חדשה...

Imlilush

New member
חדשה...

הי בנות יקרות,
לצערי מתחילה לבדוק אופציות לתהליך ורציתי לדעת אם יש "מדריך" כתוב על כל הנושא, מאיפה מתחילים, מה בודקים, אילו שאלות לשאול, בדיקות וכו..
בנוסף אשמח לדעת אם יש כאן בנות שעברו לשם כך לקופ"ח מכבי ואם עשו להם בעיות כלשהם באיזשהו שלב בקבלת ההחזר.
(אני כרגע בכללית והבנתי שברמת העקרון ההחזר במכבי גבוה יותר אבל הקופ"ח ידועה בלעשות לעיתים חיים קשות למטופלות..- אשמח לתובנותכן)
תודה!

גם אני חשבתי לעבור למכבי

יש מצב שזה הדבר החכם לעשות. במכבי זהב כבר ניתן החזר, לעומת זאת בכללית רק בפלטינום (שמקביל למכבי שלי) ניתן ההחזר.
אם את גם ככה בכללית פלטינום, אין בעיה, ההחזר מאוד דומה.
אם לא, לדעתי כדאי לך לעבור למכבי. הבנתי שאם היית במושלם בכללית, את מקבלת מיד את התנאים של הזהב במכבי בלי תקופת המתנה לזכאות (אם היית בכללית מושלם במשך 12 חודשים לפחות).
אני בינתיים בכללית וכבר צברתי את הוותק בפלטינום, אז כרגע אני נשארת, כי הבנתי שגם יש תנאים טובים להריון בכללית פלטינום. אבל אני שוקלת לעשות את המעבר בהמשך, חבל לי להוציא את הכסף על הפלטינום.
לגבי מדריך למתחילה המבולבלת, אני מציעה לך קודם כל להסתכל ב"קו המשווה"- נמצא בצד, בהודעות נבחרות, קובץ שמשווה בין המסלולים השונים. אולי יהיו לאחרות עוד טיפים.
בהצלחה רבה!

kobi932

New member
בהצלחה

אני לא חושב שצריך לכתוב לצערי מתחילה לבדוק אופציה לתהליך למה לצערי ? זה טוב שיש אופציה כזו והיא מבורכת להמון נשים שזו הדרך היחידה להרות כדי להתחיל תהליך כזה את צריכה להתחיל אותו עם עצמך מנסיון אני אומר לך תנסי לשאול את עצמך מה את רוצה להיות אמא ? או אמא ביולוגית ? זה בדיוק מה ששאלתי את אישתי והתשובה שלה הייתה אמא בלי לחשוב פעמים עכשיו לגופו של עניין שיטוט קל באינטרנט את יכולה למצוא מלא חומר על התהליך כתבות מאמרים להיכנס גם לאתרים של קופת חולים של חברות שמתעסקות בזה ומרפאות יש מלא אישתי ואני מצאנו מלא חומר פשוט תרשמי תרומת ביצית באינטרנט רשמת שאת בכללית אם יש לך כללית פלטינום לא כדאי לך לעבור ההחזר שלהם הוא בין הגבוהים אם לא הכי בסביבות 12אלף אם יש לך עוד שאלות אשמח לעזור לך

Imlilush

New member
לקובי

תודה! מסכימה עם כל מילה אבל...

לגבי הכללית וההחזרים - ממה שהבנתי ההחזר במכבי גבוה יותר וגם מדובר ל2 ילדים - לפי מה כתבת שההחזר בכללית גבוה יותר?
תודה

kobi932

New member
בכללית

אישתי בכללית וגובה ההחזר עומד על 12 אלף לשני ילדים יש אתר שמשווה לך בין כולם אבל שוב זה בכללית פלטיניום אני לא חושב שלעבור בין קופה לקופה בשביל עוד 1000 או אלפיים שקל זה שווה אבל כול אחד שיעשה מה שטוב לו אני חושב שיש גם תקופת המתנה של שנה במעבר בין הקופות אבל אני לא בטוח צריך לבדוק

למעלה