחמקת דומה לזו קיבלתי מכל ה"מומחים" ששאלתי אותם. כולם מדברים על זה כאילו זה מובן להם והם רואים את זה כמו את הזריחה או את השקיעה. אני תמיד זוכר את דבריו של רודולף שטיינר בעניין זה הוא תמיד הדגיש שדברים שלא ניתן לראות אותם בבירור, אין מה להתייחס אליהם. אני אדם רציונלי ולא מוכן לקבל דבר שלא ניתן להסבירו במילים פשוטות או שלא ניתן להוכיחו בצורה מדעית. לגבי ניהול הפורום... אם מישהו חושב שהוא יכול לעשות את זה יותר טוב, שיפנה להנהלת הפורומים ושהם יחליטו. לי ממש לא איכפת לוותר על המישרה הזו, גם כך אין לי כח לכל האנטי שמופגן כאן. הנהלת הפורומים בנתיים בחרה בי וזרקה את דרול, האין זה אומר משהו?

מטולטלת

New member
כמו שאתה בטח שמעת

כשמשאירים מגרש ריק באמצע העיר הוא הופך בדרך כלל למזבלה ולכן אם הנהלת הפורומים בחרה אותך זה אומר רק שמצבם לא הרבה יותר משלך. הידע שלך ושל דני במדיטציה הוא במקרה הטוב מונגולואידי וכל "הידע " שאתם מציגים הוא קישקושים מדעיים אובייקטיביים שמטרתם שטיפת מוח של אנשים לגבי המ"ט . אבל הנה הבועה הזאת מתפוצצת מאליה והיום כבר ברור שמדובר באיזו טבלת מנטרות צולעת שניתן להוריד מהרשת. זה כל הסיפור של הטכניקה "המופלאה" שלכם. לגבי ייתר המחקרים המדעיים ושאר ההבלים , הרי מספיק שחשים את אופן ההתבטאות שלכם , את הרדידות , את צרות האופקים ואת הקטנוניות המשתלחת , וברור שאתם שניכם לא מוארים גדולים ולא חכמים גדולים וטכניקה שהביאה אתכם למצב כזה אחרי שלושים שנה ראויה להשפך אל הביוב של ההיסטוריה. לגבי החלפתך , אני משוכנע שיש כבר מספיק אנשים שפנו להנהלת הפורורמים בנושא. אין ספק שפורום מדיטציה ראוי לטובים ממך וישנם רבים כאלו.

hary_i

New member
קשקושים מדעיים?

מדוע אינך יכול להגיב בצורה קונקרטית למחקרים שהובאו כאן בפורום? האין זה אומר משהו? בכוונה יש כאן את המחקרים ובכוונה יש לינק מהטג-ליין לאחד המחקרים הראשיים לגבי שלום. עד כה לא היו תגובות ישירות למחקרים. הבועה מתפוצצת? איך כמה אתרים שאמינותם מוטלת בספק מהווים איום על טכניקה שהוכחה בלמעלה מ 600 מחקרים שאמינותם אינה מוטלת בספק? לגבי אנשים שפנו להנהלת הפורומים, אם היו מבקשים ממני לתת את ניהול הפורום לאחר, הייתי עושה זאת בשמחה. אבקשך לא לקבוע לאיזה מצב הביאה הטכניקה אותי או את דני כל עוד אינך מכיר את אף אחד מאיתנו לעומק, לא לפני ולא אחרי.

KEiN

New member
פסיכולוגיה

או התאוריות של פרויד, הינן בגדר תאוריה בלבד ללא הוכחה קונקרטית, והנה זהו אחד המקצועות הכי נחשבים בשוק, תארים עד אין סוף ומדע שלם המושתת על "פסיכולוגיה" כביכול שאינה מוצקת... נכון שאתה בן אדם, ויש לך יכולות מפותחות, בעצם מאד מפותחות, אבל תבין יש דברים שגם הכל יכול לא מסוגל לראות, גם סופרמן לא מסוגל לראות מבעד למסך העופרת, אך זה לא אומר שלא קיים שם כלום, אני לא טוען שיש שם צ'אקרות- אבל טוען שצריך להרפות מההוכחות המוצקות והקלות להסברה, כי היקום הרבה יותר כאוטי מכך... שנית אוליי הצ'אקרות הינן ביטוי פסיכולוגי לנקודות רגש או "אנרגיה" בגוף, והן בעצם הדרך הפסיכולוגית של הגוף להגיד לך "רגשות" באופן וויזואלי... ואם כן, זה לא הופך אותן לפחות קיימות, חבל שאתה ישר שולל, אני מניח שאם היית חיי לפניי 2000 שנה היית מתעקש שהעולם שטוח רק בגלל שהמדע מתעקש ככה? נכון שהמדע של היום יותר מפותח, אבל הכל יחסי, יחסית למדע שיקום בעוד... מ.. 5000 שנה המדע של היום יחשב לאדיוטי, והם יצחקו עליך כמו שאתה צוחק על אומה שלמה שהייתה בטוחה שכדוה"א עגול ובסוף העולם יש מפלים עם דרקונים שאוכלים הכל...

hary_i

New member
לא אמרתי שאין צ'קרות

ביקשתי הסבר פשוט לאנשים פשוטים. ומה אני מקבל? כל הזמן התחמקויות או הסברים מדוע לא להסביר. חבל, באמת חבל.

שאלה לדני בקשר ל"הארה"

דני האם אתה מגדיר את עצמך כאדם "מואר"? האם אתה נמצא במצב של "הארה" בחייך היום יומיים, או לפחות בזמן התירגול? לפי מה שאני מבין ממך בזמן הארה אדם מסוגל לנצל את או כמעט את כל הפוטנציאל האדיר, הכמעט אינסופי של המוח, אם כך הייתי מצפה לפחות באופן תאורתי שאנשים שמתרגלים את המדיטציה הטרנסנדנטאלית ומגיעים להארה יוכלו ליפתור את כל הבעיות הקשות בעולמינו, להמציא דברים מדהימים, ליפתור בעיות קשות שהן אגוז קשה אפילו עבור פרופסורים גדולים. האם קרה לך פעם דבר כזה? האם בזמן שהיית ב"הארה" עלו לך בראש רעיונות גאוניים שמימשת הלכה למעשה לאחר מכן? איך בא לידיי ביטוי חיצוני מצב ההארה שלך חוץ מהמצב רוח הטוב שלך? איך העולם יכול להשתמש באופן מעשי באנשים מוארים כמוך פרט לכל הנושא של הפסקת מילחמות וסיכסוכים בין עמים... האם במצב של הארה אתה יכול ליפתור נוסחאות מתמטיות מסובכות שעד היום פיסיקאים ומדענים מיתקשים ליפתור אפילו בעזרת מחשבי על? תודה

למעלה